Formula E Roborace: Αγώνας αποκλειστικά με ρομπότ

Η Formula E, η οποία αφορά στην διεξαγωγή αγώνων Formula 1 αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα μονοθέσια, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια σειρά αγώνων που ονομάζει Roborace και θα περιλαμβάνει οχήματα με οδηγούς ρομπότ. Η Formula E θα συνεργαστεί με την επενδυτική εταιρεία Kinetik προκειμένου το Roborace να γίνει σύντομα πραγματικότητα. 

Στο Roborace της Formula E εκτιμάται ότι θα λάβουν μέρος συνολικά 10 ομάδες. Κάθε ομάδα του Formula E Roborace θα παίρνει μέρος στους αγώνες με δύο οχήματα τα οποία θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι και 289 Km/h. Τα 20 μονοθέσια που θα παίρνουν μέρος στον αγώνα θα είναι πλήρως αυτόνομα και ολόιδια σε τεχνικές προδιαγραφές, επομένως οι μηχανικοί και τεχνικοί της κάθε ομάδας θα ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη των οδηγών προκειμένου να μπορούν να επικρατήσουν στην πίστα.

Οι πρώτοι αγώνες του Formula E Roborace αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2016, με τον κάθε αγώνα να είναι προγραμματισμένος να διαρκεί περίπου 1 ώρα. Οι αγώνες του Formula E Roborace θα λαμβάνουν χώρα πριν από κάθε αγώνα του πρωταθλήματος Formula E και αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Formula E Roborace, Formula E Roborace: Αγώνας αποκλειστικά με ρομπότ

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

αυτό με τους οδηγούς ρομπότ που το είδατε?? “All the teams will have the same cars however will compete using real-time computing algorithms and AI technologies.” αυτό λέει το άθρο. ούτε ρομπότ ούτε τίποτα.

One

Καλή φάση. Μπορεί να γινει πιο θεαματικό απο τη σημερινή Formula 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Business Samsung

Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας