Το Doom παίζει και στο Nintendo Game & Watch [βίντεο]


Το Doom συνεχίζει το θρύλο του, καθώς φαίνεται πως μπορεί να παιχτεί ακόμα και σε συσκευή με τα χαρακτηριστικά του Nintendo Game & Watch. Μπορεί το νέο φορητό της Nintendo να έχει σχεδιαστεί για να τρέχει μόλις τρία παιχνίδια, αλλά η μεταφορά του Doom δείχνει το αντίθετο.

Φυσικά, για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να αλλαχθούν αρκετά πράγματα στο παιχνίδι. Αρχικά, οι προγραμματιστές αφαίρεσαν τον ήχο, ενώ μειώθηκε σημαντικά η ποιότητα των textures. Ακόμα και έτσι, το Doom δεν τρέχει τέλεια, αλλά είναι σε αρκετά playable μορφή. Επίσης, ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν η χωρητικότητα, καθώς έπρεπε να δημιουργηθεί έκδοση του παιχνιδιού που να χωράει σε μόλις 1.1 MB μνήμης.

Το Doom παίζει και στο Nintendo Game & Watch [βίντεο]

Ακόμα και με αυτές τις αλλαγές όμως, οι προγραμματιστές έπρεπε να ξεπεράσουν τα εμπόδια του firmware και δημιούργησαν έναν κώδικα τον οποίο έβαλαν απευθείας στον εξωτερικό αποθηκευτικό του Game & Watch της Nintendo. Όπως και να έχει πάντως, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως το Doom μπορεί να τρέξει πραγματικά παντού, με λίγη προσπάθεια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Dell

Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

To Dell G15 5510 αποτελεί τη νέα γενιά των Dell Gaming laptop, σχεδιασμένη για entry level gaming αλλά και για επαγγελματική χρήση.

Games Valve Steam

Valve Steam Deck: Gaming handset υψηλών δυνατοτήτων

Το νέο gaming handset της Valve, με το όνομα Steam Deck, προσφέρει μεγάλες gaming δυνατότητες εν κινήσει με πρόσβαση σε όλους τους τίτλους του Steam.

Games Netflix

Το Netflix ξεκινά να επεκτείνεται στον τομέα του gaming

H πρόσληψη ενός πρώην στελέχους της Electronic Arts και του Facebook ήταν ενδεικτική του ότι το Netflix θέλει να μπει στο χώρο του gaming.

Games LG

LG UltraFine monitors: Λεπτομέρεια και υψηλή ευκρίνεια

Εξασφαλίστε μοναδική απόδοση και αναπτύξτε τη δημιουργικότητά σας ακόμη περισσότερο μέσα από μια προηγμένη οθόνη LG UltraFine.