Τα χειρότερα launches παιχνιδιών για το 2020

χειρότερα launches παιχνιδιών, Τα χειρότερα launches παιχνιδιών για το 2020

Συνήθως οι λίστες που δημοσιεύονται στα τέλη του έτους και στις αρχές του επόμενου αφορούν τα καλύτερα κάθε κατηγορίας. Έχουμε δει πολλών ειδών λίστες, με τα καλύτερα παιχνίδια, τις καλύτερες ταινίες, και τα λοιπά. Σήμερα, έχουμε όμως μία διαφορετική λίστα, αυτή με τα χειρότερα launches παιχνιδιών για το 2020.

5η Θέση – Last Oasis

Στην πέμπτη θέση έχουμε το Last Oasis, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς, το οποίο όμως δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ίσως δεν περίμενε το παιχνίδι της να είναι τόσο δημοφιλές και οι servers του βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση από την πρώτη στιγμή.

χειρότερα launches παιχνιδιών, Τα χειρότερα launches παιχνιδιών για το 2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι τέτοιο, αλλά το πρόβλημα στο Last Oasis ήταν τόσο σοβαρό που οι devs αναγκάστηκαν να κλείσουν τους servers για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. Προσέφεραν ακόμα και refunds.

4η Θέση – Wolcen

Το hype γύρω από το Wolcen ήταν τεράστιο, κυρίως για τον αέρα τύπου Diablo που έχει και την class-free προσέγγιση στη δημιουργία χαρακτήρα. Όμως, το πολύ χαλαρό σύστημα δημιουργίας χαρακτήρα προκαλεί χάος, ενώ δύσκολα κάποιος βρίσκει συνταγή που να δουλεύει.

χειρότερα launches παιχνιδιών, Τα χειρότερα launches παιχνιδιών για το 2020

Εκτός από τα παραπάνω θέματα, το Wolcen είχε αμέτρητα bugs, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν λυθεί ακόμη και σήμερα σχεδόν έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του.

3η Θέση – Warcraft 3 Reforged

Συνήθως όταν μία εταιρείας κυκλοφορεί ένα remaster το κάνει γιατί ο αρχικός τίτλος ήταν επιτυχημένος και η επανέκδοση του θα της αποφέρει καλά κέρδη. Αυτό δεν ίσχυσε καθόλου με το Warcraft 3 Reforged το οποίο απογοήτευσε τους χρήστες.

χειρότερα launches παιχνιδιών, Τα χειρότερα launches παιχνιδιών για το 2020

Το τελικό παιχνίδι δεν είχε σχέση με αυτό που παρουσίασε η Blizzard το 2018, ενώ απουσίαζαν στοιχεία του original, τα οποία εν τέλει η εταιρεία αφαίρεσε και από τον αυθεντικό τίτλο για να ισορροπήσει τις διαφορές τους.

2η Θέση – Cyberpunk 2077

Αρκετοί θα περίμεναν ότι το Cyberpunk 2077 θα βρίσκεται στην πρώτη θέση, αλλά την κορυφή κατέχει ένας free-to-play τίτλος που γνώρισε γρήγορη άνοδο και ακόμα γρηγορότερη πτώση.

χειρότερα launches παιχνιδιών, Τα χειρότερα launches παιχνιδιών για το 2020

Το Cyberpunk 2077 δεν προσέφερε την ποιότητα που διαφήμιζε η CD Projekt Red στα PlayStation 4 και Xbox One, είχε προβλήματα επιδόσεων, και μέσα σε όλα αυτά δημιουργήθηκε μία ιδιαίτερα μπερδεμένη κατάσταση, όσον αφορά τα refunds.

Τελικά, το παιχνίδι αφαιρέθηκε από το PS Store, η Microsoft πρόσθεσε προειδοποίηση για τις επιδόσεις του στο κατάστημα της, και η δημιουργός του έχει ξεκινήσει έναν αγώνα κυκλοφορίας patches που θα διορθώσουν τα βασικά προβλήματα.

1η Θέση – Crucible

Το Crucible, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα χειρότερα launches παιχνιδιών για το 2020, ήταν ένα free-to-play παιχνίδι που μέσα σε χρόνο ρεκόρ απαίκτησε στο Steam 10.000 ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες. Ο αριθμός αυτός έπεσε στους 1.000 χρήστες μέσα σε μία εβδομάδα, και έναν μήνα μετά οι παίκτες ήταν τόσο λίγοι που η Amazon απομάκρυνε οριστικά το παιχνίδι από την πλατφόρμα.

χειρότερα launches παιχνιδιών, Τα χειρότερα launches παιχνιδιών για το 2020

Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα δεν ήταν οι servers ή τα πολλά bugs. Το Crucible έπεσε θύμα της αργής δράσης της Amazon, η οποία έχασε το σωστό timing της εποχής των shooter παιχνιδιών. Οι παίκτες έπαψαν να ενδιαφέρονται τόσο για αυτού του είδους τα παιχνίδια και το δείχνουν. Ακόμα και μεγάλοι τίτλοι είδαν αυξομειώσεις στο κοινό τους.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Cyberpunk Google Stadia PlayStation 4

Cyberpunk 2077: Νέο update διορθώνει το game-breaking bug

Το νέο update του Cyberpunk 2077 διορθώνει το game-breaking bug που παρουσιάστηκε με το patch 1.1 του παιχνιδιού.

Games Cyberpunk PlayStation 4 PlayStation 4 Pro

Cyberpunk 2077: Διαθέσιμο το patch 1.1 που διορθώνει πολλά bugs και καταστρέφει το campaign

Η CD Projekt RED έδωσε το πρώτο μεγάλο patch (1.1) για το Cyberpunk 2077 που διορθώνει αρκετά bugs όμως καταστρέφει την πρόοδό σας στο campaign.

Games Cyberpunk

Cyberpunk 2077: Το 79% των παικτών το έχει ήδη παρατήσει

Το Cyberpunk 2077 έχει χάσει ήδη το 79% της βάσης των παικτών του, μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του στο Steam.

Games Cyberpunk

Cyberpunk 2077: Νέο mod επιτρέπει την κάμερα τρίτου προσώπου στο PC

Ένα νέο mod επιτρέπει στην PC έκδοση του Cyberpunk 2077 την κάμερα τρίτου προσώπου, όμως ακόμα δεν είναι αρκετά smooth η εμπειρία.