iPhone 7 Plus: TENAA & Geekbench επιβεβαιώνουν μνήμη RAM 3GB

Σε αντίθεση με τους Android κατασκευαστές η Apple κατά την επίσημη ανακοίνωση των iPhones δεν συνηθίζει να δίνει όλες τις πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα πόση μνήμη RAM φορούν ή ποιο είναι το μέγεθος της μπαταρίας.

Συνήθως αυτές είναι πληροφορίες που έρχονται αργότερα από benchmarks και teardowns. Στην προκειμένη περίπτωση μια πιστοποίηση από την κινέζικη ΤΕΝΑΑ και το Geekbench φαίνεται να δείχνουν ότι το iPhone 7 Plus φορά μνήμη RAM 3GB. Αυτό είναι κάτι που είχε ακουστεί ως φήμη και φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Είναι το πρώτο iPhone που ανεβαίνει σε μνήμη RAM 3GB (την ίδια ώρα άλλοι κατασκευαστές έχουν ήδη φτάσει στα 6GB RAM), ενώ το iPhone 6s Plus διαθέτει 2GB RAM. Όσο για το iPhone 7φαίνεται πως διαθέτει 2GB RAM. Η απόφαση της Apple να βάλει μνήμη RAM 3GB στο iPhone 7 Plus καθορίστηκε από την ύπαρξη της διπλής κάμερας και την ανάγκη περισσότερης RAM για την επεξεργασία των εικόνων.

Επιπλέον, το benchmark δείχνει ότι μόνο δυο πυρήνες του επεξεργαστή αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τις βαριές εργασίες, αν και το Apple A10 Fusion chip διαθέτει τέσσερις πυρήνες. Κατά την διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης ο Phil Schiller είχε εξηγήσει πως ο Α10 διαθέτει 2 high-performance πυρήνες που τρέχουν 40% πιο γρήγορα από τον A9 και 2 πυρήνες high-efficiency που καταναλώνουν το 1/5 της μπαταρίας.

Για να βοηθήσει τον A10 Fusion, η Apple δημιούργησε έναν “performance controller” που ελέγχει σε πραγματικό χρόνο ότι οι σωστοί πυρήνες δίνουν το μέγιστο της απόδοσής τους. Οι λιγότερο απαιτητικές διεργασίες όπως έλεγχος email, πραγματοποιούνται από τους πιο αργούς πυρήνες έτσι ώστε να μην καταναλώνεται πολλή ενέργεια και να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία.

Η διαφορά του Α10 είναι εμφανής στα single και multi-core αποτελέσματα (3233 και 5363 πόντοι αντίστοιχα). Το νέο iPhone είναι το πιο γρήγορο iPhone που έχει κυκλοφορήσει η Apple και είναι πάνω από το 12.9 ιντσών iPad Pro με A9X.

iphone 7 plus 3gb ram, iPhone 7 Plus: TENAA & Geekbench επιβεβαιώνουν μνήμη RAM 3GB

iphone 7 plus 3gb ram, iPhone 7 Plus: TENAA & Geekbench επιβεβαιώνουν μνήμη RAM 3GB

iphone 7 plus 3gb ram, iPhone 7 Plus: TENAA & Geekbench επιβεβαιώνουν μνήμη RAM 3GB

iphone 7 plus 3gb ram, iPhone 7 Plus: TENAA & Geekbench επιβεβαιώνουν μνήμη RAM 3GB

iphone 7 plus 3gb ram, iPhone 7 Plus: TENAA & Geekbench επιβεβαιώνουν μνήμη RAM 3GB

iphone 7 plus 3gb ram, iPhone 7 Plus: TENAA & Geekbench επιβεβαιώνουν μνήμη RAM 3GB

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Μπράβο επιτέλους!

Ioannis

ε ρε πονο που θα ριξει μολις βγει! Εντωμεταξευπρεπει να χει απιστευτη καμερ. Κουβαλαει πολυ καινοτομια παντως. Επιτελους ενα πραγματικο εργαλειο για το 16

Sint

Τώρα συνειδητοποιω πόσο τούμπανο είναι ο περσινός kirin 950 με πάνω από 6300 multi και 3200 single Πάντως βλεπω ότι σε όλα τελικά,έστω και αργα,ακολουθεί τους άλλους κατασκευαστες:Και οθόνη μεγαλώσαμε και δάχτυλο μακρυνε και πυρήνες χρειάζονται και παραπάνω ράμ είναι απαραιτητη και περισσότερα Mp σε καμερα χρειάζονται. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Giannis

Το plus πρεπει να τα σπαει ειδικά στην κάμερα. Αλλά δεν μπορούμε να αλλάζουμε κάθε τρεις και λίγο κινητό.

Geo pap

Και λογικα το plus θα εχει και πολυ καλη μπαταρια like 6s plus.συντομα θα μαθουμε την αλήθεια!

Dimitrinio

Ναι ρε apple θα κυριαρχησεις ειναι η χρονια σου.
Δεν εχει καν αντιπαλο 4πυρηνο και 3 giga ram και ios κορυφαια specs με κορυφαιο λειτουργικο δλδ και αφηνει τους αλλους να κανουν δοκιμες με εκρηξεις με τους isis

vasilist

Πολύ καλή η προσθήκη των 3 gb ram επιτέλους ακολουθεί τους άλλους και δεν λέει μπορούφες ότι 1 gb είναι αρκετά.
Μάλλον όντως φέτος το iPhone 7 θα παίξει πολύ καλή μπάλα, έβαλε και 4 πυρήνες θα πετάει χωρίς αμφιβολία.
Όσο για την κάμερα κρατάω μικρό καλάθι γιατί μετά το 4s και 5 όλο για την καλύτερη κάμερα ακούμε και όλο πίσω από τα Android flagship είναι, αν η κάμερα είναι καλή και μετά από χρόνια ξεπεράσει τα Android τότε θα μιλάμε για κινητάρα.

viel

@ vasilist το εχτρα μπηκε καθαρα για την camera του plus γιαυτο και το 7 εχει 2 και οχι 3! κανεναν δεν ακολουθει πιασατε την καραμελα τωρα….

Αχ πεταλούδα

Πάντως το σκορ το έγραψε με τους 2 core .

ChristosT

Περισσότερη ram καλύτερη εύρυθμη και άνετη λειτουργία του συστήματος. Όποιος λέει το αντίθετο απλά είναι κολλημένος με μύθους του παρελθόντος. Ένα ipad φρεσκοφορμαρισμένο με το που το ανοίγεις χρησιμοποιεί την ΜΙΣΗ ram. Aπο τα 1,9 τα 1050mb τα έχει απευθείας.
Τα ίδια λέγατε και για τα 1 gb ram και τώρα σέρνονται όλες οι παλιές συσκευές. Ξεκολλάτε μερικοί επιτέλους.

kostas

καθε χρονο τα ιδια,το καλυτερο iphone που εβγαλε ποτε,το γρηγορότερο iphone που εβγαλε ποτε,τα καλυτερα ακουστικα που εβγαλε ποτε,αντε του χρονου παλι τα ιδια θα διαβάζουμε

Ιωάννης jb

@Sint.. Καλός επεξεργαστής ο 950 ok…
Αλλά ξέρεις κάτι?? 8 πυρήνες φοράει… ok 6.5 χιλιάρικα πιάνει αλλά είπαμε 8πυρηνος…
Στον ένα πυρήνα ούτε 2 χιλιάρικα δε πιάνει… Αστο καλύτερα.. Δε ξες..

Antonis
liris11

@sint o Kirin 950 βγάζει 1850 single core kai 6200 multi και ο kirin 955 που έχω στο p9 βγάζει λίγο παραπάνω.. oute εμένα μου άρεσε το iPhone 7με άφησε αδιαφορώ γενικά άλλα απο επεξεργαστική δύναμη αυτή τη στιγμή ειναι ο καλύτερος .και μην ξεχνάμε πώς το ios τα τρέχει όλα σε single core

Chris_BMW

Διαβαζω σχόλια του τύπου επιτέλους 3 GB ram, Τετραπύρηνος επεξεργαστής κτλ .. Μάλλον πολλοί εδω μέσα δεν έχουν πιάσει την ουσία … Κ ποια ειναι αυτη;; Οτι η Apple βάζει τόσα όσα χρειάζονται.. Ποτε θα το καταλάβετε αυτό;;; Το απλό 7 δεν χρειάζεται κ δεν πήρε 2Gb πολυ απλό .. Απο τη άλλη αν κ χρήστης των προϊόντων της οφείλω να παραδεχτώ οτι έχει τον τροπο να μας ξεζουμίζει …Το πιο όμορφο I phone Αυτόματα κοστολογείται 100€ παραπάνω …. Έχει πιάσει το νόημα οτι τα προϊόντα της γίνονται Fashion icons κ πολλοί τα περνούν για επίδειξη οποτε κ σου λέει θέλεις να ξεχωρίζεις απο τους υπόλοιπους με το ήδη ακριβό I 7 ;; Πάρε το μαυρο jet black που ειναι 100 πανω πάρε κ τα ασύρματα κ μάνι μάνι έχεις κινητό στο 1000αρικο…..

ChristosT

https://www.facebook.com/charlesthefrench/videos/1755175854739578/
@Antonis…άχαχαχα…ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ.

vasilist

Χαχα πολύ γέλιο το Link.
On συμφωνώ πως δεν έχει κάτι νέο αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως φέτος το iPhone 7 plus με 3gb και 4 πυρήνες είναι τούμπανο σε αρχή με το ios που φοράει και θα πηγαίνει σφαίρα.

vasilist

Σε σχέση με το ios

Mpidis

Αν και άργησε πολυ τελικά πηγε σε 4πυρινο cpu 3gb ram αδιαβροχοποιηση καμερα με 1.8F 4k video κτλ. Δεν ειναι κατι καινουριο για τους android κατόχους. Για τους κολλημένους ios φανς ειναι οτι πρεπει. ειδικά σε αυτους που εχουν ακομα 5 5s. Εγω προσωπικά ειχα iphone παλιοτερα αλλα για τις αναγκες μου δεν ηταν ιδανικό τοτε. Φετος ειναι η πρωτη φορα που το ξανά σκέφτομαι αλλα απο την αλλη υπαρχει και ενα note 7 και ενα s7 edge. Θα δειξει στα πρώτα reviews.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.