Reuters: Η BlackBerry θα λανσάρει Android smartphone

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η BlackBerry ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της smartphone το οποίο θα έχει το λειτουργικό σύστημα της Google. Τα smartphones της BlackBerry έχουν την δυνατότητα να εγκαθιστούν Android apps, αλλά τρέχουν Blackberry 10 OS και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε BlackBerry με Android out of the box.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πηγές, αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε το τέλος του BlackBerry 10, καθώς η εταιρεία δηλώνει πιστή σε αυτό, αλλά αν οι πληροφορίες είναι σωστές, BlackBerry θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για να βγει από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η εταιρεία που πριν από μερικά χρόνια κυριαρχούσε στις πωλήσεις, σήμερα έχει λιγότερο από το 1% της αγοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι, ο CEO John Chen έχει στα σχέδιά του ένα νέο “device management system” που ονομάζεται BES12 και επιτρέπει σε εταιρείες και κυβερνητικούς πελάτες να διαχειριστούν όχι μόνο τις BlackBerry συσκευές στα εσωτερικά τους δίκτυα, αλλά και όσες τρέχουν Android, iOS και Windows Phone.

Τέλος, η συσκευή που αναμένεται να κυκλοφορήσει η BlackBerry λέγεται ότι είναι ένα slider phone με οθόνη αφής και πληκτρολόγιο, μια συσκευή που την είδαμε πριν από λίγους μήνες στην MWC και λέγεται ότι θα ανακοινωθεί προς τέλη Αυγούστου.

Reuters: Η BlackBerry θα λανσάρει Android smartphone, Reuters: Η BlackBerry θα λανσάρει Android smartphone

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Ασχολιαστο. Κατα βαση το φανταζομαι να το λανσαρει ως ασφαλες android η κατι τετοιο. Ελπιζω να μη σερνεται…

Daniel

χαζή κίνηση έχει ένα πολύ ωραίο και χωρίς lag λογισμικο είναι λάθος κίνηση

Γιάννης σε λέω

Η BlackBerry έχασε κατά τη γνώμη μου τόσο πολύ λόγω τιμών καθαρά, πέρα από την κυριαρχία του Android στην αγορά. Ο λόγος? Θα σας στον πω ευθύς αμέσως…

Φτιάχνει ένα πολύ όμορφο τηλέφωνο, το BlackBerry Classic (Q20) και εκτοξεύει αδικαιολόγητα την τιμή του στα ύψη…

Το συγκεκριμένο προσέξτε διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή, ούτε καν τετραπύρηνο snapdragon 400. Το λειτουργικό είναι ελαφρύ και ένας διπύρηνος snapdragon το σηκώνει εύκολα χωρίς το κινητό να κολλάει.

Από την άλλη όμως όταν το εξοπλίζει η εταιρία με αυτόν τον επεξεργαστή και του βάζει 8άρα κάμερα, ούτε καν 13άρα, δεν δικαιολογείται να ζητάει πάνω από 250 €. Αν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο smartphone είχε αρχική τιμή εκκίνησης 500 με 600 €. Μέγα λάθος!

Sotiris

Θα κάνει το αυτονόητο δηλαδή. Μόνο τυφλωμένοι δεν βλέπουν οτι το android σε μια καλή συσκευή θερίζει.

YannisKok

θα δούμε hands-on σε στο Blackberry leap ??

Vai

Πληροφοριακα παντως το slider θα κυκλοφορησει με BB10 και πιο βελτιωμενο runtime.

Προσωπικα θα ηθελα μια BB συσκευη με android που θα εχει ολα τα καλουδια του os10 οπως το hub το καταπληκτικο τους multitasking με τα active panel, το καλυτερο πληκτρολογιο σε σχεση με τα αλλα λειτουργικα ειτε φυσικο για οσους τα προτιμουν ειτε touch keyboard αλλα επειδη θα ειναι android και πιθανοτατα θα κολλαει αβερτα καλυτερα να μην το βγαλει.
Αλλωστε οποιος θελει android εχει πολυ περισσοτερες επιλογες.

Αλέξανδρος

Λοιπόν επειδή μας τα έχετε κάνει “κουδούνια” με τα κολλήματα του android να βάλει τι; Το android παιδιά τρέχει τα πάντα στο παρασκήνιο και για αυτό σε αδύναμες συσκευές έχει κανα λαγκάκι ή τρέχουν πολλές διεργασίες στο παρασκήνιο. Όλα τα ολοκληρωμένα λειτουργικά έχουν λίγο λαγκάκι.
Ακόμη και στα pc μας δεν έχουν lag;

Τι δύναμη έχει ο υπολογιστής μας όμως ( μιλάω γενικά για το hardware ακόμη και για τους ssd δίσκους, αν έχει καλή ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής αλλάζει όλη η εμπειρία χρήσης του υπολογιστή ) και τι τα κινητά.
Αν εσείς θέλετε πετσεκομμένα λειτουργικά με ότι αυτό συνεπάγεται εμείς δεν θέλουμε, και το εμείς είναι το 80% της αγοράς, καταλάβετε;

Vai

Να δουμε τι θα κανει το 80% της αγορας οταν το android θα γινει πιο κλειστο και περιοριεσμενο λειτουργικο και απο το ios, οταν το bloatware με τα google “spyware” apps θα γινει ανυποφορο και οταν η τελματωση ενος λειτουργικου οπως το android δε θα εχει κατι αλλο να προσφερει περα απο 16πυρηνους επεξεργαστες, 16gb ram, μαρκετινιστικα τερτιπια ολων των ειδων και οτι αλλο χρειαζεται για να δουλεψει μια συσκευη οχι ομως αψογα, απλα ικανοποιητικα!

Ναι μεν ειναι ενα πληρες λειτουργικο που κανει σχεδον τα παντα αλλα παραλληλα ειναι ενα ανωριμο ακομα os το οποιο εχει πολλα μειονεκτηματα με οτι αυτο συνεπαγεται.
Οποτε οταν το 80% της αγορας αρχιζει να πηδιεται απο παραθυρα, καντε το ιδιο και το υπολοιπο 80%.
Δεν ειναι κακο να χρησιμοποιεισετε και καποιο αλλο λειτουργικο για να δειτε πως μπορειτε καποιοι να κανετε ακομα πιο ευκολη την ζωη σας.

Μάνος

Σαν επαγγελματίας με ενδιαφέρει η ασφάλεια και για την ώρα τα android δεν αποτελούν ασφαλή επιλογή, είναι μόνο για παιχνίδια και νάχαμε να λέγαμε…..Αν η blackberry προσέξει λίγο το λειτουργικό και την τιμή θα είναι τέλειο…..

Sotiris

Vai, πιο εύκολη η ζωή μας με άλλο λειτουργικό που δεν έχει την ίδια παραμετροποίηση; Δηλαδή μας λες να εγκαταλείψουμε κάτι που το μετατρέπουμε όπως εμείς οι ίδιοι θέλουμε για να πάμε κάπου που απλά μας το σερβίρουν. Seems legit.

Όσο για το επαγγελματικό κτλ, άνθρωπος που δηλώνει επαγγελματίας και δεν τον καλύπτει το android είναι ανάξιος σχολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.