Φορτίστε το smartphone σας σε… 30 δευτερόλεπτα [video]

Η φόρτιση του κινητού είναι μια επαναλαμβανόμενη καθημερινή και χρονοβόρα διαδικασία που δεν αρέσει σε κανέναν ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η λύση έρχεται από το Ισραήλ όπου μια startup ονόματι StoreDot έρχεται να μας λύσει τα χέρια και να μην μείνουμε ποτέ ξανά χωρίς μπαταρία.

Αυτό που κατάφερε να κάνει είναι να φτιάξει ένα battery pack το οποίο μπορεί να φορτίσει το κίνητο μόλις σε 30 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία που έρχεται από το τμήμα νανοτεχνολογίας του πανεπιστημίου του Tel Aviv, παρουσιάστηκε στο συνέδριο Think Next (της Microsoft). Η τεχνολογία βασίζεται σε «nanodots» (μικροσκοπικούς μαγνήτες) που χάρη στο μικρό τους μεγέθους αποθηκεύουν μεγαλύτερο φορτίο και έχουν μεγαλύτερη ηλεκτρολυτική απόδοση έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπαταρίες που φορτίζουν μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ώρες. Όπως φαίνεται στο video, συνδέοντας το prototype με ένα κινητό Samsung, αυτό φορτίζει πλήρως σε ελάχιστη διάρκεια.

Βέβαια παρά το γεγονός ότι ο φορτιστής των 30 δευτερολέπτων θα ήταν η ιδανική λύση για όλους, δεν αναμένεται να μπει στη μαζική παραγωγή πριν από το 2016 καθώς πρέπει αρχικά να συρρικνωθεί το μέγεθός αλλά και η τιμή του. Ωστόσο η StoreDot έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής χρηματοδότηση 6,25 εκατ. δολαρίων και οι δημιουργοί της πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν.

, Φορτίστε το smartphone σας σε… 30 δευτερόλεπτα [video]

, Φορτίστε το smartphone σας σε… 30 δευτερόλεπτα [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kabamaru

Ένα κομμάτι της τεχνολογίας που πραγματικά χρειάζεται εξέλιξη, οι μπαταρίες.

NICK

απο τις πιο ενδιαφερουσες,υπερχρησιμες,τεχνολογιες των τελευταιων 5 ετων..!!!!!!!

Teri

Πολύ καλό αλλα Κώστα μήπως χαλάει η μπαταρία έτσι;

alxgiann

Αυτό μάλιστα, είναι ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ. Τι να τους κάνει κανείς τους 16 πυρήνες και τα 64μπιτα λειτουργικά αν χρειάζεται να κόβεις λειτουργίες για να έχεις μπαταρία για κανα τηλέφωνο ή μήνυμα (ναι, ακόμα έχουν αυτές τις λειτουργίες τα κινητά)

ed

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Ουσιαστικά οι μπαταρίες είναι το κυριότερο αν όχι το μοναδικό που χρειάζεται εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες παλεύουν με μπακαλίστικες λύσεις όπως η αυξηση της χωρητικότητας που οδηγεί ή σε πολλές ώρες φόρτισης ή σε μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας λόγω αυξημένης τάσης για να φορτίζει σε θεμιτό χρόνο. Όσο οι μπαταρίες παραμένουν ως έχουν, θα υπάρχει και όριο στην ισχύ που μπορείς να βάλεις σε μια φορητή συσκευή.

giannogeorge

Shut up and take my money.

geohot

Νομίζω πως είναι το μόνο θέμα για το οποίο ενθουσιάστηκα πραγματικά τους τελευταίους μήνες (για να μη πω χρόνια). Γενικά περίμενα συνταρακτικά νέα όσον αφορά τις μπαταρίες αλλά παρά τις λιγοστές ελπίδες που μου είχαν απομείνει, ήρθαν τα νέα και τέλος πάντων δε ξέρω αν το καταλάβατε είμαι πολύ χαρούμενος!

Κώστια

Wow! Μακάρι να γίνει προσβάσιμη από όλους αυτή η νέα μορφή υπεργρήγορης φόρτισης. Σίγουρα οι καινοτομίες σε ό,τι αφορά τις έξυπνες συσκευές μας είναι καλοδεχούμενες κι ειδικά για την φόρτιση των κινητών/ταμπλετών/φωτογραφικών μηχανών. Γενικώς, χρειάζεται να γίνει κάτι νέο για τη διάρκεια χρήσης των συσκευών.

dali13gr

Βασικά, το κείμενο της πηγής είναι λάθος και κατά συνέπεια και το άρθρο. Η τεχνολογία αναφέρεται σε μπαταρία και όχι σε φορτιστή που φορτίζει το κινητό σε 30″. Αυτό που δείχνει το video είναι μια πρωτότυπη μπαταρία που έχει προσαρμοστεί πάνω σε ένα smartphone για να δείξουν το πόσο γρήγορα φορτίζει η μπαταρία.

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά που αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα της ή αν είναι απλά τρόπος να τραβήξει τα φώτα, αλλά μια τέτοια μπαταρία θα ήταν πραγματικό άλμα στην τεχνολογία.

Χρήστος Τγ.

ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ… ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΕΡΜΑ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΤΙΖΕΙ?
(2020)

Αντώνης Μαρίνος

Συμφωνώ με τον dali13gr, δεν γίνεται να “αναγκάσεις” μια μπαταρία συγκεκριμένης τεχνολογίας να φορτίσει πιο γρήγορα από όσο μπορεί. Με λίγο ψάξιμο στο web (λιγότερο από 10″) εύκολα βρίσκεις την αλήθεια. Η StoreDot έχει εφεύρει μια νέας τεχνολογίας μπαταρία, η οποία μπορεί να φορτίσει από άδεια σε full σε λιγότερο από ένα λεπτό, με τον αντίστοιχο φορτιστή βεβαίως βεβαίως. Σε κάθε περίπτωση πάντως, άκρως θετική εξέλιξη….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.