Steam: Προσθέτει επίσημη υποστήριξη για το PS4 Dualshock χειριστήριο

Η Valve από σήμερα φέρνει πλήρη υποστήριξη του χειριστηρίου PS4 DualShock στην πλατφόρμα παιχνιδιών Steam. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το χειριστήριο του PS4, όπως γίνεται και με τα επίσημα χειριστήρια του Steam.

Με την επίσημη υποστήριξη, θα μπορείς να ορίζεις custom functions στο touchpad και το γυροσκόπιο του PS4 DualShock, καθώς και να αλλάξεις τις λειτουργίες των παραδοσιακών κουμπιών και των joystick με όποιο τρόπο θέλεις. Όλες αυτές οι επιλογές θα είναι διαθέσιμες μέσω του Native API του Steam.

Αυτή η είδηση είναι πολύ καλή για τους gamers, ειδικά εκείνους που ήδη χρησιμοποιούν το χειριστήριο του PS4 στο PC τους, και βασίζονταν σε third-party λογισμικό για να το συνδέσουν. Η υποστήριξη για το PS4 DualShock ήταν σε beta μορφή εδώ και καιρό, αλλά με την τελευταία αναβάθμιση του Steam, έγινε διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Ο Jeff Bellinghausen της Valve, νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, είχε ανακοινώσει την επερχόμενη υποστήριξη για το PS4 DualShock στο Steam Dev Days. Εκεί είχε αναφέρει, “Τώρα, γιατί αρχίζουμε με το PS4 controller; Λοιπόν, δεν είναι μόνο ένα πολύ ωραίο, υψηλής ποιότητας χειριστήριο, αλλά έχει επίσης ένα γυροσκόπιο και touchpad, έχοντας αρκετά κοινά χαρακτηριστικά λειτουργικότητας με το χειριστήριο του Steam”. Τέλος, είχε προσθέσει ότι στο μέλλον θα έρθει παρόμοια υποστήριξη και για άλλα χειριστήρια.

Valve Steam Ps4 DualShock Controller native support api customization functions, Steam: Προσθέτει επίσημη υποστήριξη για το PS4 Dualshock χειριστήριο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Steam Valve

H Valve ανακοίνωσε το Steam Deck OLED με βελτιωμένη οθόνη και διάρκεια μπαταρίας

Η Valve ανακοίνωσε το Steam Deck ΟLED, την νέα αναβαθμισμένη έκδοση της φορητής κονσόλας, που θα γίνει διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες.

Games AI Valve

Valve: Μπλόκο στα παιχνίδια με στοιχεία ΑΙ που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα

Από την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Valve αρνιόταν να δημοσιεύσει παιχνίδια με περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από ΑΙ.

Games Steam

Steam: Πλέον μπορείτε να δοκιμάζετε δωρεάν τα παιχνίδια – Πρώτος τίτλος το Dead Space

Το Steam κυκλοφορεί μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει την προσφορά δωρεάν δοκιμών περιορισμένου χρόνου για τα παιχνίδια.

Internet Steam Valve

Steam: Μπορεί πλέον να μεταφέρει παιχνίδια μέσω του τοπικού δικτύου

Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα παιχνίδι στο pc σας και θέλετε να το παίξετε σε άλλο μηχάνημα, μπορείτε να το μεταφέρετε από τη μία συσκευή στην άλλη χωρίς να κάνετε εκ νέου λήψη αρχείων.