Ινδία: Η αστυνομία δημιούργησε “No Selfie Zones”

Οι selfies έχουν αποδειχθεί επικίνδυνο σπορ, με σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας να χάνουν τη ζωή τους μέσα στο 2015 στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία τους. Πολλές χώρες δίνουν οδηγίες στους πολίτες τους και τους τουρίστες για το τι πρέπει να προσέχουν.

H αστυνομία στο Μουμπάι της Ινδίας δημιούργησε σε κεντρικά τουριστικά σημεία της πόλης σημεία τα οποία απαγορεύεται η λήψη selfie φωτογραφιών διότι είναι επικίνδυνες. Οι λεγόμενες “No Selfie Zones”, έχουν ειδικές πινακίδες που ειδοποιούν ντόπιους και τουρίστες να μην τραβούν selfie φωτογραφίες.

Οι ενέργειες της αστυνομίας έρχονται μετά τον πνιγμό 18χρονης η οποία επιχειρούσε μαζί με 2 φίλες της να τραβήξουν μια selfie φωτογραφία κοντά στη θάλασσα. Οι δυο κοπέλες κατάφεραν να σωθούν από έναν περαστικό, όμως όχι και η 18χρονη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σκοτώθηκε στο Taj Mahal, μια Ιαπωνέζα τουρίστρια προσπαθώντας να βγάλει selfie φωτογραφία, με αποτέλεσμα να απαγορευτούν selfies και selfie sticks.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ειδική καμπάνια για να προειδοποιήσει τους νέους σε ποια σημεία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όλο και περισσότερα τουριστικά σημεία απαγορεύουν στους τουρίστες τα selfie sticks.

Πρόσφατα στην Τουρκία 2 έφηβοι έχασαν τη ζωή τους τραβώντας selfie φωτογραφία στη μέση του δρόμου και τους πάτησε φορτηγό. Τέλος, μέσα στο 2015 είχαμε περισσότερους θανάτους από selfies παρά από καρχαρίες.

Διαβάστε επίσης: Οι selfies πιο θανατηφόρες από τους καρχαρίες

no selfie zones india, Ινδία: Η αστυνομία δημιούργησε “No Selfie Zones”

no selfie zones india, Ινδία: Η αστυνομία δημιούργησε “No Selfie Zones”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geraldo.alai

Μια λέξη ταιριάζει για να περιγράψει την ολη κατάσταση με τα selfie,<>.

geraldo.alai

* κωμικοτραγική

@papaki

Την ώρα που θα βγάζουν μία selfie θα πρέπει το κινητό να δείχνει πρώτα την εικόνα που έχουν μπροστά τους και μετά να βγάλουν μία selfie για να είναι σίγουροι.

Bloodmaster

No comment!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Android iOS selfie

Η εμμονή με τις selfies είναι ψυχική διαταραχή και ονομάζεται “Selfitis”

Οι selfies… Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών. Έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας και για πολλούς μια αναγκαία καθημερινή διαδικασία. Με μια πρώτη μάτια, η υπερβολική αρέσκεια στις λήψεις του ειδώλου μας μοιάζει αθώα. Είναι όμως έτσι;

Internet Internet selfie

Νεαρή στο Λονδίνο σκοτώθηκε προσπαθώντας να βγάλει selfie

Οι selfies έχουν εισέλθει στην ζωή και την καθημερινότητα μας τα τελευταία χρόνια. Μια φωτογραφία του εαυτού μας ή των… ειδώλων της παρέας μας μπορεί να αποτελέσει μια υπενθύμιση μιας ευχάριστης ανάμνησης. Δυστυχώς όμως, στον “βωμό” των likes και του ωραίου αποτελέσματος, μπορεί κάποιος να χάσει ακόμα και την ζωή του.

Smartphones selfie

Η selfie που κόστισε 200.000 δολάρια

Παρόλο που η μόδα των selfie φωτογραφιών ξεκίνησε ως κάτι αθώο και απλό, έχει πλέον εξελιχθεί αρκετά, με τους χρήστες στην προσπάθειά τους να βγάλουν εντυπωσιακές φωτογραφίες, να προκαλούν αρκετές φορές τραυματισμούς και υλικές ζημιές.

Software Allo Google Google Allo

Η Google μετατρέπει τις selfie σας σε αυτοκόλλητα

Μια νέα λειτουργία πρόσθεσε η Google στην εφαρμογή  Allo, η οποία μετατρέπει τις selfie σε προσωπικά αυτοκόλλητα (stickers) τα οποία μοιάζουν με καρτούν.