Samsung Galaxy S8: Με VR-ready UHD οθόνη;

Ενώ περιμένουμε την μεγάλη ανακοίνωση του Samsung Galaxy Note 7 στις 2 Αυγούστου και όπως είναι λογικό μονοπωλεί τις διαρροές, σήμερα οι τα βλέμματα στρέφονται στο Samsung Galaxy S8 ή αλλιώς Project Dream, το οποίο θα έρθει του χρόνου.

Οι αναφορές που έρχονται από την Κίνα κάνουν λόγο για οθόνη UHD στο Samsung Galaxy S8, που σημαίνει 3840×2160 pixels, ενώ συγκριτικά το Oculus Rift έχει 2160×1200 pixels (1080x1200px ανά μάτι). Η οθόνη του Samsung Galaxy S8 edge αναφέρεται ότι θα είναι 5.5 ίντσες, κάτι που θα βελτιώσει το οπτικό πεδίο, ενώ δεν αναφέρεται αν η κανονική έκδοση του S8 θα είναι μικρότερη ή ίδια με το Edge.

Η Samsung θα επικεντρωθεί στο VR, το οποίο αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την ίδια και ήδη είναι από τους μεγαλύτερους πωλητές VR headsets χάρη στα Samsung Gear VR, τα οποία προώθησε με τα Samsung Galaxy S7.

Όμως το VR απαιτεί πολλά περισσότερα από την οθόνη, η GPU είναι μια από τις απαιτήσεις που “τρομάζουν” ακόμη και τα PC. Το Galaxy S8 λογικά θα φορά επεξεργαστή Snapdragon 830 αλλά αναμένουμε και έκδοση με τον δικό της Exynos (ως συνήθως). Όσο για τα γραφικά, υπάρχουν VR-capable GPUs από AMD και Nvidia, αλλά ακόμη και τα entry level είναι 150W τέρατα, που δεν μπορούν να μπουν σε ένα smartphone.

Τέλος, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το Odyssey, ένα standalone VR headset, όμοιο των Oculus Rift και HTC Vive. Προς το παρόν όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε με βεβαιότητα για το οτιδήποτε.

samsung galaxy s8, Samsung Galaxy S8: Με VR-ready UHD οθόνη;

samsung galaxy s8, Samsung Galaxy S8: Με VR-ready UHD οθόνη;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anakin

Θα είναι φανταστικό μπράβο Sammy

Manolis

έχουμε καταντήσει να ξέρουμε από τώρα τα χαρακτηριστικά για ένα κινητό που θα βγει σε 10 μήνες!!! 🙁

Darth

Με τι μπαταρία όλα αυτά οεο?

tester

Πάντως αυτή την στιγμή η Samsung είναι ίσως η μόνη που πρωτοπορεί – μαζί με κάποια features απο Moto, LG & Huawei – και έχει βρεθεί στην ηγετική θέση να δημιουργεί αυτή τα trends στον τομέα των κινητών.

Nick

Φήμες λένε ότι το galaxy 10 θα έχει και μοτερακι για να χτυπά τον καφέ στο μέγεθος του στυλό του note

@papaki

Για να κάνει καινοτομίες σε υπερβολικό βαθμό η τεράστια σε όλο της το μεγαλείο Samsung, σημαίνει ότι φοβάται μη της πάρουν την ιδέα και μετά τι γίνεται.

typer1985240

εχετε καταντησει αηδια με τη μπαταρια…απλα κουβεντα να γινεται,,,θα είναι 3700?????????γιατι το παλιο ειχε 3500 και μου κραταει 8 ωρεσ και 17 λεπτα οθονη,,,θα ηθελα 3700 τουλαχιστο γιατι θελω να κραταει 8 ωρεσ και 37 λεπτα,,, ελεοσ δλδ

alexis touba

Ασκοπο και αχρειαστω οθονη 4k .Τα 2κ ειναι ειδη υπεραρκετα για οθονη 5.5.Απλα ναχουν να λενε οτι βγαλανε κατι καινουργιο .Τοχουν τερματησει το θεμα με τα σπεκς.Εγω τωρα εχω το xiaomi note pro και ειμαι καλυμενος σε ολα.Δε συγκρηνεται με galaxy s7 αλα θελω να πω τι να το κανω τα 6gb ram 42 πυρηνες 10καμερες και παει λεγωντας

GS

Για να έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να βγει με μπαταρία τουλάχιστον 4000 mAh.Τίποτα λιγότερο.Να κάνει το παράδειγμα της Xiaomi που βάζει σε όλα τα μοντέλα 4000+.Και να μην την νοιάζει αν βγει χοντρό το τηλέφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.