Οι πιο γνωστοί computer viruses [infographic]

Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρώτος ιός σε υπολογιστή δημιουργήθηκε/ ανακαλύφθηκε πριν από 25 χρόνια, είμαι σίγουρος όμως ότι όλα αυτά τα χρόνια μας δημιούργησαν και εξακολουθούν να μας δημιουργούν προβλήματα! Μέσα από αυτό το ενδιαφέρον infographic της εταιρείας anti-virus F-Secure παρουσιάζονται οι πιο γνωστοί. Ας του θυμηθούμε μαζί.

Δεν θα ξεχάσω τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί με τον “Michelangelo”, το “Love Letter” και αργότερα με το “My Doom”. Θυμάστε τι δική σας περίπτωση όταν προσβληθήκατε από ιό;

, Οι πιο γνωστοί computer viruses [infographic]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Ο pong. Αξέχαστος ιός, έπαιζες παιχνίδια (σε text mode εννοείται) και εμφανιζόταν ένα text block το οποίο χτυπούσε στα τοιχώματα της οθονης σαν μπάλλα.

Αποτέλεσμα, να πέφτει ραγδαία η ταχύτητα του υπολογιστή.

Και φυσικά κάναμε συλλογή από ιούς σε δισκέτες 5,25!!

Σημείωση: για τους νεώτερους, αναφέρομαι στην προ Windows εποχή, αθάνατο dos!!! 🙂

Δημος Φ.

Ε, όχι και δημοφιλείς ρε παιδιά χαχαχα γίνεται ιος να είναι αγαπητός από τον κόσμο; Διάσημοι ίσως; Διαβόητοι;

Αποστόλης

Καλά το love letter δεν υπήρχε λέμε! Παρόλο που είχα την τύχη να μην το ζήσω θυμάμαι σαν χθες τι πανικός είχε επικρατήσει απο όσους έκαναν το τραγικό λάθος να τον ανόιξουν. Στο θέμα έγραφε τη φράση ”i love you” προκαλώντας την περιέργεια του παραλήπτη. Λίγο η εξυπνάδα των δημιουργών του, λίγο η αφέλεια του κόσμου δεν ήθελε και πολύ να την πατήσεις. Α ρε εποχές.

Marios Basileiou

Και για μενα οι αξεχαστοι ειναι το love letter(ποσοι την ειχαν παθει τοτε..),ο sasser(ποτε δεν καταλαβα πως τον κολλησα και δεν ελεγε να φυγει) και ο sdbot…………..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.