ClearForce: Το Apple 3D Touch έρχεται στα Android

Huawei και Apple είναι οι δυο εταιρείες που έφεραν φέτος τους αισθητήρες πίεσης στην οθόνη, η μια με το Huawei Mate S και η άλλη με τα iPhone 6s. H τεχνολογία Force Touch/3D Touch επιτρέπει στην οθόνη να αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης που δέχεται και στη συνέχεια εκτελεί τις αντίστοιχες εντολές.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό φαίνεται ότι από του χρόνου θα γίνει mainstream, καθώς ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του και στα Android χάρη στην Synaptics. Η εταιρεία ανέπτυξε νέα touch controllers που δίνουν ακριβώς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στα υπόλοιπα smartphones. To ClearForce σου επιτρέπει να αλληλεπιδράς με το κινητό με περισσότερους τρόπους, επεκτείνοντας τις χειρονομίες πέρα από το κλασικό tap και swipe.

Οι συσκευές θα μπορούν να διαχωρίζουν τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης που ασκούνται στην οθόνη, και στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για διάφορες λειτουργίες, scrolling, unlocking κλπ. Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται στο Synaptics 3700 Series που προορίζεται για high-end smartphones (δεν αναφέρονται τα tablets). Επιπλέον, στο Synaptics 3700 εφαρμόζεται μια ακόμη νέα τεχνολογία που ονομάζεται SideTouch και μετατρέπει τις άκρες του κινητού σε touch sensitive περιοχή.

Η Synaptics ανακοίνωσε ότι μεγάλα brands έχουν δείξει ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη τεχνολογία και ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 θα δούμε τις πρώτες συσκευές με ClearForce.

ClearForce: Το Apple 3D Touch έρχεται στα Android, ClearForce: Το Apple 3D Touch έρχεται στα Android

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fanis

Να κάτι διαφορετικό! Χορτασαμε πυρήνες δε θέλουμε άλλους! Ευκολία στη χρήση θέλουμε…

manos.d

Επειδή είναι καθυστερημένος πια η διαφορά της παρατεταμένης αφής με το force touch ? Δηλαδή έχει διάφορα τα 3 στάδια πίεσης με το force touch, με τα 2 σταδια της παρατεταμένης αφής? Τι το μαγικό μπορεί να κάνει ένα παρπανω στάδιο? Ασχολούμαστε με βλακιες μου φαίνεται για να λέμε ότι βγαζουν καινοτομία…

NLS

Εγώ αντίθετα από τον Φάνη από πάνω, θα πω ότι δεν μου προκαλεί καθόλου ενδιαφέρον η συγκεκριμένη τεχνολογία.
Εκτός από tap, πάντα υπήρχε double-tap (και πάνω), multi-finger gestures και φυσικά (από επόχή PocketPC ακόμα) tab-n-hold (που κάνει την ίδια δουλειά τελικά στην πράξη, τουλάχιστον με ότι μας έδειξε η Apple – Βαρουφάκιο “ουάου”).

Η πιο ακραία εφαρμογή του force-touch χωρίς να το λένε έτσι, είναι στη σειρά note (που θέλει μεν πενάκι, αλλά στην πράξη είναι το ίδιο) όπου είχαν από την αρχή πολλά επίπεδα pressure (στην τελευταία έκδοση στο 4 και το 5, έφτασαν στα 2048 επίπεδα). Και; Φανταστικό όταν ζωγραφίζεις (και γενικά για να δείχνει φυσικότερη η γραφή), αλλά σε τίποτα άλλο.
(που φυσικά η τεχνολογία αυτή είναι της Wacom και υπάρχει καμιά τριανταριά χρόνια)

Εγώ δεν θα πλήρωνα παραπάνω για αυτή την τεχνολογία, αν και ως geek ναι το θέλω, θέλω να φτιάχνει και καφέ το gadget αν γίνεται.

rose

Ελεος ποια με αυτην την αντιγραφη της Apple , οτι και να βγαλει οι αλλες το ακολουθουν σαν προβατα. Ακομα και αν το feature ειναι το πιο ανουσιο θα το βαλουν. Οσο για το 3d touch αμα το ειχε βγαλει μονο η huawei δεν νομιζω να ασχολιοταν κανεις με αυτο το feature .

Λουκάς

Αν και θα αγοράσω το 6s αύριο αυτό το 3d touch με αφήνει εντελώς αδιάφορο … Τώρα για να το βάζουν κ άλλες εταιρίες ίσως στην χρήση του κινητού βοηθάει …. Θα το δουλέψω κ θα έχω μια πιο σίγουρη γνώμη μέσα στο ΣΚ

viel

ελα να ακολουθούμε την apple σε οτι κανει! το ed touch απλα τα σπάει… σου δινει ενα ακομη “gesture” την πιεση με το δαχτυλο. οι devs θα το ενσωματωσουν σε apps και games και θα εχουμε επιπλεον επιλογες και τροπους να κανουμε πιο γρηγορα διαφορες λειτουργιες. ο φιλος απο πανω που λεει για το note δεν εχει καμια σχεση μιας και το note διαβαζει την πιεση απο την κεφαλη του stylus και οχι απο την οθονη. και τα επιπεδα πιες στο ios δεν ξερουμε ποσα ειναι ακομα. σιγουρα ειναι 1-2κ. εδω εχουμε την πιεση απο το δαχτυλο. προσωπικά το θεωρω τρομερη νεα τεχνολογια.

Αλέξης

Κάποτε, πολλοί φώναζαν ότι αντί να ξοδεύονται χωρίς λόγο χρήματα για το CERN θα έπρεπε να ξοδευτούν σε πιο “κοινωνικά προσανατολισμένες” πολιτικές. Αν είχε συμβεί αυτό, σήμερα δεν θα είχαμε internet για να το συζητάμε. Έλεγαν κάποτε ότι το ότι στείλαμε πλήρωμα στη Σελήνη ήταν άδικος κόπος και πεταμένα λεφτά… Λίγα χρόνια αργότερα απολάμβανε τη δορυφορική του τηλεόραση ακριβώς λόγω εκείνης της τεχνολογίας η οποία ωρίμασε μέχρι εκεί ξεκινώντας από απλά, καθημερινά, ανούσια πραγματάκια όπως το ραδιόφωνο. Κάποτε, όχι πολύ καιρό πριν, οι περισσότεροι έλεγαν ότι οι 5 ιντσες στα τηλέφωνα είναι το όριο… Κάποτε, όχι πολύ καιρό πριν, κάποιοι έλεγαν ότι τα 1080p είναι overkill, Τώρα εάν το καινούριο κινητό που θα ανακοινωθεί έχει οτιδήποτε λιγότερο από 6 ιντσες και 4Κ οθόνη οι μισοί θα φωνάζουν και οι άλλοι μισοί θα απογοητευθούν… Οι εφαρμογές τεχνολογίας χρειάζονται και μία περίοδο ωρίμανσης. Δεν βρέθηκε νερό στον Άρη επειδή κάποιος το ονειρεύτηκε το προηγούμενο βράδυ… Γύρισα σε macbook pro πρόσφατα. Από τότε που ακούμπησα το force touch touchpad δεν μπορώ να καταλάβω πως ανεχόμουν τα pads που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Φυσικά, δεν ζυγίζω πορτοκάλια. Και φυσικά δεν είναι εξέλιξη του ίδιου βεληνεκούς όπως αυτές που προανέφερα, αλλά κάθε μικρή ή μεγαλύτερη εξέλιξη… Συνέχεια »

viel

@Αλέξης +++

rose

Εχει πεσει πολυ λαδι σε μερικους…

Γιώργος

Και η Apple αντέγραψε τα Android του 2012 και έβαλε 2 GB RAM και 12 mp camera. Γύρω στο 2019 θα αντιγράψει και τα φετινά μοντέλα.

Αλέξης

@rose Λάδι???

0legri0

Στην αρχή κι γω πίστευα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία ήταν ισάξια με το παρατεταμένο πάτημα. Είδα όμως τη διαφορά στο YouTube και μπορώ να πω ότι μου άρεσε.
Περιμένουμε από τη Google κάποια στιγμή να το ενσωματώσει στο Android. Κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Γλυτώνεις κλικ.

rose

@τρολολο…. Πως φενεται οτι εσαι παιδι . Πιο σχολειο ρε μικρε.

foivos1k

Καλά ρε φίλε Γιώργο συγκρίνεις τα 8mp του ιφον με τα 12, 13, 16 των αντροιντ. Τραγικό και αστείο. Μόνο το lg g4 χτυπάει το ιφον στη κάμερα. Και αυτο μόνο στη μπροστινή. Όλα τα αλλά ειναι τραγικά και αστεία.

Γιάννης

Καλά ρε Φοίβο πλάκα μας κάνεις? Ένα καρο συγκριτικά κυκλοφορούν και σε όλα το S6 , το Note 5 και το G4 είναι καλύτερά. Πχ.

https://www.youtube.com/watch?v=aybrBYKmqZg

Ακόμη και το verge που συμπαθεί την Apple το παραδέχεται..

https://www.theverge.com/2015/3/31/8312125/galaxy-s6-iphone-6-plus-camera-comparison

Σας έχει φάει η προπαγάνδα της Apple και δεν ξέρετε που πάνε τα 4.

foivos1k

Ποια προπαγάνδα και ποια 4. Η προσωπική εμπειρία και η χρήση από μέρους μου και το κοντινό μ περιβάλλον ειναι αυτή που λέει πως τα mp των αντροιντ ειναι ανούσια. Είχα lgg2, g3 ο ίδιος, και τα δυο με πολύ περισσότερα mp αλλά σε καμια περίπτωση με καλύτερες φωτο. Το g4 έχει σαφώς καλύτερη κάμερα ίσως και το s6 αλλά τα υπόλοιπα με περισσότερα mp, φρουφρου και αρώματα αλλά από κάμερα απλά μη συγκρίσιμα.

Αλέξανδρος

@foivos1k κάνε ενα ζουμ και θα δεις την διαφορά.
Από εκεί και πέρα δεν αντιλέγω ότι οι default ρυθμίσεις στα iPhone είναι καλές και βγάζουν καλές φωτογραφίες χωρίς να παιδεύουν τον χρήστη.
Αλλά όταν περάσουν στο pc ( μεγαλύτερο πάνελ δηλαδή ) εκεί φαίνεται τι ” ψάρια πιάσαμε ” σε σύγκριση με ένα άλλο κινητό με καλύτερο φακό και φυσικά περισσότερα pixel ( εννοείται για τις λεπτομέρειες ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software macOS Synaptics

DisplayLink Manager: Υποστηρίζει πλέον την εξωτερική περιστροφή οθόνης σε M1 Mac

Οι προσαρμογείς DisplayLink έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς στα μοντέλα M1 του MacBook Air και του MacBook Pro 13 ιντσών, καθώς επιτρέπουν τη σύνδεση πολλαπλών εξωτερικών οθονών, παρά τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple που υποδεικνύουν ότι τα notebook υποστηρίζουν μόνο μία εξωτερική οθόνη. 

Smartphones Synaptics

Synaptics Clear ID FS9500: Επίσημα ο in-screen αισθητήρας αποτυπωμάτων

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά φέτος ήταν η ο in-screen αισθητήρας αποτυπωμάτων, ο οποίος δεν απαιτεί κεντρικό κουμπί και είναι ενσωματωμένος στην οθόνη. Αυτό όμως ήταν τελικά και το χαρακτηριστικό που δεν είδαμε ποτέ.

News Samsung Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7: Πληροφορίες για αισθητήρες πίεσης στην οθόνη

Την περασμένη εβδομάδα η Synaptics ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε νέα touch controllers που δίνουν στα υπόλοιπα κινητά τα χαρακτηριστικά που έχουν Apple και Huawei με το Force Touch και 3D Touch. To ClearForce της Synaptics σου επιτρέπει να αλληλεπιδράς με το κινητό με περισσότερους τρόπους, επεκτείνοντας τις χειρονομίες πέρα από το κλασικό tap και swipe.