World of Warcraft, Overwatch και άλλα παιχνίδια της Blizzard θα διακόψουν τη λειτουργία τους στην Κίνα τον Ιανουάριο

blizzard, World of Warcraft, Overwatch και άλλα παιχνίδια της Blizzard θα διακόψουν τη λειτουργία τους στην Κίνα τον Ιανουάριο

Από τις 23 Ιανουαρίου 2023, τα περισσότερα παιχνίδια της Blizzard θα σταματήσουν να λειτουργούν στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ανανεώθηκε η 14χρονη συμφωνία αδειοδότησης για την κινεζική αγορά με τη NetEase, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία gaming της χώρας.

Το World of Warcraft, το Hearthstone, το Warcraft III: Reforged, το Overwatch, η σειρά StarCraft, το Diablo III και το Heroes of the Storm δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα. Η εταιρεία λέει ότι «τα δύο μέρη δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την ανανέωση των συμφωνιών που να συνάδει με τις αρχές λειτουργίας και τις δεσμεύσεις της Blizzard προς παίκτες και υπαλλήλους».

“Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και προσπαθήσαμε με τη μέγιστη ειλικρίνειά μας να διαπραγματευτούμε με την Activision Blizzard ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και να εξυπηρετήσουμε τους πολλούς αφοσιωμένους παίκτες στην Κίνα. Ωστόσο, υπήρξαν υλικές διαφορές σε βασικούς όρους και δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Τηρούμε υψηλό σεβασμό για τα προϊόντα και τα λειτουργικά μας πρότυπα και τηρούμε τις δεσμεύσεις μας προς τους Κινέζους παίκτες”, δήλωσε ο William Ding, Διευθύνων Σύμβουλος της NetEase.

Να σημειώσουμε πως η έκδοση του Diablo Immortal καλύπτεται από ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ της Blizzard και της NetEase και δεν θα επηρεαστεί.

Η Blizzard θα αναστείλει τις πωλήσεις “τις επόμενες ημέρες” και οι Κινέζοι παίκτες θα λάβουν σύντομα λεπτομέρειες για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Οι επερχόμενες κυκλοφορίες για το World of Warcraft: Dragonfight, Hearthstone: March of the Lich King και η σεζόν 2 του Overwatch 2 θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games video games videogames

Τα video games βελτιώνουν τη μνήμη και τον έλεγχο των παρορμήσεων των παιδιών

Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη μελέτη για τις επιπτώσεις που έχουν τα βιντεοπαιχνίδια στα παιδιά και τα αποτελέσματά της δεν είναι αυτά που περιμέναμε. Από ότι φαίνεται, τα ωφελεί.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.

Games featured games video games

Among Us: Οι devs εξηγούν γιατί καθυστερεί τόσο η ανάπτυξη του

Παρά τις δηλώσεις του προγραμματιστή, η ανάπτυξη του Among Us είναι ιδιαίτερα αργή. Η Innersloth αποκάλυψε γιατί απαιτεί τόσο χρόνο η ανάπτυξη του.

Games video games videogames

Hitman 3: Δωρεάν συγχρονισμός της πρόοδου από το Steam στο Epic Games Store

Η δημιουργός του Hitman 3 ανακοίνωσε ότι αναζητά τρόπο ώστε οι PC gamers που έχουν παλιούς τίτλους να συγχρονίσουν δωρεάν την πρόοδο τους.