Videogames, Κάνουν καλό στην υγεία

, Videogames, Κάνουν καλό στην υγείαΌντας παιδί των βίντεο παιχνιδιών, και γενικά της τεχνολογίας, αποφάσισα να γράψω την άποψη μου για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, με αφορμή τα αποτελέσματα που διάβασα σε πρόσφατες έρευνες που έγιναν για το πόσο επηρεάζουν την υγεία μας. Όπως όλοι ξέρουμε, έχουνε την αρνητική του πλευρά! Όμως, ποτέ δεν είναι κάτι μόνο αρνητικό! Αρκετοί συμφωνούν ότι τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν καλό σε διάφορους τομείς.
Πρώτα πρώτα, στην όραση μας. Ναι, όσο παράξενο και να ακούγεται, κάνουν καλό.

Στην κατάλληλη απόσταση από την τηλεόραση, ένα παιχνίδι έχει την δυνατότητα να αυξήσει κατά την 30% την όραση μας, το πόσο καθαρά και μακριά βλέπουμε και τέλος, το πως και πόσο γρήγορα αναλύουμε το περιβάλλον γύρο μας αλλά και ό,τι άλλο βλέπουμε!

Μετά, από πρόσφατες έρευνες, αποδείχθηκε ότι μπορούν να καταπραΰνουν την αίσθηση του πόνου ΕΩΣ και 90%! Απίστευτο ποσό! Και όμως…; ΑΛΗΘΙΝΟ! Η έρευνα διεξάχθηκε σε άτομα με εγκαύματα αλλά και γενικά τραυματισμένα σωματικά άτομα, και αποδείχθηκε ότι αυτοί που παίζανε βιντεοπαιχνίδια είχαν την δυνατότητα να ξεχνούν, ουσιαστικά, τον πόνο. Να μην αισθάνονται σχεδόν τίποτα και απλά να συνεχίζουν το παιχνίδι σαν ένας καθημερινός άνθρωπος.

Και για να κρατήσω τα καλύτερα για το τέλος, βοηθούν στην ανάπτυξη του μυαλού, την καλύτερη λειτουργία του και φυσικά την βελτίωση της εξυπνάδας μας, εγρήγορσης αλλά και τέλος, όπως προανέφερα, τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων. Δεν θα αναφέρω κάτι σχετικό με τεστ, απλά θα αναφέρω ότι ο/η γηραιότερος/η παίχτης είναι μόλις 80 χρονών και είναι η κυρία Doris Self η οποία χαίρει άκρας υγείας!

8
123

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Cristiano1

Ναι ε; δεν γνώριζα κάτι σχετικό!μπράβο.
μπράβο για το άρθρο.θα το έχω υπόψην μου για τα παιδιά μου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.