Παρασκευή
06/07/2012

iOS App Store, Βρίσκει και ευτυχώς αντιμετωπίζει το πρώτο malware

Μέχρι σήμερα, η κραταιά αντίληψη για τους φίλους της Apple ήταν ότι η χρήση των δημιουργιών από το Cupertino τους άφηνε με το κεφάλι ήσυχο γύρω από ζητήματα ασφαλείας όπως είναι το malware. Όσο αυξάνονται οι φίλοι της Apple, άλλο τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι, όπως φάνηκε από την ανακάλυψη του πρώτου malware στο App Store.

Εκεί που γινόταν ντόρος αναφορικά με ορισμένα bugs στο App Store που έκανε δυσλειτουργικά τα updates εφαρμογών, οι άνθρωποι της Kaspesky ανακάλυψαν ένα malware, το οποίο συνόδευε τη ρωσική εφαρμογή «Find and Call», ένα trojan τόσο στην iOS έκδοση όσο και στην Android. To trojan έκλεβε τη λίστα των επαφών του χρήστη και έστελνε από έναν απομακρυσμένο server μπόλικο spam σε όλους. Μέχρι και τα δεδομένα από το GPS μπορούσε να κλέψει το trojan, άρα θεωρείται πολύ επικίνδυνο.

Η εφαρμογή κατέβηκε αμέσως από το App Store και το Google Play, ενώ φαίνεται να επηρεάζει τους Ρώσους χρήστες κυρίως. Για καλό και για κακό, να είστε πάντοτε υποψιασμένοι για τα δικαιώματα που παραχωρείτε στις εφαρμογές που κατεβάζετε.

iOS App Store, Βρίσκει και ευτυχώς αντιμετωπίζει το πρώτο malware

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η giorgio λέει:

    Μα σχεδόν όλες πλέον οι εφαρμογές ζητούν «δικαιώματα» που ας είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε πώς θα χρησιμοποιήσουν ακριβώς. Το να πει κάποιος, «ε, τότε μην κατεβάζεις εφαρμογές τότε», δεν μου ακούγεται και το λογικότερο.

    Αυτοί που έχουν την ευθύνη είναι κατά την γνώμη μου οι εταιρείες που έχουν τα app stores. Ο έλεγχος στις εφαρμογές πρέπει να είναι εντονότερος και οι εταιρείες που έβγαλαν τις εν λόγω εφαρμογές, να διώκονται και να τρώνε μπαν μια και καλή από τα καταστήματα εφαρμογών.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.