Unreal Engine 3, Απολαυστικό video με αναφορά σε smartphone games

Ένα νέο εντυπωσιακό βίντεο για τα γραφικά επόμενης γενιάς που φέρνει η μηχανή του Unreal μας ετοίμασε η Epic Games, εταιρία που αναπτύσσει τη συγκεκριμένη μηχανή. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να θαυμάσετε τα υπέροχα γραφικά που θα φιλοξενηθούν στις οθόνες μας τα επόμενα χρόνια, ενώ λόγος γίνεται και στην ανάπτυξη παιχνιδιών που αφορούν τις πλατφόρμες iOS, Android και NGP.

Η νέα Unreal Engine 3, που σας είχαμε παρουσιάσει και στο techblog πριν από κάποιο καιρό, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέα γενιάς γραφικών, με καλύτερες σκιές, πιο αληθοφανή εφέ, περισσότερες φυσικές κινήσεις των χαρακτήρων και ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Αν και όλα αυτά απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ, στο video γίνεται αναφορά και στα παιχνίδια που μπορούν να σχεδιαστούν μέσω της Unreal Engine 3 και αφορούν τα iOS, Android και Sony NGP. Με τα νέα smartphones να γίνονται ολοένα και ισχυρότερα, οι δυνατότητες αναπαραγωγής υψηλής ποιότητας γραφικών υπάρχουν και αυτό που μένει είναι τα εκμεταλλευτούν στο έπακρο οι developers παιχνιδιών.

Το πρώτο βήμα το έκανε η Sony-Ericsson με το Xperia Play που θα μπορεί να τρέχει παιχνίδια του PlayStation 1 και 2, αλλά φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για ανάπτυξη τίτλων αποκλειστικά για την κατηγορία των smartphones και με το video που παρουσίασε, η Epic κλείνει το μάτι στους κατασκευαστές παιχνιδιών.

, Unreal Engine 3, Απολαυστικό video με αναφορά σε smartphone games

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
FaTaL

Ήδη αν δούμε τα demos που συνοδεύουν κάποιες κάρτες γραφικών όπως το Medusa της nvidia για παράδειγμα, τα γραφικά είναι εξωπραγματικά. Το θέμα είναι σε action σκηνές και με χαοτικά γραφικά περιβάλλοντα ότι θα γονατίζουν τα πάντα. We just need more power 😀

MANOS

Εpic Games: Δε θα φτιάξουμε παιχνίδια για Android
Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από τη συνέντευξη που πήρε το Gizmodo από τον δημιουργό της Epic Games, Tim Sweeney.
Όταν η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Android και στο αν η Epic θα κατασκευάσει παιχνίδια γι’αυτό, ο Sweeney είπε πως δεν είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν είναι υπεύθυνο ούτε το λειτουργικό αλλά ούτε και η Google. Την ευθύνη φέρουν οι πάροχοι, οι οποίοι βαρύνουν τις συσκευές με λογισμικό το οποίο κάνει αλόγιστη χρήση της μνήμης, με αποτέλεσμα την ασυνέπεια της μνήμης στα παιχνίδια με απαιτήσεις, όπως αυτά που χρησιμοποιούν την Unreal Engine

Να σημειώσω ότι αναφέρεται μονο για τα παιχνίδια της Epic και όχι σε άλλες εταιρίες που χρησιμοποιούν την ίδια μηχανή γραφικών όπως πχ. η gameloft η οποια έχει δημιουργήσει και μάλλον θα συνεχίσει να δημιουργεί παιχνίδια με την unreal engine

nick

αντε ετσι ώστε να πάρουμε το maiximum από τα διπύρηνα θηρία και να έχουμε παιχνίδια αντάξια(αν όχι καλύτερα) από του psp

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.