ZTE Blade Android 2.2 ή τώρα ή ποτέ!

Τελυταία φορά που ασχολούμε με το θέμα αναβάθμιση Android 2.2 Froyo στο ZTE Blade. Δεν ξέρω πραγματικά τι κάνουν εκεί στη ZTE και τη WIND πάντως έχω βαρεθεί να μεταφέρω κάθε τόσο “πληροφορίες” τους για την πολυπόθητη αναβάθμιση και να μην επιβεβαιώνεται τίποτα και σας ζητάω συγνώμη για αυτό. Για τελευταία φορά λοιπόν θα αναφέρω ότι έχω μάθει και τέλος!

update: Επιτέλους! Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την αναβάθμιση!

Σύμφωνα με όσα κατάφερα να μάθω μέσα στην εβδομάδα, η αναβάθμιση αναμένεται να είναι διαθέσιμη για κατέβασμα (download) μέσα από το site της WIND αύριο Παρασκευή 29 Απριλίου ή Δευτέρα 2 Μαϊου. Αυτά λοιπόν τα νέα από WIND και ZTE Blade και αν βαρεθήκατε να περιμένετε ρίξτε μια ματιά στον οδηγό που έχουμε ετοιμάσει και αναβαθμίστε μόνοι σας σε Android 2.3!

, ZTE Blade Android 2.2 ή τώρα ή ποτέ!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Froufrou123

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να ασχολείται με tech blog sites και να μην έχει κάνει την αναβάθμιση σε 2.2 και τουλάχιστον δοκιμή σε 2.3.

Δεν πρόκειται ούτως η άλλως να την βάλω τώρα τόσο αργά. Η Swedish rls5 σπέρνει.

Καλή η wind αλλά λίγο αργή.

zorro

Ευχαριστω παρα πολυ Κωστα για την πληροφορηση. Αρκετα περιμεναμε τη Wind να φερει την αναβαθμιση. Αν διαψευσει τις προσδοκιες μου και αυτη τη φορα σιγουρα θα βαλω την ανεπισημη 2.3 και το ιδιο θα προτεινω και στους υπολοιπους.

kostas

Συμφωνω για την Swedish rls5 αυτην εχω

stavros

Η καλυτερη ρομ που κυκλοφορει ειναι η cyanogenmod 7 (δεν υποστιριζει ραδιοφωνο) 🙁 χωρις σκεψη οσοι εχετε την στοκ 2.1 βαλτε την η αλλιως βαλτε Swedish rls5.
Techblog Rocks \m/

mastor10

σε πρήξαμε ρε βλακακη? δεν πειράζει ευχαριστούμε για τη ενημέρωση
αν και βλεπω το αυριο να μη έρχεται ποτε οσο αφορα τη αναβάθμιση

ΣΤΑΥΡΟΣ

ίσως είναι από λάθος σου αλλά τον λένε Βλαχάκη και όχι Βλακάκη!!!LOL!

mastor10

i lold χαχα
σορυ κωστα ορθογραφικο

Tirnavos

ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Σε gen2 blade πώς ξεκλειδώνουμε τα 512 ΜΒ της μνήμης ραμ;

panagiwtis

εγω ειχα την rls4 gen1,αναβαθμισα το κιν μου πανευκολα σε gen2(https://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/338058/gen1-gen2-rom-cm-7-0-2stable-n57-tpt-image-for-easy-install/) και εβαλα την cyanogenmod 7.0.2 η οποια αν και δεν το περιμενα απλα “φυσαει”…(χωρις ραδιοφωνο-εχω τα mp3 μου να ακουσω)…σιγα μην περιμενω την wind !!!
φιλε Tirnavos (σχολιο 9) εδω εχει πληροφοριες για την ερωτηση σου(https://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/337933/unlock-512-mb-ram-at-gen2-blade/)

theo

Καλησπερα και απο μενα…

Εφοσον με το καλο βει η αναβαθμιση και την κανουμε, θα μπορουμε να κανουμε το ξεκλειδωμα της μνημης σε 512? Το λεω αυτο για τα Gen2 που πωλουνται τωρα απο τη Wind με την 2.2 εκδοση ειναι παλι κλειδωμενη η μνημη.

dionisis

rls5 τα έχει όλα και είναι και root

Μάνος

Την Τρίτη αγόρασα το δικό μου ZTE Blade και σήμερα Πέμπτη το αγόρασε κι ο πατέρας μου με μια διαφορά, το δικό μου είναι 2.1 android και του πατέρα μου 2.2 android προφανώς επειδή ο πατέρας μου το πήρε από κατάστημα στο κέντρο της πόλης (Θεσσαλονίκη) όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση κι αγορά ενώ εγώ το πήρα από τον Εύοσμο που μπορεί την συσκευή να την είχαν και κανά 5μηνο. – Ουσιαστικές διαφορές. Παιδιά δεν βρήκα καμία ουσιαστική διαφορά μέχρι στιγμής ούτε είναι ξεκλειδωμένα τα 512 MB… Όπως τρέχει το δικό μου, τρέχει και του πατέρα μου, πέρασα το Navigon και κάνουν ακριβώς την ίδια ώρα να ανοίξουν την εφαρμογή. Τώρα με benchmark δεν ξέρω αν θα έχει διαφορές στην βαθμολογία κι αν έχει πιστεύω θα είναι ασήμαντες. Τώρα… Αν είναι να περάσω την 2.3 jellygfish και όλα τα συναφή ή ακόμα και να ξεκλειδώσω τα 512 ΜΒ με ρίσκο να χάσω την 2ετή εγγύηση, αμφιβάλλω αν θα μου ήταν ωφέλιμο. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τεχνικό της WIND κι ότι πληροφορίες πάρω θα τις μοιραστώ. Αναγκαστική αναβάθμιση σε 2.2 ή 2.3 θα ήταν σε περίπτωση που χρειάζεστε μια εφαρμογή η οποία τρέχει μόνο από 2.2 και άνω. Αν κάποιος γνωρίζει… Συνέχεια »

Γεωργία Κ.

Προς Μάνος: όταν κάνεις την 256 σε 512 RAM είναι σαν να έχεις άλλο κινητό… για το καθένα έχει διαφορετικό τρόπο (GEN1,GEN2). Επειδή εγώ το άλλαξα αμέσως, έτυχε ο θείος μου να το έχει 256 και δεν μπορούσε να κουνήσει το κινητό, μετά την αναβάθμιση άλλο πράγμα. Γι αυτό και σου το συνιστώ. Όσο για την ROM περίμενε της wind για να σαι ήσυχος. Η 2.1 κατ’ εμέ είναι πολύ πίσω….
Τώρα για την ανάβαθμιση την περιμένω πως και πως για να την βάλω στον θείο μου και εγώ θα μείνω με την φοβερή cyanogen 7 (57 nightly), το έκανα και GEN2 (με τρόπο που μπορεί να γυρίσει πάλι σε GEN1) και απλά το κινητό είναι καταπληκτικό. Το μόνο μείον είναι το ραδιόφωνο για ορισμένους, για μένα όμως όχι.

υ.γ. Θα με εκπλήξει η WIND εάν αύριο στο site της δούμε την αναβάθμιση!!!!! Από Μάρτη φτάσαμε τέλος Απριλίου….

Vasilis_G

@Μάνος η μεγαλύτερη δε διαφορά της 2.1 με την 2.2 είναι ότι στην 2.2 μπορείς να περάσεις τις εφαρμογές σου στη SD κάρτα του κινητού πράγμα που σημαίνει πολλά …και δεν φορτώνεις την μνήμη της συσκευής και μπορείς να έχεις πολλές περισσότερες εφαρμογές με αυτόν τον τρόπο.
Όσο για Custom Rom τις έχω δοκιμάσει όλες μα όλες όμως και δεν υπάρχει πιο stable και σφαιράτη απ’ την Swedish Spring RLS4b και RLS5 .
Me Blade χρονισμένο στα 768Μhz και oc στον διάυλο με το πατσάκι της RLS5 το κινητό χτυπάει στο quadrant 568 σκόρ.
Και ποσός με νοιάζει το νούμερο αλλά η εμπειρία χρήσης του που είναι αντίστοιχη με πολύ ακριβότερες συσκευές…

Mitsos_The_Great

Η 2,2 υποστιρίζει και πρόσβαση στο Internet με ad-hoc, κάτι που η RLS5 ΔΕΝ κάνει /// Άντε να δούμε τι θα κάνει η WIND αύριο, έλεος πια με αυτή την εταιρία…

Ηλιας Χαριτος

Καλησπερα παιδια. Εγω αναβαθμισα το Blade μου σε 2.2 με την custom rom: japanese jellyfish RLS9 και το κινητακι πεταει (εχω φυσικα ξεκλειδωσει και την RAM). Το εκανα με τον πιο απλο τροπο που υπαρχει χωρις καν να συνδεσω τηλεφωνο με υπολογιστη, απλα με προγραμα μεσα απο το κινητο. Χρησιμοποιωντας το Recovery Manager. Οποιος θελει ας επικοινωνησει μαζι μου να του δωσω πληροφοριες και τα αρχεια που χρειαζονται..

KRALEX95

Σε ποια ιστοσελιδα θα κανουμε την αναβάθμιση?

Mitsos_The_Great
giorgos 13

μηπως γινεται να μας πειτε πως μπορει να γινει ανεπισημη αναβαθμηση σε 2.2 για το vodafone joy 845

KoulisHHH

Καλά εμείς με LG Optimus περιμένουμε ακόμα την αναβάθμιση σε Gingerbread.Κώστα ξές τίποτα η μπάααα..?

Μάνος

Ευχαριστώ Vasilis_G και Γεωργία Κ. για τις λεπτομερείς απαντήσεις σας
είμαι ευγνώμων… Μπορώ να πώ ότι το επιχείρημα για το ότι μπορείς να
περνάς τις εφαρμογές στην εξωτερική μνήμη στην έκδοση 2.2, ήταν γερό
χτύπημα φίλε Vasilis_G, μη σου πώ και “κάτω απ’ τη μέση”..!
Δελεαστικότατο!! 🙂

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις Custom ROM όπως η Swedish RLS5,
Japanesse RLS9 και Cyanogen 7, υποστηρίζουν την Ελληνική; Και εννοώ
πλήρης, Μενού, Πληκτρολόγιο, Λεξικό κτλ…

Έχετε δοκιμάσει να παίξετε HD video εννοώντας έστω 720p ανάλυση;
Μιλάω για τις Custom ROM γιατί στο δικό μου δεν προσπαθεί καν
απλά μου λέει ότι δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Αναπαράγει μόνο μέχρι
την ανάλυση της οθόνης 800×480. Ευχαριστώ θερμά!

Νίκος
side.view85

Bγήκε………………….Επιτέλους…

side.view85-cartamobile

Πάρτε καi το link https://goo.gl/DCGMG

Dr.TZEF

Κατεβαινει πολυ αργα….μαλλον εχουν μπει ολοι !!Δεν τον βλεπω καλα τον server της Wind…xaxaxaxa!Το θεμα τωρα ειναι να δουμε αν ειναι TPT αρχειο και πως θα το περασουμε(θα χει οδηγιες ελπιζω).θα δουμε…!Παντως θα περιμενω τα σχολια σας γιατι δεν μπορω να φανταστω πως αυτη η ROM θα ειναι καλυτερη απο την SSrls5 που πραγματικα πεταει!

ανδρεασ

εγω την κατεβασα αλλα οπωσ ειδα ειναι ενα προγραματακι δεν βλεπεισ σκετο το αρχειο τησ αναβαθμησης..οποτε εμεισ που εχουμε custom rom τι γινετε?μπορουμε να το κανουμε οποσ λεει?

Mr_wizard

Την κατέβασα και την πέρασα κιόλας παιδιά. Δυστυχώς όσοι έχουν ξεκλειδώσει τα 512 ram θα πρέπει να βάλουν το original recovery – να βγάλουν δλδ το clockwork. Το αρχείο της wind είναι ενα exe μόνο και τα κάνει όλα αυτόματα. Το θέμα είναι ότι ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΠΑΛΙ την μνήμη σε 256. Πόσταρα και στο άλλο topic, να βρεθεί κανά παιδί να μας πεί πως την ξαναξεκλειδώνουμε γιατί υποψιάζομαι οτι δεν κάνει ο 1ος τρόπος πλέον. Κατά τα άλλα φυσάει το Froyo…

KRALEX95

Ελληνικά στις επαφές υποστηρίζει?

Mr_wizard

Οι επαφές μια χαρά, όλα κομπλέ. Η μόνη βλακεία μέχρι στιγμής είναι που βγάλανε το τέλειο πληκτρολόγιο που είχανε και έχει ενα άλλο τώρα με μικρότερα κουμπιά και μου σπάει τα νεύρα.

Dr.TZEF

Αντε γεια wind……,γι αυτο την αργησαν μωρε τα παιδια για να ειναι kinder εκπληξη….
Mr_wizard εκανες απλο restore του αρχικου backup που ειχες κρατησει η απεγκατηστησες το clockwork και πως,σαν εφαρμογη με ολα τα data ειχε κρατησει?Μαλλον restore θα εκανες απλα και μετα απεγκατασταση του clockwork

Mr_wizard

Dr Tzef, δεν είχα βάλει custom. Ειχα ξεκλειδωσει τα 512 με τον οδηγό που έχουμε εδώ, και για να βγάλω το clockwork, έτρεξα το fastboot πάλι αλλά του πέρασα το recovery.img (όχι το clockwork~.img) από το image που είχαν δώσει τα παιδιά από τον οδηγό

Dr.TZEF

οταν λες το recovery image εννοεις αυτο?
:https://hotfile.com/dl/92562155/7e093d8/WIND_P729BV1.0.0B02_update_signed.zip.html

Mr_wizard

Το image που είχαν δώσει τα παιδιά σε αυτόν τον οδηγό https://techblog.gr/mobile/zte-blade-512mb-ram-0593/ , είχε μέσα το recovery.img, το οποίο έχει μέσα το recovery partition (FTM). Οπότε φλάσαρα αυτό με το fastboot αντί του recovery-clockwork-2.5.1.3-blade.img που λέει ο οδηγός, και έτσι επανήλθε το FTM για να περάσω Froyo.

florin

re padia Προστατευτικό οθόνης για κινητό ZTE Blade Orange San Francisco Android μηπως μπορει να μ πει κανεις ποιο ταιριαζει??? απο ποιο κινιτο????

KRALEX95

Εγώ έχω του ΟΜΝΙΑ Ι. Δεν έχει κανένα πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.