Δευτέρα
08/09/2014

To νέο σύστημα της Google που αναγνωρίζει κάθε αντικείμενο

Πριν από μερικούς μήνες η Microsoft παρουσίασε το νέο φιλόδοξο σχέδιό της το οποίο ονομάζεται Project Adam και μπορεί να αναγνωρίζει εικόνες πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τα ήδη υπάρχοντα συστήματα. Το Project Adam δεν αναγνωρίζει απλά την εικόνα ενός σκύλου αλλά και τη ράτσα του. Κάτι ανάλογο ετοιμάζει και η Google από τη μεριά της.

Αυτό που καταφέρνει με το νέο σύστημα είναι να αναγνωρίζει πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα ακόμη και αν κάποιο από αυτά καλύπτεται από άλλο και δεν φαίνεται ολόκληρο. Το καινοτόμο είναι ότι το σύστημα αυτό δεν χρειάζεται τη δύναμη ισχυρών υπολογιστών αλλά χρησιμοποιεί ένα νευρωνικό δίκτυο το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να αναγνωρίζει περισσότερα αντικείμενα με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σύμφωνα με τη Google το νέο σύστημα είναι τόσο ικανό που μπορεί να αναγνωρίσει τα πάντα στο σαλόνι σας ακόμη και μια ιπτάμενη γάτα!

Η τεχνολογία είναι ακόμη πολύ νέα, όμως θα μπορούσε να εφαρμοστεί από τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα μέχρι τις online αγορές.

google-image-recognition-tech-570

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Yiannis H. λέει:

  Να αρχισουμε να φοβομαστε η οχι?? ;/

 2. Ο/Η manos.d λέει:

  Δεν αργει η εποχη που τα αντικειμενα θα ειναι ανθρωπινα προσωπα….

 3. Ο/Η Marios λέει:

  Πολύ σημαντική βοήθεια για άτομα με περιορισμούς στην όραση… Μπράβο στις εταιρείες τεχνολογίας που αφιερώνουν σημαντικό κομμάτι έρευνας σε προϊόντα και τεχνολογίες που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν πολλούς συνανθρώπους μας.

 4. Ο/Η AntonyT λέει:

  @manos, έχεις χάσει επεισόδια (σε πειράζω ;) )

 5. Ο/Η Αστέριος Στέλιος λέει:

  Αργα αργά …αλλά στοχευμένα
  Τόσο οσο χρειάζεται για να μη ξαφνιαστούμε και αντιδράσουμε
  Στόχος ήταν είναι και θα είναι ο άνθρωπος και η …καλύτερη …εξυπηρέτησή του

 6. Ο/Η Damianos λέει:

  Skynet is coming..

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.