Facebook: Ζητάει από τους χρήστες να αναγνωρίσουν ψευδείς ειδήσεις

Από την στιγμή που τελείωσαν οι Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών, άρχισε να παραπονιέται δημόσια για τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφόρησαν στο Facebook προεκλογικά. Αυτό το ζήτημα, δεν είχε αφήσει αδιάφορο τον Mark Zuckerberg, ο οποίος άλλαξε την αρχική στάση του στο θέμα, και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες προσπάθειες για λυθεί αυτό.

Η τελευταίες προσθήκες του Facebook, σε μια ατελείωτη σειρά πειραματικών feature που έχει δοκιμάσει στο παρελθόν, είναι σχετικές με την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων. Ένας δημοσιογράφος από την Φιλαδέλφεια, παρατήρησε ότι κάτω από ένα ενημερωτικό post του, υπήρχε ένα survey module, το οποίο έθετε στον χρήστη κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο.

Η έρευνα ρωτούσε τον χρήστη το εξής, “Σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι ο τίτλος αυτού του link είναι παραπλανητικός”, με πέντε επιλογές να είναι διαθέσιμες, “Καθόλου”, “Λίγο”, “Αρκετά”, “Πάρα πολύ” και “Εντελώς”, με τον χρήστη να μπορεί απλά να την απορρίψει πατώντας το “x”, σε περίπτωση που δεν ενδιαφερόταν να συμμετάσχει.

Στα τέλη του Νοεμβρίου, ο Mark Zuckerberg εξήγησε τι κάνει το Facebook για να καταπολεμήσει τις ψεύτικες ειδήσεις, με κινήσει οι οποίες συμπεριλάμβαναν βελτιωμένους αλγόριθμους, που έκαναν εύκολο τον εντοπισμό και την αναφορά τους. Δεν είχε αναφέρει όμως, ότι θα χρησιμοποιεί τους χρήστες για να επαληθεύσει την εγκυρότητά τους, πράγμα το οποίο είναι αρκετά παράξενο, αν σκεφτείς ότι οι ίδιοι πλημμυρίζουν το Facebook με ψευδές ειδήσεις.

Facebook Fake News Mark Zuckerberg survey module asks users, Facebook: Ζητάει από τους χρήστες να αναγνωρίσουν ψευδείς ειδήσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilist

Μιλάμε για Ειδήσεις τύπου.
Σοκ!
Συμβαίνει τώρα!
Δεν θα πιστεύεται τι έγινε μόλις…
Θα τρίβεται τα μάτια σας!
Η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο! Κτλ κτλ
όποιος είναι χρόνια στο διαδίκτυο έχει υιοθετήσει αυτόματο φίλτρο και αυτές τις ειδήσεις τις προσπερνάει σαν να μην υπάρχουν καν.

KnightRider

Ναι άλλη δουλειά δεν είχαμε να κάτσουμε να δούμε ποια είδηση είναι ψεύτικη.

Κανονικά αυτοί που έχουν τον έλεγχο του facebook θα έπρεπε να κάτσουν να το δουν και όχι από εμάς τους χρήστες !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.