Το Atari αναβιώνει ακυκλοφόρητο παιχνίδι arcade που ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες του 1982

atari, Το Atari αναβιώνει ακυκλοφόρητο παιχνίδι arcade που ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες του 1982

Ένα παιχνίδι arcade από το 1982, το οποίο ακυρώθηκε γιατί οι παίκτες που το δοκίμασαν το βρήκαν πολύ δύσκολο, αποφάσισε να αναβιώσει η Atari. Ο λόγος για το Akka Arrh, το wave shooter game, που γίνεται remake σε συνεργασία με τον προγραμματιστή Jeff Minter. Το ψυχεδελικό, synthwave στυλ του φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που η Atari περιγράφει ως «fever dream με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το remake θα κυκλοφορήσει σε PC, PS5 και PS4, Xbox Series X/S, Nintendo Switch και Atari VCS στις αρχές του 2023.

Στην αρχική έκδοση ο παίκτης χρησιμοποιούσε ένα trackball για να στοχεύει εχθρούς ενώ παράλληλα έλεγχε το Sentinel που βρισκόταν στο κέντρο της οθόνης για να αποκρούει τις επιθέσεις. Γύρω από το Sentinel υπάρχει ένα οκταγωνικό πεδίο, το οποίο πρέπει να διατηρείται ασφαλές. Σε περίπτωση που οι εχθροί μπουν μέσα, ο παίκτης πρέπει να ζουμάρει για να το αποκρούσει προτού μπορέσει να αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες επιθέσεις.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τα παιχνίδια ήταν αρκετά απλοϊκά, επομένως είναι λογική οι ομάδες δοκιμής να βρουν το συγκεκριμένο gameplay κάπως πολύπλοκο.

Η συνεργασία με τον Minter, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη διαθέσιμη για το παιχνίδι. Αν και δεν κυκλοφόρησε ποτέ, είδαμε ένα Arcade ROM να διαρρέει το 2019, ενώ και Atari κυκλοφόρησε το πρωτότυπο αυτό το φθινόπωρο ως μέρος της συλλογής Atari 50: The Anniversary Celebration.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το remake προσφέρει δύο λειτουργίες, 50 επίπεδα και αποθήκευση, ώστε να μην χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή όταν οι εχθροί μπουν στο Sentinel σας. Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι προσφέρει ρυθμίσεις προσβασιμότητας για προσαρμογή των γραφικών για άτομα που είναι ευαίσθητα στο έντονο φως, τα χρώματα και τα animations.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Atari Nintendo Sega Xbox PlayStation

Video gaming consoles: Από το εχθές στο σήμερα

Η εξέλιξη και η τεχνολογία των video game consoles από το 1972 και το Magnavox Odyssey έως σήμερα με το PlayStation 5 και το Xbox Series X. Μια αναδρομή στην ιστορία τους που αγγίζει τα 50 χρόνια.

Internet Atari featured

Atari: Ξεκινά την κατασκευή gaming ξενοδοχείων στις ΗΠΑ, μέσα στο 2020

Η Atari ετοιμάζεται να κατασκευάσει τα δικά της ξενοδοχεία, τα οποία θα έχουν φυσικά gaming επιρροές και θα παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

Games Atari

Atari VCS: Πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο στο Atari 2600

Μέσα στη λαίλαπα της νοσταλγίας που κατακλύζει τον κόσμο των video games, η Atari παρουσίασε το πρωτότυπο μοντέλο της νέας της κονσόλας, το οποίο φαίνεται βασισμένο εμφανισιακά στο περίφημο Atari 2600. Αυτή είναι η πρώτη κονσόλα της εταιρείας μετά το 1995, που κυκλοφόρησε το Jaguar CD το οποίο ήταν το add-on του Atari Jaguar που […]

Games Atari

H Atari ετοιμάζει κονσόλα έπειτα από 20 χρόνια [update]

Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, ο CEO της Atari, Fred Chesnais, επιβεβαίωσε και επίσημα ότι η εταιρεία έχει στα σκαριά μια νέα κονσόλα. Αυτό προκάλεσε φρενίτιδα στο διαδίκτυο, το οποίο αναμένει να δει τι θα καταφέρει να κάνει η εταιρεία έπειτα από απουσία δυο δεκαετιών.