Το Doom παίζει και στο Nintendo Game & Watch [βίντεο]


Το Doom συνεχίζει το θρύλο του, καθώς φαίνεται πως μπορεί να παιχτεί ακόμα και σε συσκευή με τα χαρακτηριστικά του Nintendo Game & Watch. Μπορεί το νέο φορητό της Nintendo να έχει σχεδιαστεί για να τρέχει μόλις τρία παιχνίδια, αλλά η μεταφορά του Doom δείχνει το αντίθετο.

Φυσικά, για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να αλλαχθούν αρκετά πράγματα στο παιχνίδι. Αρχικά, οι προγραμματιστές αφαίρεσαν τον ήχο, ενώ μειώθηκε σημαντικά η ποιότητα των textures. Ακόμα και έτσι, το Doom δεν τρέχει τέλεια, αλλά είναι σε αρκετά playable μορφή. Επίσης, ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν η χωρητικότητα, καθώς έπρεπε να δημιουργηθεί έκδοση του παιχνιδιού που να χωράει σε μόλις 1.1 MB μνήμης.

Το Doom παίζει και στο Nintendo Game & Watch [βίντεο]

Ακόμα και με αυτές τις αλλαγές όμως, οι προγραμματιστές έπρεπε να ξεπεράσουν τα εμπόδια του firmware και δημιούργησαν έναν κώδικα τον οποίο έβαλαν απευθείας στον εξωτερικό αποθηκευτικό του Game & Watch της Nintendo. Όπως και να έχει πάντως, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως το Doom μπορεί να τρέξει πραγματικά παντού, με λίγη προσπάθεια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games EA EA Games Android

To Apex Legends Mobile έρχεται την άνοιξη στο Android

H Electronic Arts ανακοίνωσε ότι ήρθε η στιγμή της εμφάνισης του Apex Legends Mobile, το οποίο αρχικά θα έρθει στο Android.

Games Sony PlayStation 5

PlayStation 5: Ετοιμάζεται να ξαναστοκάρει τουλάχιστον στην Αμερική, αλλά για πόσο;

Το Sony PS5 είναι και αυτό θύμα της έλλειψης ανταλλακτικών με συνέπεια δυσκολίες στην τροφοδοσία της αγοράς.

Games featured

10 εκ. προεγγραφές για το PUBG: NEW STATE

Οι δοκιμές της φάσης alpha θα ξεκινήσουν σε συγκεκριμένες περιοχές το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Games Apple Apple TV

Το αναβαθμισμένο Apple TV θα υποστηρίζει συχνότητες έως και 120 Hz

Με την αναβάθμιση σε tvOS 14.5, το Apple TV εκτιμάται ότι θα μπορεί να προσφέρει συχνότητα ανανέωσης εικόνας στα 120 Hz.