The Last of Us Part 2: Χαλαρή η υποδοχή του στην Ελλάδα

, The Last of Us Part 2: Χαλαρή η υποδοχή του στην Ελλάδα

Ο πολύπαθος τίτλος της Naughty Dog, πέρασε από πολλά κύμματα, αναβολή, διαρροές του σεναρίου, gameplay, θέματα που “ενοχλούν” την παγκόσμια κοινότητα, event που δεν έγιναν ποτέ είτε πήραν και αυτά αναβολή, αλλά!

Η ελληνική αγορά το υποδέχεται και αυτή σήμερα επισήμως, το The Last of Us Part 2, με τους πρωταγωνιστές που αγαπήσαμε στο πρώτο αποκλειστικό του PS3, επιστρέφει. Δυναμικά. Μπορεί και όχι.

Πάμε να δούμε λίγο τώρα, αν άξιζε όλο αυτό το hype, επηρεάστηκε η κοινή γνώμη; Γιατί τα νούμερα που έχουμε στα χέρια μας, δεν μας κολλάνε.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, η ρετσινιά των spoilers, έπληξε και τον αποκλειστικό τίτλο της Sony για το PS4. Φταίνε κατά κύριο λόγο αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά. Μεγάλες εταιρίες και αλυσίδες ελληνικών καταστημάτων έφεραν μεγάλες ποσότητες και αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, σε όλες τις εκδόσεις του παιχνιδιού, μην ξεχνάμε ότι είναι το μεγαλύτερο κλείσιμο της γενιάς, λίγο πριν βγει το PS5, και μάλιστα αφορά exclusive παιχνίδι. Είναι να βγει και σε λίγο καιρό το Ghost of Tsushima, αλλά εκείνο το χαρτί κάηκε πρόωρα για την Sony, που δυστυχώς δεν φαίνεται να το υποστηρίζει μέχρι στιγμής.

Στο θέμα μας όμως, αναφέραμε νωρίτερα ότι δεν φταίνε μόνο τα spoilers. Πολλοί και διάφοροι, έσπασαν εχθές και μάλιστα από νωρίς το embargo της Sony, δίνοντας στον κόσμο και σε πολύ κόσμο μάλιστα, να αρχίσει την εμπειρία του από νωρίτερα. Με αυτό μαμά Sony, δεν είμαστε καθόλου εντάξει. Έλεγξε λίγο σε παρακαλώ το που δίνεις και τι.

Μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, τα πράγματα για τα ελληνικά δεδομένα, και το hype της ελληνικής αγοράς, δεν είναι πραγματικά σε σύγκριση με τα νούμερα που έχουμε στα χέρια μας.

Πολύ χαμηλή ζήτηση του exclusive game της Sony. Για παράδειγμα το αντίστοιχο μεγάλο λανσάρισμα αποκλειστικού τίτλου το 2018, ναι το God of War λέμε, δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Συγκρίνουμε τα αποκλειστικά και το hype.

Μακάρι η αγορά να το υποστηρίξει, έστω και μελλοντικά, το ξεκίνημα είναι πολύ χλιαρό προς το παρόν, αν βγουν και κάποια επιπλέον offers και promo για το TLOU2, θα λειτουργήσει καλύτερα το damage control.
Μέχρι τότε, κλειστά αυτιά και απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι.

Alex Corto

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Απλά είναι μόδα να κράζουν το παιχνίδι και το ξεκίνησαν τα αμερικανάκια και τώρα και εδώ σαν πρόβατα το συνεχίζουμε.. Βάζουν στο metacritic 0 και 1 οι χρήστες χωρίς καν να έχουν ολοκληρώσει το game
Απλά ο κόσμος είναι χαζός, δεν θα πω τίποτα άλλο, η καραντίνα φαίνεται τους χάζεψε όλους
Εγώ εμπιστεύομαι τους κριτικούς που του έβαλαν 9αρια και 10αρια και ασε τον κόσμο (τους xbox fans κυρίως) να σφάζεται

Agent47

Φίλε το God of War έχει 9.1 στο meta critic στο user score..Το ίδιο έχει και το last of us το πρώτο. Οι Σονυ φανς είναι πολύ χειρότεροι και περισσότεροι από τους xbox fans, οπότε άτοπο αυτό που λες. Σιγουρα υπάρχουν μέσα και haters αλλά όταν βλέπεις όλα τα games της Σονυ να είναι στο 8-9 user score και ξαφνικά στο tlou 2 πάει στο 3.4, ε κάτι πάει στραβά.
Και όντως κάτι πάει στραβά. Αυτό ειναι η ιστορία. Δεν θα κάνω spoils αλλά όντως η ιστορία είναι λίγο ξενέρωτη, ειδικά στο τέλος.
Αλλα μάλλον περισσότερο τους σονακιδες πονάει που δεν έβγαλε η Σονυ άριστο παιχνίδι. Επίσης εγώ είδα και αρκετά 8αρια από μεγάλα site σε reviews.

George

Καλά σιγά που πονάει.. Και το 8 που είδες εγώ άριστο το βλέπω
Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται εμένα μου αρέσει

SUPS 👨‍⚖️

Το hate bombing στη συγκεκριμένη περίπτωση ήρθε από χρήστες PlayStation και φανατικούς οπαδούς του πρώτου Last OF us τι xbox fans λες.. Οσο για το παιχνίδι είχε γίνει θέμα εδώ και πάνω από ένα χρόνο (πριν τ σποιλερ) το γεγονός της εκδίωξης της Amy Hennig(writer & director) καθώς και τις καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα δύο τελευταία παιχνίδια της εταιρείας. Συνεπώς, κατηγορούν τη naughty dog για υποκρισία στο συγκεκριμένο σημείο του σεναρίου που διέρρευσε. Δεν αναφέρω παραπάνω πράγματα για ευνόητους λόγους.

George

Καλά για τις συνθήκες είναι άτοπο καθώς και στο red dead έγινε χαμός με τις καταγγελίες και κανείς δεν είπε τίποτα.. Σιγά που νοιάζει τον κόσμος αν ο άλλος σκίζεται στην δουλειά.. Είναι απλά μια δικαιολογία για να το κράξουν

SUPS 👨‍⚖️

Ναι μονο που εκει δεν ειχαν θεματα με συγκεκριμενο plot twist στο σεναριο οπως στο TLOU 2 ..Απλα λενε τωρα οτι ειναι υποκριτικο να διαφημιζεις συγκεκριμενες πολιτικες πεποιθησεις μεσα στο παιχνιδι και στην πραγματικοτητα να εισαι ο χειροτερος εργοδοτης.Σαν να βγει η Nike η apple η δεν ξερω ποια αλλη πολυεθνικη, να καταδικαζουν την παιδικη εργασια την ιδια ωρα που στα εργοστασια τους στο Βιετναμ κτλ δουλευουν 10χρονα.Μην ξεχναμε οτι η naughty dog ειναι θηγατρικη της sony και προφανως θα ασκειται κριτικη και στη μητρικη εταιρεια.Απο την αλλη αν διαφωνεις με τις πολιτικες μια εταιρειας πολυ απλα δεν αγορζεις απο αυτην.

αντωνης

Ο αρθρογραφος εχει ιδεα για το θεμα ? η σονυ σε ολες τισ κυκλοφοριες παιχνιδιων της, τα δινει διαθεσιμα μια μερα νωριτερα στους πωλητες.

George

Δεν έχουν ιδέα για το συγκεκριμένο απορώ πως παίρνουν θέση σαν site…
Σαν κράξιμο προς την sony είναι γραμμένο που δεν φταίει κιόλας

Panagiota

Ειναι κριμα πραγματικά… Ολοι εχουν αρχισει και βαζουν 0 λες και ειναι μόδα… Που έστω να αξιολογουσανε ολους τους τομείς σε αυτο το παιχνιδι πχ γραφικά, 0 δεν μπορεις να βαλεις μονο και μονο απο αυτο… Πραγματικά κριμα εγω παντως ανυπομονω να το αρχίσω…

George

Δεν το έχουν παίξει καν
Κάτω των 18 θα είναι οι περισσότεροι που τα κάνουν αυτά
Φταίει το metacritic θα έπρεπε να μπορείς να επιβεβαιώσεις με κάποιους τρόπους ότι έχεις τελειώσει τα παιχνίδια πριν τα κρίνεις…

Last edited 3 years πριν by George
Panagiota

Σωστο!

dren

Στο μεταξύ, λέει ο αρθρογράφος “ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΙΑ και απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι”, και ο ΙΔΙΟΣ γράφει τα spoiler στην αρχή του άρθρου! Άσχετα αν τα έσβησε μετά το κράξιμο που έφαγε. Μπορεί να μας απαντήσει για πιο λόγο να γράψει κάτι τέτοιο και αν “ευχαριστήθηκε” που το χάλασε σε όσους είχαμε επιβιώσει από τα spoilers πριν? Επίσης, με ποια λογική βγαίνει ένα άρθρο για την υποδοχή της ελληνικής αγοράς, μόλις ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ αφότου έχουν ανοίξει τα καταστήματα? Ενώ παράλληλα στα preorders είχε κάνει θραύση? Αυθαίρετο άρθρο, στηριζόμενο σε πιθανών ψευδή στοιχεία, με σκοπό το hate προς την εταιρεία. Γιατί όμως? Τι τον πείραξε αν κάποιοι το πήραν στα χέρια τους νωρίτερα (αν έγινε και αυτό…)? Μήπως υπήρξε θυμός γιατί δεν σας έδωσαν και εσάς τον τίτλο νωρίτερα? Απαράδεκτο άρθρο, πραγματικά.

Γιάννης

το ότι είμαστε με 800 ευρώ εδώ και τρεις μήνες και πήραμε 534 πριν μερικές μέρες το έχει σκεφτεί κανείς; κι εγώ θέλω πολύ να πάρω το παιχνίδι αλλά δεν έχω λεφτά ενώ βρίσκομαι ακόμα σε αναστολή. Το παιχνίδι είναι έπος και αν δεν ξεπεράσει τις 20.000.000 πωλήσεις του πρώτου τίτλου, θα τις φτάσει σίγουρα!

Tomcro

Τι χαλαρά ρε αλάνι μέχρι κ οι πέτρες το αγόρασαν!! Το παιχνίδι μας δείχνει πως είναι ο μεταποκαλυπτηκος κόσμος κάνεις δεν είναι ήρωας κάνεις κακός κ κάνεις καλός όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε κόστος… Όλοι έχουν χάσει κάποιον κ όλοι θα σκοτώσουν για να ζήσουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.