PlayStation VR: Προβλέψεις για 6 εκατ. πωλήσεις το 2016

Πλέον γνωρίζουμε και επίσημα ότι το Sony PlayStation VR θα έρθει στην αγορά τον Οκτώβριο με τιμή στα 399 δολάρια. Το ερώτημα είναι αν θα πείσει η Sony τους χρήστες να αγοράσουν την κονσόλα και πως θα τα πάει στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Topology Research Institute, η Sony προβλέπεται να πουλήσει 6 εκατομμύρια κομμάτια από το PlayStation VR μέσα στο 2016. Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος, αν λάβουμε υπόψη ότι η κυκλοφορία του Sony PlayStation VR έχει προγραμματιστεί για τις 13 Οκτωβρίου, επομένως μέχρι τη λήξη της χρονιάς απομένουν 2 μήνες και κάτι.

Αν οι προβλέψεις είναι σωστές, τότε το PlayStation VR θα αποτελεί το 67% της παγκόσμιας αγοράς VR HMD (Head mounted device). Για την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις του Oculus Rift αναμένονται στα 2.3 εκατομμύρια, ενώ το HTC Vive προβλέπεται να πουλήσει 700.000 κομμάτια.

Στο σύνολο, η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να σημειώσει άνοδο 53.5% με συνολικές πωλήσεις 9 εκατομμυρίων VR συσκευών. Αν συνεχιστεί η ανοδική πορεία, μέχρι το 2020 οι πωλήσεις θα πρέπει να φτάσουν τα 50 εκατομμύρια.

Να πούμε ότι τα 6 εκατ. μοιάζει πολύ φιλόδοξος στόχος, αλλά η τιμή των 399 δολαρίων είναι αρκετά ελκυστική. Στην τιμή αυτή αγοράζεις το headset και τα απαραίτητα καλώδια για να συνδεθεί. Τα motion-tracking Move controllers και PlayStation Camera, πωλούνται ξεχωριστά.

sony playstation vr sales, PlayStation VR: Προβλέψεις για 6 εκατ. πωλήσεις το 2016

sony playstation vr sales, PlayStation VR: Προβλέψεις για 6 εκατ. πωλήσεις το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.