Παρασκευή
10/07/2015

Android M Developer Preview 2: Τα νέα features

Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2015 η εταιρεία έκανε τα αποκαλυπτήρια του Android M, και έδωσε το πρώτο Developer Preview. Σήμερα έκανε διαθέσιμο το Developer Preview 2 το οποίο περιλαμβάνει διάφορες αλλαγές και βασισμένες στο feedback των developers. Το preview μπορεί να εγκατασταθεί σε Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 και Nexus Player.

Το δεύτερο Developer Preview μας δείχνει τι αλλαγές έχουν καταφέρει να κάνουν από τον Μάιο οι τεχνικοί της Google.

android m preview

Επανασχεδιασμένο app drawer

Το νέο Preview φέρνει ξανά μια πιo «παραδοσιακή» εικόνα με 4 στήλες με το scroll να γίνεται όπως και στην προηγούμενη έκδοση. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ότι μπορείς να κάνεις γρήγορο scroll στις εφαρμογές, από την scroll bar στην δεξιά πλευρά.

Έχει προστεθεί η επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της ενότητας προτεινόμενων apps στην κορυφή της λίστας, κάτι που δίνει μια πιο καθαρή εικόνα στο app drawer

android m preview

Νέα οθόνη widgets

Μαζί με το νέο app drawer, η Google ανανέωσε και την οθόνη widgets, όπως στο app drawer μπορείς να κάνεις εύκολα scroll στην λίστα των widgets στην scroll bar που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά. Αν μια εφαρμογή έχει πάνω από 2 widgets μπορείς να να δεις κάνοντας swiping δεξιά και αριστερά.

android m preview

Landscape Google Now Launcher

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες του Android M Developer Preview 2 είναι η ενεργοποίηση του νέου landscape default launcher.

android m preview

Επιλογή διαγραφής screenshot

Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να σβήσετε ένα screenshot το οποίο δεν σας αρέσει, την ώρα που το κάνετε και δεν χρειάζεται να ψάξετε μετά για να το σβήσετε. Η επιλογή διαγραφής εμφανίζεται δίπλα στο «share».

android m preview

System UI tuner

Στο πρώτο developer preview, υπήρχε το «System UI tuner’, αλλά δεν ήταν σε λειτουργία. Η Google το ενεργοποίησε τώρα και μπορείς να πας στην status bar, όπου σου δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιήσεις και να απενεργοποιήσεις διάφορα UI features της status bar. Μπορείς για παράδειγμα να ενεργοποιήσεις και να απενεργοποιήσεις το εικονίδιο του Wi-Fi, των δεδομένων, της μπαταρίας κλπ. Μπορείς επίσης να επιλέξεις αν θα εμφανίζεται το ποσοστό της μπαταρίας.

android m preview

Επιπλέον, το κομμάτι των Settings προσθέτει κάποιες νέες επιλογές όπως «Storage & USB» για να δείτε πως χρησιμοποιείται η χωρητικότητα της συσκευής, και το «Memory» δείχει πως χρησιμοποιείται η RAM

Bugs

Σε γενικές γραμμές το νέο UI είναι πολύ πιο γρήγορο και ανταποκρίνεται καλύτερα σε σύγκριση με το προηγούμενο developer preview.

Πηγή

Techblog Eshop: Επιλεγμένες θήκες και αξεσουάρΜάθε για: , ,

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η kaido λέει:

  To nexus 4 θα παίρνει android M???

 2. Ο/Η One λέει:

  Δεν εχει Μεγάλη ανανέωση σε σxεση με τη Lollipop.

 3. Ο/Η Makis λέει:

  @kaido

  Αποκλείεται επισήμως, έχει πάρει τόσες και είναι από τα πλέον απροβλημάτιστα με 5.1.1.

 4. Ο/Η Kostas λέει:

  Ξέρει κανείς αν πάρει το Sony Xperia z1 android m σας παρακαλώ πείτε

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.