Xbox Series X: Δεν θα έχει αποκλειστικούς τίτλους τα πρώτα χρόνια

Xbox Series X, Xbox Series X: Δεν θα έχει αποκλειστικούς τίτλους τα πρώτα χρόνια

Ένα από τα πιο δυνατά εμπορικά χαρακτηριστικά των κονσολών είναι οι αποκλειστικοί τίτλοι. Όταν εξετάζεις της αγορά μιας κονσόλας ελέγχεις τι αποκλειστικότητες λαμβάνει. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Xbox Series X δεν θα έχει τίτλους που κυκλοφορούν αποκλειστικά για αυτό, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.

Γιατί δεν θα έχει αποκλειστικότητες

Όσοι περιμένουν την κυκλοφορία παιχνιδιών που θα τρέχουν με άνεση στο Xbox Series X, αλλά δεν θα ανοίγουν με τίποτα στο Xbox One, ίσως απογοητευτούν από τα νέα που ακολουθούν.

Σύμφωνα με τον Matt Booty, επικεφαλής των Xbox Game Studios, με την κυκλοφορία της νέας γενιάς κονσόλας της Microsoft η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των γενεών θα είναι θολή. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Όπως εξηγεί ο Booty, τον πρώτο χρόνο, και πιθανότατα και τον δεύτερο, τα Xbox Game Studios θα κυκλοφορούν τίτλους οι οποίοι θα υποστηρίζονται από όλες τις διαθέσιμες συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι τα νεότερα παιχνίδια θα τρέχουν με άνεση τόσο στο Xbox Series X όσο και στο Xbox One.

Μάλιστα, ο Booty εξήγησε τους λόγους που τα Xbox Game Studios θα ακολουθήσουν αυτή την τακτική. Η εταιρεία επιθυμεί να διασφαλίσει ότι αν κάποιος αγοράσει σήμερα ένα Xbox δεν θα αισθανθεί ότι πέταξε τα λεφτά του, όταν τελικά κυκλοφορήσουν τα Xbox Series X.

Ο καλύτερος τρόπος να προσφέρουν ασφάλεια στους χρήστες τα Xbox Game Studios είναι να συνεχίσουν να παρέχουν περιεχόμενο το οποίο είναι κατάλληλο τόσο για τις νέας γενιάς όσο και για τις παλαιότερες κονσόλες.

Πώς και γιατί τα παιχνίδια θα είναι συμβατά με όλες τις κονσόλες

Γνωρίζουμε ήδη ότι το Halo Infinite θα κυκλοφορήσει σε PC, Xbox One και Xbox Series X. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κανένα βίντεο του παιχνιδιού. Έτσι, δεν είναι δυνατό να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο θα μπορεί να τρέχει σε όλα αυτά τα συστήματα, τουλάχιστον αξιοπρεπώς.

Επιπλέον, στα The Game Awards 2019 είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την απόδοση του Series X μέσα από το βίντεο του Senua’s Saga: Hellblade 2, το οποίο σύμφωνα με τον Phil Spencer τραβήχτηκε στην ίδια την κονσόλα. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που ούτε το Xbox One X δεν μπορεί να προσφέρει.

Τα σενάρια που θα μπορούσαν να ισχύουν είναι τα εξής. Για λίγα χρόνια τα Xbox Game Studios θα κυκλοφορούν δύο εκδόσεις των παιχνιδιών, εκ των οποίων η μία θα είναι κλειδωμένη ώστε να προσφέρει χαμηλότερη ποιότητα και να έχει λιγότερες απαιτήσεις.

Από την άλλη, η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ότι τα Xbox Series X είναι μία νέα γενιά από κονσόλες και όχι μία μόνο έκδοση. Οπότε, θα μπορούσε μία από τις εκδόσεις να έχει μειωμένες επιδόσεις, ίσως αντίστοιχες με των Xbox One. Έτσι, τα Xbox Game Studios θα ανέπτυσσαν δύο εκδόσεις των παιχνιδιών, μία για high-end κονσόλες και μία για λιγότερο ισχυρές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JR

Αυτός που έγραψε το άρθρο μάλλον τα έχει μπερδέψει λίγο. Όταν βγαίνει ένα νέο παιχνίδι θα έχει 2 εκδόσεις , μία για την παλιά γενιά (ΧΒΟΧ ONE S και Χ) και μία για την καινούργια (ΧΒΟΧ series Χ). Θα παρουσιαστεί και μια βασική κονσόλα XBOX που θα είναι στα επίπεδα του PS5 (9 TFLOPS γραφικά αντί για 12 που έχει το XBOX series X) , ας πούμε ότι θα λέγεται XBOX series S με χαμηλότερη τιμή (ίσως 399 ευρώ όπως ακούγεται και για το PS5).

Alexboom

Η προηγούμενη σειρά λέγεται XBOX ONE, όχι XBOX ONE S

JR

Η προηγούμενη σειρά λέγεται XBOX ONE S όσο αφορά το πιο αδύναμο μοντέλο (σαν το PS4) και XBOX ONE X όσο αφορά το πιο δυνατό (πιο δυνατό απο το PS4 Pro). Επίσης από το 2019 κυκλοφορεί και XBOX χωρίς δίσκο που λέγεται Xbox One S All-Digital Edition (δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.