Ubisoft: Μηνύει Apple και Google για κλώνο του Rainbow Six Siege

Ubisoft, Ubisoft: Μηνύει Apple και Google για κλώνο του Rainbow Six Siege

Η Ubisoft δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με την ύπαρξη ενός κλώνου του Rainbow Six Siege, που έκανε την εμφάνιση του στα καταστήματα mobile εφαρμογών των Apple και Google πριν περίπου έναν μήνα.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Ubisoft κατέθεσε αγωγή εναντίον των δύο εταιρειών με απώτερο σκοπό να αφαιρέσουν το παιχνίδι από τα app stores τους. Ο λόγος, σύμφωνα με την ίδια, είναι διότι το Area F2, όπως ονομάζεται το παιχνίδια, είναι σχεδόν πιστό αντίγραφο του Rainbow Six Siege.

Πόσο μοιάζουν τα δύο παιχνίδια

Η Ubisoft ισχυρίζεται ότι σχεδόν κάθε πτυχή του Area F2 αντιγράφει το παιχνίδι της, από την οθόνη επιλογής χαρακτήρα, μέχρι την οθόνη της τελικής βαθμολογίας, και οτιδήποτε συναντά ο παίκτης στο ενδιάμεσο.

Το Area F2 αναπτύχθηκε από την Ejoy.com, μέλος της κινέζικης πολυεθνικής εταιρείες τεχνολογίας Alibaba, και όντως αν κάποιος παρατηρήσει τα screenshots στα καταστήματα εφαρμογών αντιλαμβάνεται εύκολα πόσο πολύ μοιάζει με το Rainbow Six Siege.

Γιατί οδηγήθηκε στην αγωγή και γιατί επέλεξε Google και Apple

Η Ubisoft εξήγησε ότι το Rainbow Six Siege είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα προϊόντα της και πιστεύει ότι το Area F2 σχεδιάστηκε ώστε να βγάλει κέρδη στην πλάτη του δικού της δημοφιλούς παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ubisoft, πριν προχωρήσει στην άσκηση αγωγής επικοινώνησε με τη Google και την Apple σχετικά με το θέμα, αλλά οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να αφαιρέσουν το Area F2 από τα καταστήματα εφαρμογών τους.

Τέλος, η Ubisoft ενδεχομένως επέλεξε να μηνύσει τις Apple και Google ελπίζοντας ότι θα αφαιρέσουν το παιχνίδι από τα app stores και δεν θα χρειαστεί εν τέλη να καταθέσει αγωγή εναντίων της Ejoy.com. Διότι, η έναρξη μιας αγωγής στην Κίνα θα κόστιζε πολλά στη Ubisoft και οι πιθανότητες να την κερδίσει θα ήταν ιδιαίτερα μικρές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Τόσα FPS που βγαίνουν λογικό είναι να μοιάζουν και μεταξύ τους. Τώρα αν είναι τελείως αντιγραφή δεν υπάρχει λόγος νομίζω να γίνει ντόρος γιατί ένα παιχνίδι σαν το R6 Siege έχει πολύ περισσότερο κύρος από ένα απλό παιχνίδι κινητού

Τεχνοκράτης

Αν δεν έχουν πάρει έτοιμο κώδικα από το R6 για να φτιάξουν το άλλο δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Στις μέρες μας όλα τα πράγματα μοιάζουν μεταξύ τους και τα αντιγράφουν πρώτοι οι κινέζοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.