Xbox: Σκέψεις για αυξήσεις τιμών σε παιχνίδια, κονσόλες και Game Pass

Xbox, Xbox: Σκέψεις για αυξήσεις τιμών σε παιχνίδια, κονσόλες και Game Pass

Το αφεντικό του Xbox , Phil Spencer, μέσα από δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο για πιθανή αύξηση των τιμών της κονσόλας, των παιχνιδιών και των συνδρομών.

Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, η Sony αύξησε την τιμή της κονσόλας PS5 κατά περίπου 10%, χωρίς όμως να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις πωλήσεις, ενώ προκάλεσε ανησυχία ότι οι τιμές και άλλων κονσολών θα αυξηθούν. Μετά την ανακοίνωση ότι η Sony αυξάνει την τιμή του PS5, η Nintendo δήλωσε ότι το κόστος του Nintendo Switch δεν θα ανέβαινε προς το παρόν. Το Xbox ακολούθησε με δική του δήλωση και τόνισε ότι οι τιμές των Xbox Series S και X θα παραμείνουν ίδιες. Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε τον Αύγουστο ότι δεν υπήρχαν σχέδια για αύξηση της τιμής της κονσόλας, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει από τότε.

Μιλώντας στο WSJ Live, ο διοικητικός ηγέτης του Xbox έκανε μερικά ακόμη σχόλια για τις τιμές των προϊόντων της εταιρίας. Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος Tom Warren, φαίνεται ότι ο Spencer είναι πλέον πιο πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του κόστους των παιχνιδιών Xbox, των κονσολών, ακόμη και των συνδρομητικών του υπηρεσιών. Οι τιμές διατηρήθηκαν και στα τρία αυτά πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, αλλά ο Spencer έχει προειδοποιήσει ότι δεν πιστεύει ότι το Xbox μπορεί να “το κάνει αυτό για πάντα”, δηλώνοντας ότι κάποια στιγμή η εταιρεία θα πρέπει “να αυξήσει κάποιες τιμές σε ορισμένα προϊόντα”.

Τον Σεπτέμβριο, το αφεντικό του Xbox έδειξε σημάδια ότι μπορεί να αλλάξει τη στάση του σχετικά με το οικονομικό θέμα, δηλώνοντας ότι η εταιρεία δεν μπορεί να πει ότι «δεν θα κάνει ποτέ κάτι». Ωστόσο, αυτή η δήλωση αφορούσε μόνο την αύξηση των τιμών των κονσολών. Καθώς το Xbox εξακολουθεί να χρεώνει 60 $ αντί 70 $ για τους περισσότερους τίτλους του, είναι πιθανό ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις πρώτες αλλαγές που κάνει η εταιρεία πριν προχωρήσει στην πιο αμφιλεγόμενη αύξηση των τιμών των κονσολών.

Ο Spencer επιβεβαίωσε επίσης στο WSJ Live ότι η αύξηση των συνδρομών για το Xbox Game Pass έχει επιβραδυνθεί με τους χρήστες της κονσόλας, αλλά η υπηρεσία εξακολουθεί να είναι κερδοφόρα και επίσης βλέπει “απίστευτη ανάπτυξη” στον υπολογιστή. Παρά αυτή τη μικρή μείωση των νέων συνδρομών σε κονσόλες, η Microsoft δεν φαίνεται να υποφέρει οικονομικά , καθώς η πιο πρόσφατη έκθεσή της παρουσίαζε τα καλύτερα έσοδα του πρώτου τριμήνου για το τμήμα τυχερών παιχνιδιών της.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.