Το PlayStation 5 δε θα έχει έξοδο ήχου optical

, Το PlayStation 5 δε θα έχει έξοδο ήχου optical

Πριν λίγους μήνες ακούστηκαν οι πρώτες φήμες περί έλλειψης εξόδου optical audio από το Xbox Series X, κάτι που δυσαρέστησε αρκετούς υποψήφιους αγοραστές της κονσόλας. Θα περίμενε κανείς ότι η Sony δε θα έπεφτε και αυτή σε ένα αντίστοιχο “παράπτωμα” για τους φίλους του ποιοτικού ήχου, όμως τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Η Sony δε μας έχει δείξει καθόλου το πίσω μέρος της επερχόμενης κονσόλας της, οπότε δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα περί εξόδους και εισόδους καλωδίων. Ο κατασκευαστής αξεσουάρ Astro όμως μας έδωσε μία πρώτη πληροφορία, τουλάχιστον ως προς τις ελλείψεις της κονσόλας. Το PlayStation 5 δε θα υποστηρίζει έξοδο ήχου optical, κάτι που επιβεβαιώνει ο κατασκευαστής με το επερχόμενο splitter του, το οποίο θα χωρίζει την έξοδο HDMI στα δύο, με μία θύρα HDMI για εικόνα και ένα optical audio jack για ήχο.

Σύμφωνα με την Astro, δε θα υπάρχει καμία καθυστέρηση ή επιπλοκή στο 4K video, ούτε θα επηρεαστεί η ποιότητα του ήχου. Όπως και να έχει πάντως, κάποιους θα τους επηρεάσει η νέα αυτή έλλειψη, όμως είναι κάτι που δυστυχώς θα υπάρχει και στην κονσόλα της Microsoft. Τόσο το Xbox Series X όσο και το PlayStation 5 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές Νοεμβρίου, τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.