Χωρίς disc drive το νέο Xbox; [φήμες]

Οι next-gen φήμες διαδέχονται η μία την άλλη, με το νέο Xbox στο επίκεντρο των περισσότερων. Αυτή τη φορά ακούγεται κάτι που, ακόμα και με τα τωρινά δεδομένα, φαντάζει εξωφρενικό: το Xbox Next/ Durango δεν θα έχει disc drive, παρά μόνο συμβατότητα με κάποιου είδους κάρτες αποθήκευσης.

Αν ισχύει η εν λόγω φήμη, σημαίνει ότι η Microsoft σκοπεύει να φέρει την download-only εποχή που οραματίζεται, πολύ νωρίτερα από ότι περιμέναμε, με το νέο Xbox. Επίσης, έτσι αντιμετωπίζεται και η αγορά μεταχειρισμένων, που υποτίθεται απασχολεί την Microsoft. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η κυκλοφορία της κονσόλας το 2013 φαντάζει σίγουρη. Eσείς θα υποστηρίζατε μια κονσόλα που δεν παίρνει δίσκους;

, Χωρίς disc drive το νέο Xbox; [φήμες]

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
akis

ναι οκ 🙂

αλλο τι λενε η φημες…..

ilias

σε καμια περιπτωση δεν θα την υποστηριζα, αν και ακομη και αν βγει θα το σπασουν και παλι θα βαζουμε παιχνιδια..

Νικος

εμενα δεν με νοιαζει το θεμα σπασιμο και μπλα μπλα… εμενα με νοιαζει οτι γουσταρω να κανω συλλογη και οταν ειναι να παιξω ενα παιχνιδι να τα βγαζω ολα πανω στο τραπεζι και να διαλεγω. αυτη ειναι αλλη μια ευχαριστηση του gamer. Το μονο θετικο στο ολο θεμα ειναι οτι δεν ξοδευονται υλικα για την κατασκευη των θηκων και των δισκων το οποιο κανει καλο στο περιβαλλον αλλα και απο την αλλη , οτι γινεται ψηφιακο σημαινει και μειωση εργατικο προσωπικου σιγα σιγα…ατιμο μαρκετινγκ !@&(*%^(@$*&@

spyrosrotary

Δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει drive,γιατι ετσι παει <> η λογικη της multimedia διασκεδασης στο σπιτι.Πως θα δεις DVD,BlueRay ή να ακουσεις το αγαπημενο σου CD χωρις disk drive!Απλα πιστευω οτι θα υποστηριζει το κατεβασμα παιχνιδιων μεσω LIVE οπως γινεται και τωρα σε ορισμενους τιτλους!

PiXel

Εν μέρει, ίσως την υποστήριζα. Αν υπήρχαν λογικές τιμές και δεν χρεώνονταν τα παιχνίδια €70 στην Ελλάδα και €30 σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και είχαν όλα fixed τιμές (οι οποίος θα ήταν και χαμηλότερες, λόγω του ότι δε θα υπήρχε υλική συσκευασία και άρα κόστος packaging κλπ), τότε ναι, αυτό ίσως είναι καλό. Μη ξεχνάτε, πως έτσι θα μπορούσαν να εγκαινιάσουν και νέους τρόπους παιξίματος, όπως live ενοικίαση τίτλων με €0,99 ας πούμε. Επίσης, έχετε κατά νου πως μ’ αυτόν τον τρόπο και η Microsoft και οι εταιρίες που βγάζουν τα παιχνίδια, καταπολεμούν σε ένα μεγάλο βαθμό την πειρατεία. Όχι ότι δε θα σπάσει το επόμενο XBOX και δε θα υπάρχουν πειρατικά stores, αλλά όπως και να το κάνουμε θα είναι λίγο δύσκολα να βρίσκουν τα executables των παιχνιδιών, αν όλα υπάρχουν στο σύννεφο προς λήψη. Επίσης, πιστεύω πως DVD Drive θα δοθεί ως ξεχωριστό αξεσουάρ, αλλά μόνο μεγάλα ή επετειακά παιχνίδια θα βγαίνουν σε δίσκο. Όπως και να το κάνουμε, μια νέα εταιρία που θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος, και περισσότερα λεφτά θα γλιτώσει με το packaging που δε θα πληρώσει, και θα είναι εξασφαλισμένη σε μεγάλο βαθμό ότι δε θα έχει χασούρα από πειρατεία.… Συνέχεια »

Avgerinos

Αν κρινω απο την πολιτικη της Microsoft με τα arcade του Live,τοτε φθηνα παιχνιδια δεν προκειται να δουμε.Υποτιθεται οτι αυτα θα ηταν μικρα και φθηνα,αλλα τα περισσοτερα κοστιζουν 800-1200 msp (11-15 ευρω απο το πιο φθηνο καταστημα που ξερω για αγορα ποντων).Και καποιοι καλυτεροι τιτλοι πανε στα 1600…αρα νεες κυκλοφοριες θα ειναι αρκετα ακριβες αν ακολουθησουν την ιδια πολιτικη κοστολογησης.επισης αναφερουν για καρτες μνημης,και συνηθως αυτο το hardware ειναι αποκλειστικο,οχι καποια SD πχ,αλλα συμβατο μονο για την κονσολα και συνηθως πανακριβο.
Ενα ακομα μειον ειναι για μενα η απουσια φυσικου προιοντος,καθως αποτελει κομματι συλλογης απο πολλους gamers.
Ελπιζω να ειναι παραπληροφοριση η ειδηση,αλλιως μακαρι να παθουν οτι επαθε η sony με το psp go.Πρεπει να σκεφτουν οτι δεν εχουν ολοι προσβαση στο ιντερνετ,ή αν εχουν δεν ειναι με τρελες ταχυτητες για τοσο μεγαλο ογκο δεδομενων,οπως και το οτι αν ενα παιχνιδι σου βγει πατατα τοτε θα μεινεις με αυτο….πραγμα που θα αποτρεψει την αγορα μιας συσκευης που θετει περιορισμους στο χρηστη

Haduuken!

Καλά λέγανε οι Μάγιας ότι η Ιστορία είναι κυκλική και ώς εκ τούτου επαναλαμβάνεται, τα 80ies επιστρέφουν με σπόντα λοιπόν, αντί για pc θα έχουμε νέες πλατφόρμες (πρόσφατο άρθρο τεχβλογ για το τέλος του pc), τέλος τα δισκάκια στις κονσόλες και επιστροφή στα κάρτριτζ. Ετοιμαστείτε για πολύ χεβυ-μέταλ και νέα μπλοκμπάστερ γερόΣταλλονε/Σβατζενέκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.