Xbox: Οι πραγματικοί ανταγωνιστές είναι οι Google και Amazon

Xbox, Xbox: Οι πραγματικοί ανταγωνιστές είναι οι Google και Amazon

Ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, Phil Spencer, αποτελεί μία από τις βασικές πηγές πληροφοριών όσον αφορά τις κονσόλες της Microsoft. Κατά καιρούς δημοσιεύει διάφορες πληροφορίες, και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ιδιαίτερα δραστήριος, ενόψει της κυκλοφορίας του Xbox Series X.

Στόχος είναι το cross-play

Αυτή τη φορά, ο Phil Spencer δήλωσε ότι οι πραγματικοί ανταγωνιστές του Xbox δεν είναι το Sony PlayStation ούτε το Nintendo Switch, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην επόμενη γενιά κονσολών. Ο ίδιος σημειώνει ότι το Xbox δεν ανταγωνίζεται τις offline τεχνολογίες, και τονίζει ότι πλέον στοχεύουν στο cloud gaming.

Τη δεδομένη στιγμή, η cloud τεχνολογία Azure χρησιμοποιείται για να διατηρούνται όλες οι υπηρεσίες της Microsoft συνδεδεμένες μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένου του Project xCloud. Ως εκ τούτου, οι πραγματικοί ανταγωνιστές του Xbox είναι η gaming streaming υπηρεσία Google Stadia και η φημολογούμενη παρόμοια λύση που θα προσφέρει η Amazon.

Ο Phil Spencer κλείνει τη δήλωση του αναφέροντας ότι δεν θέλει να εμπλακούν σε οποιασδήποτε μορφής διαμάχη με τη Sony και τη Nintendo. Ειδικά τώρα που η Google και η Amazon επικεντρώνονται στο πώς θα προσφέρουν την καλύτερη gaming εμπειρία σε δισεκατομμύρια παίκτες, σε όλο τον κόσμο.

Αντιθέτως, ο Phil Spencer θέλει το τμήμα του Xbox να συνεργαστεί με τις Sony και Nintendo, ώστε να προσφέρουν στους παίκτες τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, άσχετα με το ποια gaming πλατφόρμα χρησιμοποιούν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Στην τελευταία παράγραφο διορθώστε εκεί που λέει η Xbox με Microsoft.

I am

Πείτε μας κάτι που δεν ξέρουμε Microsoft

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.