Games

Steam: Φέρνει επίσημη υποστήριξη του PS4 Controller

Όσο και να πιστεύουν κάποιοι άνθρωποι ότι το gaming με πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι καλύτερο και ανώτερο, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι τίτλοι που απλά θα χρειάζεσαι ένα game controller για να τους ευχαριστηθείς. Τέτοιοι τίτλοι είναι τα fighting games, τα παιχνίδια οδήγησης, ακόμα και τίτλοι σχετικοί με το ποδόσφαιρο.

Φυσικά, η Steam το γνώριζε αυτό και προσέφερε ήδη επίσημη υποστήριξη για game controllers, αλλά από αυτή έλειπε το PS4 controller. Πρόσφατα, κατά την διάρκεια του Steam Dev Days, η Valve επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει native υποστήριξη για το PS4 controller αρκετά σύντομα. Πριν από αυτό, για να χρησιμοποιήσεις το PS4 Dualshock 4 controller με το Steam, έπρεπε να κατεβάσεις ένα ξεχωριστό κομμάτι software, πράγμα που σήμαινε ότι η διαδικασία δεν ήταν plug-and-play.

Επιπλέον, αφού η υποστήριξη δεν ήταν επίσημη, κάποιες φορές έπρεπε να σπαταλήσεις χρόνο για να ρυθμίσεις τα κουμπιά όπως πρέπει, για τον συγκεκριμένο τίτλο. Εφόσον έρθει η επίσημη υποστήριξη, αναμένουμε αυτή η διαδικασία να είναι αψεγάδιαστη, προσφέροντας όλες τι ρυθμίσεις έτοιμες για να παίξεις τον τίτλο που επιθυμείς.

Φυσικά, θα υπάρχει και η δυνατότητα μέσω μιας configuration suite να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει εσένα προσωπικά, ώστε να παίζεις καλύτερα τα games. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ημερομηνία που θα γίνει διαθέσιμο στο Steam.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.