Η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να προκαλέσει αλληθωρισμό στα παιδιά

Τα παιδιά σήμερα είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την τεχνολογία και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να τους πει πως να χρησιμοποιήσουν ένα κινητό ή tablet. Κατά καιρούς οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να εκτεθούν τα παιδιά αν δεν έχουν γονική επίβλεψη.

Όμως απ΄ότι φαίνεται η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα υγείας. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε ομάδα γιατρών από το Chonnam National University Hospital στη Σεούλ, η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει συγκλίνοντα στραβισμό. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά τα μάτια του ασθενούς κινούνται προς τα μέσα και το άτομο τελικά γίνεται αλλήθωρο.

Οι γιατροί βασίζουν τα ευρήματά τους σε μια έρευνα που έκαναν και συμπεριλήφθηκαν 12 παιδιά ηλικίας 7-16 ετών και τα οποία χρησιμοποιούσαν το κινητό 4 με 8 ώρες ημερησίως. Επιπλέον, βρέθηκε ότι υπάρχει συσχετισμός με το πόσο κοντά είχαν τα παιδιά τα κινητά στα πρόσωπά τους.

Σαφώς μια έρευνα που περιλαμβάνει τόσο μικρό αριθμό, μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά να πούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε συσχετισμό της συγκεκριμένης ασθένειας με τα smartphone. H Samsung κυκλοφόρησε πρόσφατα το Samsung Safety Screen, μια εφαρμογή που αντιλαμβάνεται πότε το παιδί έχει πολύ κοντά το πρόσωπό του στην οθόνη και το προτρέπει να απομακρυνθεί. Το ότι κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο app, κάτι σημαίνει.

Το video από το app της Samsung:

smartphones cross-eyed, Η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να προκαλέσει αλληθωρισμό στα παιδιά

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος31

Για παιδια που χρησιμοποιουνε Windows Phone. Τα παιδια που χρησιμοποιουνε Android, ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι ανοιγει το ματι τους, βελτιωνετε η υγεια τους, εχουνε καλυτερες επιδοσεις στο σχολειο, κανουν περισσοτερο σεξ, κυκλοφορανε τις καλυτερες και πιο καλλιγραμμες κοπελες και νεα ερευνα λεει οτι το Android βελτιωνει την υγεια του προστατη και προστατευει απο τον καρκινο του μαστου. Κοινως, αν εχεις WP η ios την εβαψες. Μπραβο στην Google!

Panos

Άλλη μία απόδειξη hater απλά WP τα καλύτερα απο όλα

Νίκος 31

Hater; Εγώ έχω και μερικές Android συσκευές στην κατοχή μου και περιμένω και ενα Xiaomi να έρθει απο Κίνα σε 3 εβδομάδες, Android πάντα. Τώρα το ποιός είναι Hater ας κρίνει το κοινό.

Εσύ άραγε έχει περάσει απο τα χέρια σου άλλη συσκευή εκτός απο Android;

Γιατί το 1% όσον έχετε εκφράσει άποψη έδω μέσα για τα WP, να είχατε αγοράσει έστω μια συσκευή, την πιο φθηνή, το Lumia αυτή την στιγμή θα κόντραρε στα ίσια iPhone και Samsung για την πρωτιά στίς πωλήσεις συσκευών.

Ενώ όλοι έχετε αγοράσει Lumia και κρίνεται τα τηλέφωνα Windows, παγκοσμίος στα 2,5 εκατομμύρια. Τελικά έβγαλα το συμπέρασμα. Αυτά τα 2,5 εκατομμύρια Lumia που πούλησε η Microsoft το τρίμηνο, τα αγοράσανε όλα οι Techbloγκίτες!!!!!

tech21man

Νικο παροτι εχω και απο τις δυο συνομωταξιες κινητα κτλ (wp και android) μεγαλυτερη καρπαζοφατσα εμπνευσμενη απο την παπ#$ια που εκπεμπεις δεν εχω ξαναφανταστει.

Μηπως εισαι γκο@#$κι με αλλο ψευδονυμο?

panos

Εννοείται είχα συσκευή και για αυτό μιλάω αλλιώς για κάτι που δεν έχω δεν εκφέρω άποψη..Δεν με ενδιαφέρει τη θέλει ο καθένας και τι χρήματα διαθέτει για να πάρει κινητό το καθένα έχει θετικά και αρνητικά οποίος ξέρει από smartphone δεν αγοράζει κάτι για μοστρα και επειδή είναι της μόδας!!

Νίκος 31

Απαντάω μονάχα σε μυνήματα με τεκμηριωμένες απαντήσεις – επιχειρήματα. Τώρα άμα τα δικά μου κάποιους χαλάνε επειδή “σπάω” με τις γνώσεις μου το παρεάκι του Techblog και χαλάω την πιάτσα ορισμένων που τρολάρουνε όλη την ημέρα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα και γ@μ@νε όλα τα θέματα και κυρίως αυτά των WP, ξυδάκι και θα συνεχίσω να το κάνω όσο μου το επιτρέπει ο κύριος Κώστας.

Θέλετε, δεν θέλετε, κάποιοι θα μάθετε τον διάλογο, την επιχειρηματολογία, όπως και την αντίθετη άποψη. Δεν θα κάνουμε εδώ μέσα ότι γουστάρει το παρεάκι και θα λέμε ελεύθερα την άποψη μας.

Σε όποιον δεν αρέσει, απλά προσπερνάει.

panos

Ωραίος μετά από αυτό δεν ασχολούμαι με άτομα τέτοιου επιπέδου που λένε δεν λέμε την αποψη μας!! Καλή συνέχεια

Νίκος 31

Δεν αναφέρομαι σε εσένα ρε Παναγιώτη, διάβασε πιο πάνω.

tech21man

Ναι ενω το να ριχνεις τις κοτσανες σου σε ασχετο επι του περιεχομενου επιπεδο ειναι φοβερη αρχη για διαλογο.

Θες δε θες αν σε πετυχει κανενας θα το φας το ροχαλο

βασιλης

ε ναι αμα βρεθουμε απο κοντα για τα κινητα θα μαλωσουμε. λιγη σοβαροτητα παιδια σας παρακαλω

Νικος 31

Ασχετο με το θεμα, αλλα δεν νομιζω αμα με δει κανεις να επιχειρησει να μου ριξει φλεγμα :Ρ

Εκτος αυτου, οταν βγαινω απο το σπιτι, το μοναδικο πραγμα που με απασχολει, ειναι τα υπεροχα ματια της γυναικας μου και της κορης μου. Το κινητο μενει στο σπιτι η στην τσεπη, δεν το μοστραρω στην καφετερια πανω πανω στο τραπεζι να πουλαω μουρη και να κανω κοντρες με τους τριγυρω Galaxακιδες, οποτε και ειναι λιγακι δυσκολο να τσακωθω…

Νικος 31

Για το οφφτοπικ εχεις δικιο. Απλα ειπα να ριξω μια σποντα για τα Fanboys που φλαμαρουνε σε καθημερινη βαση και εχουνε κανει μπορντελο ολα τα θεματα της ιστοσελιδας και δη του WP και του iPhone. Εχουμε βαρεθει να διαβαζουμε εκατονταδες χιλιαδες ανακριβειες την ημερα, τα ιδια και τα ιδια συνεχως. Youtube, youtube, youtube, youtube, youtube, youtube, youtube, youtube, καθημερινη πλυση εγκεφαλου με απανωτα ποστ, με ανακριβειες και μαλιστα απο ατομα που δεν πρεπει να εχουνε πιασει οχι WP στα χερια τους, αλλα ουτε καν Smartphone. Ο αλλος χθες ξυπνησε 1 τα ξημερωματα να μας πει για 1.789.753η φορα, οτι τα WP δεν εχουνε εφαρμογη για Youtube.

Ειρήνη

Ο γιος μου άρχισε να έχει προβλήματα όρασης στα έξι κάθε φορά μετά την χρήση ταμπλέτας. Εβλεπε τα πράγματα δίπλα μ το ένα του μάτι στρεφόταν προς τα μέσα. Πριν από 3-4 χρόνια όταν πήγαμε στον γιατρό μας έδωσε ειδικά γυάλινο αλλά δεν συνέστησε να αποφεύγει την χρήση ταμπλέτα. Κατά την γνώμη της δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Η χρήση των γυάλινων δεν βοήθησε γιατί μόλις το παιδί έβλεπε την ταμπλέτα ακόμα και για 20 λεπτά τα συμπτώματα επανέρχονταν κ παρέμεναν για όλη την μέρα. Μετά τον βραδινό ύπνο κ την ξεκούραση των ματιών ήταν όλα καλά. Έτσι αποφασίσαμε να περιορίσουμε την χρήση ταμπλέτα στο ελάχιστο κ πραγματικά είδαμε όφελος. 1-2 φορές την εβδομάδα κ όχι πάνω από 20 λεπτά. Πρόσφατα ένας συμμαθητής του έκανα επέμβαση στα μάτια για τον ίδιο λόγο. Επιτέλους άρχισαν μα υπάρχουν άρθρα γι αυτό το θα γιατί πριν 4 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα.

Δημητρης

Υπηρχαν και πριν 4 χρονια αρθρα αν αναλογιστεις πως αυτο το αρθρο δημοσιευτηκε πριν 6 χρονια!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.