H Ιαπωνική Obayashi υπόσχεται ανελκυστήρα διαστήματος μέχρι το 2050

Μια Ιαπωνική εταιρεία ονόματι Obayashi σκοπεύει να φτιάξει ανελκυστήρα διαστήματος μέχρι το 2050. Η NASA βρίσκεται εδώ και χρόνια σε αναζήτηση των κατάλληλων εργαλείων προκειμένου να προχωρήσει το project αλλά όπως φαίνεται μια ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία φιλοδοξεί να την ξεπεράσει.

Η Obayashi ανακοίνωσε ότι στα σχέδιά της είναι να δημιουργήσει έναν πλήρως λειτουργικό ανελκυστήρα διαδήματος μέχρι το 2050 ο οποίος θα φτάσει μέχρι 96.000 χιλιόμετρα στο διάστημα και θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους και φορτία σε κόστος πολύ μικρότερο από αυτό που απαιτούν οι σημερινοί πύραυλοι που εκτοξεύονται από τη Γη.

Η διάρκεια του ταξιδιού με το ασανσέρ της Obayashi εκτιμάται στις 7 μέρες και κάτι και θα έχει προορισμό έναν ειδικά σχεδιασμένο διαστημικό σταθμό. Οι άνθρωποι θα βρίσκονται μέσα σε ρομποτικά αυτοκίνητα που κινούνται με μαγνητικούς κινητήρες και σε κάθε ένα από αυτά θα χωρούν 30 επιβάτες.

Για να γίνει όμως το εγχείρημα αυτό πραγματικότητα απαιτούνται ειδικά υλικά τα οποία δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά η εταιρεία ευελπιστεί ότι η ανάπτυξη στην νανοτεχνολογία του άνθρακα θα είναι αυτή που θα τη βοηθήσει να δημιουργήσει τα κατάλληλα καλώδια και να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιό της.

space elevator, H Ιαπωνική Obayashi υπόσχεται ανελκυστήρα διαστήματος μέχρι το 2050

space elevator, H Ιαπωνική Obayashi υπόσχεται ανελκυστήρα διαστήματος μέχρι το 2050
Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stelios90

Πωπω πόσες φορες το είχα φανταστεί αυτό το πράγμα 😀

Darth

θέλω να δω τι υλικά θα έχουν ώστε να μην καταρρεουν κατο από το ίδιο τους το βάρος τους και να αντέχουν και στης διακυμάνσεις ατμοσφαιρας…………
+ βλεπω ταχύτητες θα είναι γύρο στα 500 χιλιόμετρα ώρα……… για να ανέβεις στην τροχιά θ κάνεις καμία βδομάδα και βάλε…………

Vagelis

Σιγά μην μπω εκεί μέσα.

jonjon

Darth@ εγώ τό μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ότι σε περίπτωση εγκλωβισμού! η πυροσβεστική θα πρέπει να έχει μια αντίστοιχη σκάλα!

Darth

@jonjon oxoxaxaxaxaxa

nikmour

Κρατήστε λίγο την πόρτα, να περάσει η κυρία με το καρότσι!

Parlas

@jonjon xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax

Πέρα από την πλάκα αυτή είναι μία από τις πιο efficient λύσεις και οι Ιάπωνες είναι τόσο τρελά καινοτόμοι που μπορεί να το κάνουν στ αλήθεια. Δείτε εδώ τις εναλλακτικές:
https://www.youtube.com/watch?v=OHF7RqqOE6w

Για παράδειγμα δείτε ένα από τα σχέδια της JAXA για να πάρει δείγμα από μετεωρίτη. https://www.youtube.com/watch?v=_4CeVVhpdW8. Αν σας φαίνεται τρελό σας λέω ότι έχει γίνει (μόνο από την JAXA) https://en.wikipedia.org/wiki/Hayabusa και ότι όλες οι άλλες space agencies τρίβανε τα μάτια τους..

Spapas

Very interesting… “This brand new ocean”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.