Παρασκευή
27/03/2015

Google και Johnson & Johnson: Δημιουργούν χειρουργικά ρομπότ

Η Google θα συνεργαστεί με την Ethicon η οποία ανήκει στην Johnson & Johnson τεράστιο όνομα στον τομέα καλλυντικών και φαρμακευτικών ειδών, προκειμένου να αναπτύξουν μηχανήματα ρομποτικής χειρουργικής. Στόχος είναι να έχουν οι χειρουργοί την κατάλληλη βοήθεια στην λήψη καλύτερων αποφάσεων.

Ο χειρουργός παραμένει αυτός που λαμβάνει τις αποφάσεις, αλλά θα έχει ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη με κινήσεις ακριβείας και αποφάσεις που λαμβάνονται έχοντας περισσότερες πληροφορίες που θα παρέχονται από τα ρομπότ αυτά.

Μια χειρουργική επέμβαση που υποστηρίζεται από ρομπότ είναι σαν μια υψηλής τεχνολογίας λαπαροσκόπηση. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, που αντί για τα χέρια του χειρουργού, χρησιμοποιούνται ρομποτικοί βραχίονες για να εισάγουν τα χειρουργικά εργαλεία στον ασθενή. Όμως τα ρομποτικά χέρια δεν είναι αυτόνομα, καθοδηγούνται από τον γιατρό.

Με τη χρήση του ρομπότ απαιτείται μικρότερη τομή για να υπάρξει πρόσβαση στο σημείο του προβλήματος και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μικρότερη απώλεια αίματος. Οι ασθενείς που θα χειρουργούνται με τη διαδικασία αυτή θα έχουν ταχύτερη ανάρρωση.

Η Google δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στον τομέα της υγείας, καθώς στο παρελθόν συνεργάστηκε με την Ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis για να δημιουργήσουν έξυπνους φακούς επαφής που διορθώνουν προβλήματα όρασης.

robotic surgery

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Γιωργος Παππας λέει:

    Εδω ειμαστε. Μακαρι να υπαρξει ανταγωνισμος σε αυτον τον τομεα (σοβαρος ανταγωνισμος) να δουμε εξελιξεις!

  2. Ο/Η Τασος λέει:

    Techblog γιατι δεν φτιαχνετε μια εφαρμογη στο Google Play για να μπορουμε να διαβαζουμε τα νεα σας απο κει και οχι να ανοιγουμε Browser??

  3. Ο/Η Thodoris λέει:

    Η Ethicon είναι τεράστιο όνομα στις ενδοσκοπήσεις γενικότερα. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μόνο ένα τέτοιο ρομποτικό μηχάνημα, το DaVinci. Επομένως, κάθε επιπλέον παίχτης που μπαίνει στον ανταγωνισμό, μόνο θετικό αποτέλεσμα θα φέρει.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.