Δευτέρα
02/02/2015

Exploding Kittens: Το παιχνίδι που έσπασε ρεκόρ στο Kickstarter

Σε μία εποχή που όλα τα παιχνίδια έχουν αντικατασταθεί με ηλεκτρονικά και οι άνθρωποι διασκεδάζουν πλέον μόνο μπροστά από φωτεινές οθόνες, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες έκανε τη διαφορά σπάζοντας ρεκόρ υποστηρικτών στο Kickstarter. Πρόκειται για το Exploding Kittens, ένα παιχνίδι για «άτομα που αγαπούν τις γάτες, τις εκρήξεις, τις ακτίνες λέιζερ και μερικές φορές…τις κατσίκες».

Το παιχνίδι κατάφερε να μαζέψει 4.671.002 δολάρια από 118.559 άτομα, ενώ ο αρχικός του στόχος ήταν 10.000 δολάρια. Μάλιστα, στα πρώτα 20 λεπτά που εμφανίστηκε στο Kickstarter είχε καταφέρει να μαζέψει 100% των εσόδων που χρειαζόταν και μέσα σε μία ώρα το ποσοστό είχε φτάσει το 1000%.

Αν και άλλα πρότζεκτ έχουν μαζέψει περισσότερα χρήματα, το Exploding Kittens έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους backers.

Σύμφωνα με την περιγραφή στη σελίδα του, «το παιχνίδι αποτελεί μια έκδοση της Ρώσικης Ρουλέτας σε συνδυασμό με στρατηγική και γάτες. Οι παίκτες διαλέγουν με τη σειρά φύλα και όποιος τύχει την γάτα που εκρήγνυται, χάνει. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να δει τι κάρτα θα τραβήξει ώστε να αποφύγει την «έκρηξη» και να αναγκάσει τον αντίπαλό του να πάρει αυτός κάρτες ή να ανακατέψει την τράπουλα.»

Το Exploding Kittens αποτελεί έμπνευση των game designers και βετεράνους του Xbox, Elan Lee και Shane Small, ενώ το εικαστικό κομμάτι επιμελήθηκε ο Matthew Inman γνωστός για τα cartoon και comic, «The Oatmeal».

Οι δημιουργοί δεν περίμεναν να πουλήσουν πάνω από 1.000 τράπουλες και δεν έχουν αποφασίσει ακόμα πως θα διαχειριστούν αυτά τα χρήματα.

Exploding Kittens card game

Πηγή

Χριστίνα Μόραλη

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.