Διπύρηνα τα νέα iPhone 5 και iPad2;

Σύμφωνα με πληροφορίες του αξιόπιστου AppleInsider τα επόμενα μοντέλα κινητών και tablet της Apple, iPhone 5 και iPad 2 αντίστοιχα, θα ενσωματώνουν διπήρυνο-πολυπήρυνο επεξεργαστή ARM Cortex-A9 μπαίνοντας και αυτά με τη σειρά τους στη μάχη των πυρήνων (ουσία ή marketing;). Πιστεύετε ότι η Apple θα κάνει πάλι τη διαφορά;

, Διπύρηνα τα νέα iPhone 5 και iPad2;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Eρωτόκριτος

Δηλαδη Tegra2? Μιας και το Nvidia Tegra 2 250 (αυτό που θα “φορεθει” πολύ φετος) έχει 2πυρηνο ARM Cortex-A9.

Michael

Σας εύχομαι και 100νταπύρηνα!!!

Έχει χαθεί η “μπάλα” νομίζω στη βιομηχανία των smartphones… Είπαμε να είναι ισχυρά, αλλά η αύξηση της ισχύος αν δεν είναι ανάλογη της διάρκειας ζωής των μπαταριών, σε λίγο θα αγοράζουμε κινητό με μπαταρία αυτοκινήτου για αξεσουάρ!!!

STEVE JOBS

Το ότι γίνονται διπυρηνοι οι επεξεργαστες δεν σημαίνει ότι θα καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία. Ίσα Ίσα εχουν καλύτερη Κατανάλωση ενέργειας

Thanos

Ας μη θεοποιούμε την Apple….. δεν κάνει πάντα τη διαφορά.

Nickolas

Όσον αφορά το ipad το βρίσκω λογικό, έτσι κι αλλιώς ο στόχος φαντάζομαι είναι κάποια στιγμή τα tablets να αντικαταστήσουν τα laptop. Τώρα όσον αφορά το μελλοντικό iphone εξαρτάται τι δυνατότητες θα έχει, πχ full hd recording. Ότι και να γίνει πάντως φέτος θα δούμε πολύ δυνατές συσκευές στο χώρο της κινητής, απ’ολες τις εταιρείες.

Michael

@ Steeve Jobs: η μέχρι τώρα εμπειρία όμως άλλα δείχνει ;-). Τα smartphones με τους υπάρχοντες επεξεργαστές στο 1GHz με το ζόρι βγάζουν 2 24ωρα με μέση χρήση. Όσο για τη λιγότερη κατανάλωση των διπύρηνων, αυτό ισχύει με την προϋπόθεση να γίνεται σωστή κατανομή χρήσης από το λογισμικό.

fred

δεν νομιζω να κανει την διαφορα παντως,η προσωπικη μου γνωμη.

giannis

Κάτσε ρε Κώστα εντάξει δεν μειώνουμε την αξία της εταιρείας η οποία έχει το καλύτερο marketing εταιρείας αλλά όχι και θα κάνει πάλι τη διαφορά?πότε την έκανε?πάντα οι τεχνολογίες που έβγαζε στην αγορά ήταν ήδη υπάρχουσες απλά τις περισσότερες φορες βελτιωμένες ή καλύτερα πιό friendly

marios

@ giannis Πότε εκανε τη διαφορά?? Το iphone ηταν το πρωτο κινητο αφης χωρις γραφιδα. Επισης δημιουργησε το multitouch. Και συγγρυνουμε ολα τα tablets που βγαινουν με το ipad το οποιο ανοιξε τον τομέα tablets.

giannis-tzia

pisteuw tha einai dipirina ektos an vgalei kanonika to iphone 5 k g ta xristougenna vgalei kati kainourgio wste na einai h apple prwtopora :d

Konstantine X

Apple A5 ή A8 θα λέγεται ο νέος επεξεργαστής του iphone 5, όπως αναφέρεται σε διάφορα sites. Επίσης αναφέρεται ό,τι η πρώτη συσκευή που θα φορέσει το εν λόγω cpu θα ‘ναι το νέο apple tv, οπότε βλέποντας & κρίνοντας. Πάντως δεν είναι απίθανο να είναι διπύρινο το επόμενο iphone ή ipad, με τόσα που θα βγούν. Όπως & στο iphone 4, ο A4 είναι στην ουσία ένας Cortex A8 με ενσωματωμένη gpu PowerVR SGX535, έτσι & τώρα μπορεί το νέο τσιπάκι να έχει δύο Cortex A9 πυρήνες με ενσωματωμένο το νέο gpu PowerVR SGX543. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτήσει…!

Alan

Θα την σύμφερε να βάλει διπύρηνο, παρά να χρονίσει τον ίδιο στο 1GHz από τα 800 που είναι τώρα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε…

Nektarios

Παλι η Samsung εκανε το θαυμα της με το να τις δινει τα σωθηκα της !!Τον Α8 τον εχει τωρα το galaxy s ,το Iphone εχει τον A4,ειναι αλλος χρονισμος !Με το Galaxy s2 και το samsung Google Nexus s παλι θα φαει τα μουτρα της !!Τι θελει και προσπαθει δεν καταλαβενω αυτη η Apple !!Θα μου αρεσε παρα μα παρα πολυ να λεγοταν (((( Samsung Iphone 5 )))) !!Δεν ειναι χαζος ο Google που επελεξε το Galaxy s ,ε !!!!!!!!!Χα Χα Χα Χα Χα Χα α α α α α α α

nik

Νεκταριε εισαι ποολυ καμενος αγορι μου

Danielsan

“χαζος ο Google που επελεξε το Galaxy s ,ε !!!!!!!!!Χα Χα Χα Χα Χα Χα α α α α α α α”

έχουν ξεφύγει τα “Apple hateboys”

Konstantine X

Nektarios, ARM Cortex A8 με PowerVR SGX540 gpu έχει το galaxy s & ARM Cortex A8 με PowerVR SGX535 έχει το iphone 4 & το wave (η διαφορά 535 με 540 έχει να κάνει ως προς την ταχύτητα της gpu). Apple A4 τον λέει η Apple, samsung hummingbird τον λέει η samsung, συνεργασία & των δύο εταιριών. Διπύρηνο ARM Cortex A9 θα έχει το επόμενο iphone με ενσωματωμένη gpu SGX543 (& γιατί όχι και το galaxy s2) & μπορεί να το πει Α5, Α20, Α237, ό,τι να ‘ναι δηλαδή. Κατάλαβες τι θέλω να πω. Μην πιάνεστε κορόιδα όλοι, ακόμα & στις οθόνες ανακοίνωσαν συνεργασία μεταξύ τους & εσείς τσακώνεστε μεταξύ σας.

Thanasis

Παιδιά εκτός από το iPad που ειναι πολυ καλό πιστεύω για την κατηγορία του πιο αλλά tablet αξίζει ??? (μιλάμε για το iPad 2 που ακούμε ότι θα βγει )

Nektarios

Λετε να εχω φαει flash ε !!Konstantine X εχεις δικιο και τα γνωριζω αυτα που λες !!Ηταν αναμενομενο η συνεργασια Apple με Samsung μεχρι τελικης πτωσεως και στην υγειά της super amoled με μια μπιριτσα!!Του χρονου θα δουμε Α15 με ακολουθο την Apple να φοραει τα παντελονια της !!!Ειναι το μονο που μπορει να κανει γιατι η samsung τελικα ξεχωρισε και δινει καυσιμα σε ολους σε ολα , στα παντα

theo

Ο χρηστης Ailuros (που το κατεχει το αθλημα) απο το φορουμ του Insomnia στο θεμα ”DS2 (3DS) vs PSP2” εγραψε το εξης:

iPhone4/SGX535@200MHz

2 Vec2 ALUs = 2*2FLOPs*0.2GHz = 0.8GFLOPs/s
2 TMUs * 200MHz = 400MPixels/s
8 z/stencil * 200MHz = 1.6GPixels/s
10M Tris/s

“iPhone5″/SGX543 2MP@200MHz

8 Vec4 ALUs = 2*16FLOPs*0.2GHz = 6.4GFLOPs/s (8x times iPhone4)
4 TMUs * 200MHz = 800MPixels/s (2x times iPhone4)
32 z/stencil * 200MHz = 6.4GPixels/s (4x times iPhone4)
70M Tris/s (7x times iPhone4)

Εδω και το λινκ αλλα δεν εχει σχεση με το iphone αλλα με το PSP2……..

https://www.insomnia.gr/topic/319137-nintendo-ds2-vs-sony-psp2/page__st__20__p__3809678#entry3809678

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.