To Nintendo Switch θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τα PS5 και Xbox Series X και το 2021;

Nintendo Switch, To Nintendo Switch θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τα PS5 και Xbox Series X και το 2021;

Φαίνεται πως το Nintendo Switch θα θριαμβεύσει σε πωλήσεις για ακόμη μία χρονιά, ξεπερνώντας τα PS5 και Xbox Series X. Τρεις αναλυτές από τις εταιρείες αναλύσεων NPD Group, Kantan Games και Ampere Analysis μίλησαν στην ιστοσελίδα Gamesundustry για την πορεία των πωλήσεων των κονσόλων το 2021.

Οι τρεις αναλυτές πιστεύουν ότι για ακόμη μία χρονιά το Nintendo Switch θα είναι η πρώτη κονσόλα σε πωλήσεις, παρά την κυκλοφορία των next-gen PS5 και Xbox Series X / S. Ο Mat Piscatella του NPD Group πιστεύει πως τα νέα παιχνίδια αλλά και το promotion θα είναι η κινητήριος δύναμη του Nintendo Switch για το 2021, χωρίς να κυκλοφορήσει κάποια νέα κονσόλα.

Από την άλλη ο Dr. Serkan Toto της Kantan Games πιστεύει πως πέραν των παιχνιδιών, θα δούμε και μία αναβάθμιση του hardware, που θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις. Στην ύπαρξη νέου Nintendo Switch πιστεύει και ο Harding-Rolls της Ampere Analysis, κάνοντας πρόβλεψη για περίπου 24 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ τα PS5, Xbox Series X και Series S μαζί θα φτάσουν τα 25 εκατομμύρια.

Η κονσόλα της Nintendo είναι η πρώτη κονσόλα σε πωλήσεις για το 2020, με το μειωμένο ενδιαφέρον για τα Xbox One και PS4, τις ελλείψεις των Xbox Series X και PS5, αλλά και παιχνίδια που τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού, όπως το Animal Crossing. Μένει να δούμε αν όντως η επιτυχημένη κονσόλα της εταιρείας καταφέρει όντως να ξεπεράσει τους αντιπάλους της.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η πρώτη κονσόλα σε πωλήσεις το 2021;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Έχει ωραία παιχνίδια ! Και μόνο που σε κάνει να σηκωθείς απο τον καναπέ φτάνει! Ή gamer θα πάνε σε ps5 xbox! Οποίος θέλει να διασκέδαση με τα παιδιά, φίλους με κάτι διαφορετικό θα πάει nintendo.

Ovelix

Πολύ πιθανό να συμβεί… (Προσοχή τα όσα γράφω παρακάτω αφορούν την δική μου προσωπική γνώμη) Από το 1998΄ που είμαι με κονσόλες έχω προσέξει πως τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί λίγο η χαρά του Gaming από τα Playstation και Xbox, λίγο που τα Gaming έχουν παρασοβαρέψει και ψάχνονται συνεχώς και αντί να είναι παιχνίδια όπου θα περνάς ωραία έχουν γίνει παιχνίδια με πολύ έντονο τον ανταγωνισμό για να σε κάνει να βάζεις χρήματα για DLC και extra υλικό για να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός, λίγο που πλέον όλα τα παιχνίδια είναι OnLine Multiplayer και έχεις παίχτες που παίζουν με Gaming πληκτρολόγια, ποντίκια, Pro χειρίστρια και το Cronus όπου ουσιαστικά χακάρη το Gaming και δεν μπορείς να τον ανταγωνιστής, λίγο που οι κονσόλες έχουν γίνει πολύ ακριβές, τα Gaming έχουν γίνει και αυτά πολύ ακριβά, σου ζητάνε απο πάνω και συνδρομή PS Plus, Golden Plus κλπ, πράγμα που αν το σκεφτείς συνολικά σου έρχεται ακριβά, πχ 500€ η κονσόλα και αν παίρνεις και 3 παιχνίδια τον χρόνο 240€ και 60€ η συνδρομή επί 5 χρόνια όλα αυτά σου βγαίνει 2.000€ το Gaming στην 5ετία, αρχίζει και τσούζει σε μια εποχή αρκετά δύσκολη όσον αφορά τα οικονομικά, σε αντίθεση με το πολύ… Συνέχεια »

SUPS 👨‍⚖️

Εχω να πιασω συσκευη nintendo απο εποχες color αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ καλο νεο για τον ανταγωνισμο γενικα…Δεν σημαινει οτι θα πεσουν οι τιμες δια μαγειας στις κονσολες ή στα Games αλλα γενικα microsoft k σονυ θα εχουν ενα παραγοντα/ανταγωνιστη που μπορει να τους φαει πελατες.

Ninja punch

Αστείο είναι αυτό, το switch πουλιέται από τις αρχές του 2020 είναι λογικό να ξεπερνά τις πωλήσεις των δύο μεγάλων που πρόλαβαν ίσα ίσα το τέλος του χρόνου να παραδώσουν ελάχιστα κομμάτια.
Τα site το κάνουν συνέχεια αυτό με το switch. Τιτλοδοτούν τα άρθρα τους του στυλ “το switch ξεπέρασε σε πωλήσεις το ps4!” και τελικά διαβάζεις και καταλαβαίνεις πως αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο πρόσφατο έτος , κατά το οποίο ελάχιστοι έπαιρναν πλέον ps4 αφού οι περισσότεροι το είχαν αγοράσει τα προηγούμενα χρόνια.
Πούλησε και η Nintendo τελευταία και καταιδρωμενη την δική της σε λίγους φανατικούς και κάθεται και το διατρανώνει.
Η αλήθεια είναι πως το switch υστερεί και σε δυνατότητες και σε παιχνίδια. Γέμισε αισχρά indie games που τα χρυσοπληρωνεις ενώ οι υπόλοιποι παίζουν δωρεάν battle royale σε modern warfare. Ούτε τα 7 χρονα δεν την θέλουν πια.

KP

Αληθεια ειναι, λογικο για το 2021 μια κονσολα που κυκλοφορει ηδη καιρο να πουλησει περισσοτερο απο καινουργιες.

Αλλα απο εκει και κατω μηδενιζεις υπερβολικα τα πραγματα. Η “τελευταια και καταιδρωμενη” nintendo εχει πουλησει 70 εκατομμυρια switch (λιγοι φανατικοι; ), περισσοτερα απο τα 50 εκατομμυρια xbox one που εχουν πωληθει, και ενω το xbox one βγηκε 3,5 χρονια πριν το switch. Το ps4 εχει πουλησει 115 εκατομμυρια, εχοντας επισης βγει 3,5 χρονια πριν το switch, και το switch εφτασε τα 50 εκατομμυρια σε λιγοτερο χρονο απο οτι το ps4.
(Μπορει να κανω λαθος στα νουμερα, δεν εχει τοση σημασια, περα απο το οτι ολες οι κονσολες εχουν ενα υγιες μεριδιο της αγορας)

Δεν εχω απειρο ελευθερο χρονο και προσωπικα το switch, με τα ελαττωματα του, μου δινει τη χαρα του να παιζω παιχνιδια, ιδιαιτερα indies, και ας δινω κατι τις παραπανω.

Δεν χρειαζεται να κατακρινεις τοσο τη nintendo (προφανως ολοι εχουμε την αποψη μας, και καλο ειναι να αναδεικνυουμε τα στραβα), δεν σε προσελκυει, μην την υποστηριζεις, παιξε στην πλατφορμα που προτιμας. Μην ακυρωνεις οσους την εχουν επιλεξει, που δεν ειναι λιγοι, κατι θα εχουν δει που τους προσελκυσε.

Κωνσταντίνος

Αγαπητέ φίλε ίσως έχεις δίκαιο όσον αφορά το τρόπο που κάποια site σου πασάρουν μια είδηση για να πατήσεις κλικ.
Ωστόσο θεωρώ άτοπο το σχόλιο σου για τον κόσμο που έχει αγοράσει την κονσόλα, πραγματικά δεν είμαστε λίγοι οι κάτοχοι του switch.
Δεν είμαι ούτε αναλυτής, ούτε έχω κάποια συμφέρον να υποστηρίζω την Nintendo. Είμαστε ελεύθεροι να αγοράζουμε το προϊόν που θέλουμε χωρίς να λογοδοτούμε σε κανέναν.
Όπως αναφέρεις παραπάνω για το switch, ίσως να υστερεί σε δύναμη και παιχνίδια. Για εμένα βέβαια Xbox και PlayStation υστερούν σε ευρηματικό τρόπο παιχνιδιού και διασκέδαση.

Μην σου φανεί περίεργο να δεις από τους αντιπάλους της Nintendo να την αντιγράφουν και πάλι όπως με το Wii το μακρινό 2006, βλέπε Kinect και PS move.

Εντελώς φιλικά

Scirocco7

Για τον μόνο λόγο που το switch θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το ps5 και το xbox είναι η μειωμένη παραγωγή.
Το timing της πανδημίας με την κυκλοφορεία του switch ήταν ότι καλύτερο για την nintendo.
Θα μπορούσαν οι συνομοσιολόγοι να πουν ακόμα πως τον covid τον έφτιαξε η nintendo!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.