Το Doom παίζει και στο Nintendo Game & Watch [βίντεο]

0


Το Doom συνεχίζει το θρύλο του, καθώς φαίνεται πως μπορεί να παιχτεί ακόμα και σε συσκευή με τα χαρακτηριστικά του Nintendo Game & Watch. Μπορεί το νέο φορητό της Nintendo να έχει σχεδιαστεί για να τρέχει μόλις τρία παιχνίδια, αλλά η μεταφορά του Doom δείχνει το αντίθετο.

Φυσικά, για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να αλλαχθούν αρκετά πράγματα στο παιχνίδι. Αρχικά, οι προγραμματιστές αφαίρεσαν τον ήχο, ενώ μειώθηκε σημαντικά η ποιότητα των textures. Ακόμα και έτσι, το Doom δεν τρέχει τέλεια, αλλά είναι σε αρκετά playable μορφή. Επίσης, ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν η χωρητικότητα, καθώς έπρεπε να δημιουργηθεί έκδοση του παιχνιδιού που να χωράει σε μόλις 1.1 MB μνήμης.

Το Doom παίζει και στο Nintendo Game & Watch [βίντεο]

Ακόμα και με αυτές τις αλλαγές όμως, οι προγραμματιστές έπρεπε να ξεπεράσουν τα εμπόδια του firmware και δημιούργησαν έναν κώδικα τον οποίο έβαλαν απευθείας στον εξωτερικό αποθηκευτικό του Game & Watch της Nintendo. Όπως και να έχει πάντως, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως το Doom μπορεί να τρέξει πραγματικά παντού, με λίγη προσπάθεια.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα