Windows Phone 8 smartphones με οθόνη Full HD 1080p;

H Microsoft σκοπεύει να υποστηρίξει smartphones με οθόνη ανάλυσης Full HD 1080p μέσα από το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα TheVerge κατόπιν συζητήσεων που είχε με στελέχη που γνωρίζουν το θέμα αλλά δεν θέλουν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Οι νέες συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος.

Μαλιστα ακούγεται ότι η HTC είχε ήδη έτοιμο ένα Windows Phone 8 μοντέλο (κωδική ονομασία Zenith) με οθόνη 4.7 ιντσών και τετραπύρηνο επεξεργαστή αλλά ήθελε να το βγάλει με ανάλυση Full HD 1920×1080 pixels και δεν το έπραξε. Σαν να λέμε ένα HTC One με Windows Phone 8.

Windows Phone 8 Full HD, Windows Phone 8 smartphones με οθόνη Full HD 1080p;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

“Σαν να λέμε ένα HTC One με Windows Phone 8.”

Ουαου, αυτό θέλω να το δω. Αν δεν είχα μόλις πάρει το (εξαιρετικό) 920, θα το περίμενα με ανυπομονησία.

Hanns Dim

Είναι απίστευτο πόσο πίσω έχει μείνει το Windows Phone 8. Όπως και το UI του …γνώμη μου πως είναι χάλια.

roecb

Φιλε Hanns Dim, γιατι εχει μεινει πισω? Η οθονη Full HD ειναι κατι που χρειαζεται και γι’αυτο θα την αποκτησει το λειτουργικο…οι τετραπυρηνοι κλπ. απλα δεν σημαινουν τιποτα στις επιδοσεις των WP…δεν χρειαζεται να δημιουργουμε αναγκες εκει που δεν υπαρχουν, πρεπει να το καταλαβουμε αυτο…οσο για το UI, μια καθημερινη εμπειρια χρησης του, ειναι ικανη να αλλαξει την γνωμη οποιουδηποτε, ειναι πραγματικα πιο ευχρηστο και πιο απλο απο το android…ομορφο δεν λεω αν και το πιστευω, γιατι η ομορφια ειναι υποκειμενικη…

Πέτρος Π

Φέτος θα είναι σίγουρα η χρονιά των Windows Phones… Με εξαιρετικά κινητά όπως Lumia 920/820/720, καθώς και HTC 8X φαίνεται οτι τα android μένουν πίσω στη στροφή… Εξάλλου η υποδοχή των ναυαρχίδων του Android Galaxy S4 και Xperia Z ήταν τελείως μουδιασμένη και αμήχανη (ξαναζεσταμένο φαγητό όσο δεν πάει… μόνο το HTC One σώζει κάπως την κατάσταση…) Πάντως δεν νομίζω οτι οι οθόνες Full HD είναι απαραίτητες στα κινητά, για το ανθρώπινο μάτι δεν έχουν καμία διαφορά με τα 720p, μόνο μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας…

Alex

Οπως τα ο roecb!! Αν δε το δουλεψεις καθημερινα δε μπορεις να καταλαβεις ποσο ευχρηστο ειναι το UI των WP8 (χρηστης 920)… Επισης δε νομιζω οτι υπαρχει πιο smooth λειτουργικο απ το συγκεκριμενο… Δε μου χει crasharei ποτε και δν κολλαει ποτε… Και αν ασχοληθεις μαζι του μπορεις να το φερεις στα μετρα σου και να καταλαβεις οτι ειναι πολυ ομορφο και παιχνιδιαρικο… Τωρα για FHD οθονη αν δεν αγγιξεις τις 5 ιντσες δεν υπαρχει λογος να υπαρχει σε κινητο… Μονο το κοστος θα ανεβει και η καταναλωση… Παντως με εναν Snapdragon 600 θα θελα το επομενο Lumia…

Improve

Πολυ μπροστά το λειτουργικό και όλοι θα πανε προς tiles ,

MANOS

@Πετρος πρόσεχε μόνο μην γίνουν τρία κομμάτια (όπως λέμε 3%) με την ταχύτητα που έχουν πάρει και δεν προλάβουν να φτάσουν ούτε την καρο σημαία…

Θάνος

Το WP λειτουργικό είναι καλό για τον αρκετά basic χρήστη. Είχα το LG Optimus 7 για ένα χρόνο. Για κάποιον που θέλει κάτι παραπάνω υπάρχει το Android. Τώρα έχω το Galaxy Nexus και δε μπορώ να σκεφτώ να πηγαίνω πίσω σε WP.

Greg

@Χρηστος Δεν αξιζει φίλε. Αν θες windows phone μείνε στα Nokia. Η Microsoft δινει όλο της το support στα Nokia. Κάτοχος 8s ειμαι και το λέω απο εμπειρία.

Τώρα για το λειτουργικό η προσωπική μου γνωμη είναι ότι είναι παρα πολύ όμορφο ελαφρύ και εύχρηστο. Έχει πολλές προοπτικές και κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να τα βάλει στα ίσα με το iOS (καταραμένο marketing). Τώρα σε σύγκριση με το Android αναγκάζεσαι να μπεις στο debate proprietary με open source software το οποίο κρατάει δεκαετίες και δεν υπάρχει ξεκάθαρο πόρισμα. Η προσθήκη full HD 1080p είναι σημαντική σε αντίθεση με τους τέσσερις πυρήνες που είναι υπερβολή. Τη δυνατότητα να αποθηκεύεις εφαρμογές στην SD να δώσει η Microsoft και δεν τίθεται καν θέμα αν και το επόμενο κινητό μου θα είναι Windows Phone.

Κωνσταντίνα Δορλή

Με το καλό να έρθουν κι άλλα νέα τηλέφωνα! Θέλω να αποκτήσω ένα smartphone κι έχω μπερδευτεί… Το θέλω για συγκεκριμένα πράγματα ( Internet browsing, instagram, Facebook, twitter, whatsapp & Skype) κι άντε και κανά angry birds. Έχω κι iPad και γι’ αυτό δεν τρελαίνομαι με τα specs τόσο πολύ. Με ενδιαφέρει να μην κολλάει και να μπορώ να χρησιμοποιώ εύκολα και γρήγορα τις άνωθεν εφαρμογές. Επίσης θα ήθελα να έχει και μια καλή κάμερα.

Πέρα από το ότι ξέφυγα λίγο στο θέμα, θεωρώ σημαντικές όλες τις εξελίξεις σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Είναι καλό να έχουμε επιλογές σαν εν δυνάμει πελάτες των λοιπών εταιρειών. Μακάρι να είχαν ήδη τα windows phone 8 full hd οθόνες. Όλοι θέλουμε να έχουμε μια υπέροχη οθόνη…

Panagiotis G.

προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα τα 1080p σε οθόνες κινητών ακόμα και εάν είναι 5 ίντσες. αυτά είναι για να πουλάνε τα android κάνοντας όλους να λένε ουάου για τα spec ενώ στην ουσία παίρνουν ένα λειτουργικό με πολλά προβλήματα , θέματα ασφαλείας και χαμηλά επίπεδα ικανοποίησεις πελατών. συγκριτικά ένα GS3 με ένα iPhone 5 και με ένα Lumia 920 το GS3 είναι αυτό που έχει τα περισσότερα κολήματα παρόλο που έχει τα καλύτερα spec. επίσης για αυτούς που λένε τα WP8 άσχημα μάλλον δεν έχουν δει τα ξεπερασμένα μενού των Galaxy Που ακόμα θυμίζουν android 2.3

kostaszx

Panagioti G. Χωρίς να έχω δουλέψει σε 1080p σε κινητο πιστεύω πως υπάρχει τουλάχιστον στοιχειώδης διάφορα σχετικά με την 720p. Με τα τους υπόλοιπα που λες συμφωνώ. Στο θέμα τώρα, εντάξει η καλύτερη οθόνη σε wp, εξάλλου με τον καιρό και τον ανταγωνισμό τη βλέπω να γίνεται και στάνταρ όπως άλλες τεχνολογίες και δεν πιστεύω πως θα έχει τέτοιο αρνητικό αντίκτυπο στην τιμή των κινητών . Για να μη κουραζω, ναι θα γουσταρα wp8 με F-HD.

demon

Ο αλλος λεει τα android μένουν πίσω στη στροφή, με 3 τοις εκατο ποσοστο αυτο ακουγεται τουλαχιστον αστειο, το καλυτερο που εχει να κανει η ms ειναι να καθισει με το κομματι των υπολογιστων γιατι με τα τηλεφωνα δεν το χει, η μια αποτυχια μετα την αλλη, και παιρνει και αλλους στο λαιμο της[nokia].

Πέτρος Π

@demon Το 3% που λες ούτε καν ισχύει… Τόσο ήταν το ποσοστό αρκετά παλιότερα, χωρίς καν να έχουν μπει τα WP8 στην αγορά… Ας δούμε σε λίγο καιρό πόσο θα είναι τα ποσοστά και μετά μιλάμε… Εξάλου εγώ δεν μίλησα για ποσοστά εξαρχής, απλά βλέπω οτι από το χώρο των WP κυκλοφορούν πολύ ωραίες, φρέσκιες συσκευές, ενώ στα Android διακρίνω μια επανάληψη και σχετική κούραση… Τρανό παράδειγμα το SGS4 , που χρειάζεται μικροσκόπιο για να δει κάποιος τις διαφορές του με το SGS3, τόσο σε hardware, όσο και software…

tasos1994

ποιον παιρνει στο λαιμο της…δεν νομιζω απεναντιας η μια σωζει την αλλη κι ο νοων νοειτο;)

dimitris

Κάτοχος Sony xperia s… Αγανακτισμένος από την ταχύτητα Του Και τΑ συνεχή κολλήματα σε android 4,1.1 . Το ίδιο και με το παλιό μου galaxy note 1 .
Δούλεψα για 1 μήνα το lumnia 610 και παρόλο τον μικρό επεξεργαστή δεν κολλησε ποτέ… ! Windows phone +ios. Τα καλύτερα… Με τα ios μπροστά αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα μιας και μέσα σε 2 μήνες προστέθηκαν 25000 εφαρμογές στο windows store… Και συνεχιζει δυναμικά!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.