WORDLE: Το νέο viral web game που κάνει παγκόσμιο χαμό!

, WORDLE: Το νέο viral web game που κάνει παγκόσμιο χαμό!

, WORDLE: Το νέο viral web game που κάνει παγκόσμιο χαμό!

Το καυτό νέο, viral παιχνίδι λέξεων ονομάζεται Wordle και πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι πρόβλεψης που δοκιμάζει το αγγλικό σας λεξιλόγιο και τις δεξιότητές σας στην επίλυση γρίφων.

Η βασική προϋπόθεση είναι απλή. Ξεκινάτε με έξι σειρές από πέντε κενά κουτιά. Ξεκινώντας από την επάνω σειρά, εισάγετε μια λέξη πέντε γραμμάτων. Εάν βρείτε ένα γράμμα στο σωστό πλαίσιο, θα εμφανιστεί πράσινο. Αν βρείτε το σωστό γράμμα αλλά σε λάθος πλαίσιο εμφανίζεται κίτρινο. Τα λανθασμένα γράμματα εμφανίζονται με σκούρο γκρι.

Έχετε 6 μόνο προσπάθειες για να βρείτε τη λέξη της ημέρας. Κάθε μέρα μια μόνο λέξη-γρίφος η οποία είναι ίδια για όλους του παίκτες σε όλο τον κόσμο. Μας θυμίζει το παλιό επιτραπέζιο παιχνίδι, Mastermind, σε μια πιο εύκολη εκδοχή του.

Δημιουργός του WORDLE είναι ο προγραμματιστής Josh Wardle και όπως παραδέχεται τον περασμένο Οκτώβριο έπαιζαν το παιχνίδι περίπου 90 άτομα την ημέρα ενώ σήμερα επισκέπτονται καθημερινά τη σελίδα εκατοντάδες χιλιάδες.

Δείτε το εδώ www.powerlanguage.co.uk/wordle

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ItsMeKarypas

Wordle 216 4/6

⬜⬜🟨⬜⬜
⬜⬜🟨⬜⬜
⬜🟨🟩🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Ημουν τυχερος :Ρ χεχεχε

Vangel

Wordle 216 6/6

⬛🟩⬛⬛⬛
🟩🟩🟩⬛⬛
🟩🟩🟩⬛⬛
🟩🟩🟩⬛⬛
🟩🟩🟩⬛⬛
🟩🟩🟩🟩🟩

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Wordle

Wordle – New York Times: Η λέξη που ψάχνουμε είναι… εξαγορά

To Wordle εξαγοράστηκε από τους New York Times έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ όλοι λένε ότι θα γίνει app.

Games Wordle

Wordle: Μήπως τελικά δεν μας κάνει εξυπνότερους;

Το Wordle έχει γίνει η καθημερινή συνήθεια εκατομμύρια ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά μήπως τελικά δεν βοηθά την ανάπτυξη του νου;