Το Google Assistant είναι η νέα πλατφόρμα φωνητικής βοηθού που θα έρθει σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες της Google όπως το Allo messenger app, Google Home και φυσικά τα ολοκαίνουρια Pixel και Pixel XL smartphones.Όπως είναι αναμενόμενο αυτό που θέλουν να δουν πολλοί, είναι πως τα πάει απέναντι στον ανταγωνισμό. Μιας και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής […]
Το Google Assistant είναι η νέα πλατφόρμα φωνητικής βοηθού που θα έρθει σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες της Google όπως το Allo messenger app, Google Home και φυσικά τα ολοκαίνουρια Pixel και Pixel XLsmartphones.Όπως είναι αναμενόμενο αυτό που θέλουν να δουν πολλοί, είναι πως τα πάει απέναντι στον ανταγωνισμό.
Μιας και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Android είναι το iOS, ο YouTuber Marques Brownlee, βάζει απέναντι Google Assistant και Siri, την ψηφιακή βοηθό της Apple.
Στο παρακάτω video βλέπουμε Google Assistant και Siri να απαντούν στις ίδιες ερωτήσεις. Αρχικά τους ζητούνται απλά πράγματα όπως το άνοιγα apps, να θέσουν υπενθυμίσεις και να κάνουν κάποιους βασικούς υπολογισμούς. Η Siri φάνηκε σαν να παίρνει προβάδισμα, όμως όταν ήρθε η ώρα για λίγο πιο περίπλοκες ερωτήσεις, η ψηφιακή βοηθός της Google άρχισε να ξεχωρίζει.
Για παράδειγμα, η Siri δεν μπορούσε να πει ποιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και έπρεπε να ψάξει online, ενώ το Google Assistant ήταν σε θέση να πει Barack Obama. Όταν ρωτήθηκε για το ύψος του Προέδρου, η Siri υπέθεσε πως τέθηκε νέα ερώτηση, ενώ το Google Assistant ήταν αρκετά έξυπνο για να αντιληφθεί ότι ήταν συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, επομένως ήταν πιο συζητήσιμο.
Η Siri είναι καλή στο να δίνει περισσότερες πληροφορίες στις απαντήσεις της, σε περίπτωση που θέλεις να μάθεις περισσότερα για το θέμα.
Το Android Drop του Σεπτεμβρίου φέρνει Gemini που θυμάται πού άφησες τα πράγματά σου, Motion Assist κατά της ναυτίας, Guided vision στο Gemini Live και αναβαθμισμένο Google Messages.
Το WeatherNext 3 της Google DeepMind είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο ΑΙ που δίνει πρόγνωση καιρού για κάθε ώρα της ημέρας, με ανάλυση 5 χλμ. και δεδομένα απευθείας από δορυφόρους.
Η Samsung ξεκίνησε το beta πρόγραμμα του One UI 9.0 για τα Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra, αρχικά στην Ινδία. Θα είναι η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση λογισμικού που θα λάβει η σειρά.
Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο, πλάι-πλάι. 8 στις 10 κερδίζει η google. Είναι πιο conversational και καταλαβαίνει τα αγγλικά μου καλύτερα!