Google και Johnson & Johnson: Δημιουργούν χειρουργικά ρομπότ

Η Google θα συνεργαστεί με την Ethicon η οποία ανήκει στην Johnson & Johnson τεράστιο όνομα στον τομέα καλλυντικών και φαρμακευτικών ειδών, προκειμένου να αναπτύξουν μηχανήματα ρομποτικής χειρουργικής. Στόχος είναι να έχουν οι χειρουργοί την κατάλληλη βοήθεια στην λήψη καλύτερων αποφάσεων.

Ο χειρουργός παραμένει αυτός που λαμβάνει τις αποφάσεις, αλλά θα έχει ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη με κινήσεις ακριβείας και αποφάσεις που λαμβάνονται έχοντας περισσότερες πληροφορίες που θα παρέχονται από τα ρομπότ αυτά.

Μια χειρουργική επέμβαση που υποστηρίζεται από ρομπότ είναι σαν μια υψηλής τεχνολογίας λαπαροσκόπηση. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, που αντί για τα χέρια του χειρουργού, χρησιμοποιούνται ρομποτικοί βραχίονες για να εισάγουν τα χειρουργικά εργαλεία στον ασθενή. Όμως τα ρομποτικά χέρια δεν είναι αυτόνομα, καθοδηγούνται από τον γιατρό.

Με τη χρήση του ρομπότ απαιτείται μικρότερη τομή για να υπάρξει πρόσβαση στο σημείο του προβλήματος και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μικρότερη απώλεια αίματος. Οι ασθενείς που θα χειρουργούνται με τη διαδικασία αυτή θα έχουν ταχύτερη ανάρρωση.

Η Google δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στον τομέα της υγείας, καθώς στο παρελθόν συνεργάστηκε με την Ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis για να δημιουργήσουν έξυπνους φακούς επαφής που διορθώνουν προβλήματα όρασης.

google χειρουργικά ρομπότ, Google και Johnson & Johnson: Δημιουργούν χειρουργικά ρομπότ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Παππας

Εδω ειμαστε. Μακαρι να υπαρξει ανταγωνισμος σε αυτον τον τομεα (σοβαρος ανταγωνισμος) να δουμε εξελιξεις!

Τασος

Techblog γιατι δεν φτιαχνετε μια εφαρμογη στο Google Play για να μπορουμε να διαβαζουμε τα νεα σας απο κει και οχι να ανοιγουμε Browser??

Thodoris

Η Ethicon είναι τεράστιο όνομα στις ενδοσκοπήσεις γενικότερα. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μόνο ένα τέτοιο ρομποτικό μηχάνημα, το DaVinci. Επομένως, κάθε επιπλέον παίχτης που μπαίνει στον ανταγωνισμό, μόνο θετικό αποτέλεσμα θα φέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.