Sony S1 tablet, Ας το δούμε και live [video]

Με οθόνη αφής 9.4 ιντσών θα κυκλοφορήσει το μεγάλο Android tablet της Sony με κωδική ονομασία S1. Το είδαμε να περνάει ανάμεσα από τραίνα και λαγκάδια ας το δούμε και live στα χέρια φίλων Ιταλών που το περιεργάζονται και βλέπουν για πρώτη φορά το interface του PlayStation Suite που θα ανταγωνιστεί το NVIDIA Tegra Zone.

, Sony S1 tablet, Ας το δούμε και live [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
κώστας

Μα καλά ποιος πιστεύει ότι μας χρειάζονται τα tablets? Κατασπατάληση των πρώτων υλών του πλανήτη μας κάνουν τίποτε περισσότερο για πράγματα πραγματικά άχρηστα…
Τα πάντα για την αποχαύλωση των ανθρώπων… αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι γιατί σε λίγο καιρό θα είμαστε κινούμενα ζόμπι κατευθυνόμενα από τις πολυεθνικές…

Giannis Xania

Νομίζω Κώστα γράφεις σε λάθος blog. Αν δε σου χρειάζεται και δε σε απασχολεί δεν είναι ανάγκη να μπαίνεις και να διαβάζεις. Και μακάρι η κατασπατάληση να γινόταν μόνο για κινητά και tablets….

κώστας

Φυσικά είμαι λάτρης της τεχνολογίας και είμαι πάντα μέσα σε όλα αλλά καλό είναι κάποιες φορές να δούμε και την άλλη άποψη. Δεν είναι κακό…

στελακοσ

+1 για κωστα!!!

mihalis13

+1 για τον Κώστα και από εμένα!!Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εξυπηρετούν τα tablets και είμαι μεγάλος λάτρης της τεχνολογίας και ψάχνομαι όλη μέρα!

tom not

Κώστα μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Γύρισα χθες από ταξίδι και ευχόμουν να είχα ένα tablet με 7-8 ωρες μπαταρια,ελαφρυ και μικρο χωρις να πιανει χωρο στη βαλιτσα και γρήγορο για σερφάρισα σε ενα παγκακι και γενικα για εργασιες στο ποδι. Εκει το tablet ναι ειναι σωτηριο. Τωρα αν το παρεις μονο και μονο για να καθεσαι στον καναπε τοτε ισως φανει σαν κατανωλωτικη υπερβολή. Αν τα γράφεις όλα αυτά χωρίς να έχεις ζήσει με ενα tablet(όχι απλώς να το δεις σε ενα κατάστημα) τότε πιστεύω με την αγορά του να αναθεωρήσεις τα παραπάνω.Ειναι πραγματικά ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

mihalis13

@ tom not Άρα πλέον τα laptop-netbook δεν μας χρειάζονται

orestis

Πολλοί έχουν αυτή την άποψη με σένα Κώστα όπως βλέπεις και εδώ, συμπεριλαμβανομένου και μένα! Με τόσα πράγματα που είναι ικανό να κάνει το κινητό σου σήμερα ένα tablet αναμφισβήτητα είναι καταναλωτική υπερβολή σε οποιαδήποτε περίπτωση! Απλά μην το αγοράσεις! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις την αντίθεσή σου! Ό,τι και να πεις εδώ, για κάποιον που είναι απλά κολλημένος, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι! Ξέρει ότι έχεις δίκιο αλλά θα το πάρει!

tom not

mihalis13 απο που το συμπεραίνεις αυτό.Έγραψα κάτι τέτοιο? Απλα υπάρχουν περιπτώσεις όπου ΝΑΙ τα tablet ειναι πιο χρησιμα απο τα notebook/netbook. Σε καμια περιπτωση δεν αντικαθιστουν τα notebook ΑΛΛΑ για απλες εργασιες ειναι πιο χρησιμα λογω φορητοτητας.

mihalis13

@tom not Άπλα δεν βρίσκω καμιά χρησιμότητα σε ένα tablet που έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και σε καταστήματα και φίλων μου(στα μάτια μου φαίνονται σαν τεράστια κινητά) ούτε λάπτοπ έχω γιατί δεν το χρειάζομαι αλλά στα λάπτοπ βλέπω μια χρηστικότητα που δεν τη βλέπω στα tablet και δεν πιστεύω είναι τόσο μεγάλο ή βαρύ ώστε να πω μακάρι να είχα tablet.

Νίκος

Και εγώ θεωρώ τα tablets ένα άχρηστο προϊόν που δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα…

Γιώργος

Αν είναι άχρηστα τα tablets τότε εξίσου άχρηστα είναι τα netbooks αλλά και τα smartphones, οι φορητές παιχνιδομηχανές και πόσα άλλα.
Τα pc και τα laptop προσφέρουν 100 δυνατότητες από τις οποίες ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί τις….3; άντε τις 5. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει μια συσκευή που κάνει αυτά τα 5 (στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα) πάρα πολύ καλά και ταυτόχρονα να είναι υπερφορητή ώστε να μην σε δεσμεύει ούτε το βάρος, ούτε τα καλώδια, ούτε η αυτονομία.
Σε ό, τι αφορά netbooks vs tablets πρόκειται για 2 διαφορετικά formats. Άλλος θα βολευτεί το ένα άλλος το άλλο. Δεν τίθεται θέμα “χρήσιμου” vs “άχρηστου”.

Sotos73

Η τεχνολογία με συναρπάζει και με μαγεύει Τώρα αν είναι κατευθυνόμενη Η όχι είναι το τελευταίο που με απασχολεί !!! Θα αγοράζω ότι κυκλοφορεί και το θεωρώ ιδανικό για μένα!!! Νομίζω πολλοί έχουν την ίδια άποψη σε αυτο το site…

mihalis13

Γιατί να πάρεις μια συσκευή ή οποία κάνει 5-10 πράγματα και να μην πάρεις μια που κάνει 100 ή όποια είναι φθηνότερη άντε το πολύ στα ίδια λεφτά να παίζει(πάντα υπάρχει η δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις).Για τα smartphones είναι μια εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων πάντα το πρώτο που θα με ενδιαφέρει θα είναι να μπορώ να κάνω σωστά τις κλήσεις μου και τα sms μου όλα τα άλλα καλοδεχούμενα εφόσον δουλεύουν σωστά.Άλλα για εμένα υπάρχει ένα φάουλ εδώ έχουν βάλει πάρα πολλές δυνατότητες(που για εμένα ένα tablet δεν σου χρειάζεται) αλλά 0 αυτονομία και έτσι κάθε μέρα(άντε ανά 2 μέρες) πρέπει να το φορτίζεις.Γενικά όλο το σύστημα της τεχνολογίας μας δημιουργεί ανάγκες,όπως και με τα λάπτοπ τα όποια προορίζονταν για ένα επαγγελματία που είναι συνεχώς στο πόδι και χρειάζεται τον υπολογιστή μαζί του άντε και ένας φοιτητής που σπουδάζει μακριά από την πόλη του πλέον όποιος δεν έχει αρκετές γνώσεις πιστεύει ότι του χρειάζεται το λάπτοπ γιατί μπορεί να το πάρει από το κρεβάτι του στον καναπέ του.Κάπως έτσι θεωρώ και τη μανία με τα tablets ναι ίσως σε κάποιους χρειάζονται(για ελαφριά χρήση:e-mail,σερφάρισμα κλπ) αλλά οι 8/10 που αγοράζουνε το παίρνουν μόνο και μόνο για να πουλήσουν μούρη…Άποψη μου Υγ.Συγνώμη… Συνέχεια »

Solon

Όσοι λέτε πω είναι άχρηστα τα tablets μάλλον είστε τρομερά επιπόλαιοι. Άχρηστο είναι ένα πρoϊόν που δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ας δούμε λοιπόν μεθοδικά αν είναι άχρηστο το tablet. Κατ’ αρχήν τα tablets ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα βιβλία και να μας δώσουν τη δυνατότητα gaming και internet ποιο άνετα από ποτέ. Έχουν το σωστό μέγεθος (μέγεθος βιβλίου) τις σωστές δυνατότητες (βαρυτικός αισθητήρας, ικανοποιητική οθόνη) και το σωστό βάρος. Καμιά άλλη συσκευή δεν μπορεί να τα ανταγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία και πάμε να τα δούμε ένα ένα. Κατ, αρχήν τα netbook είναι πολύ βαρύτερα και πολύ ποιο δύσχρηστα σε σχέση με τα tablets.Έχετε δοκιμάσει να διαβάσετε ή να παίξετε ξαπλωμένοι με ένα netbook; Κάντε το με ένα tablet και δεν θα ξαναπιάσετε netbook στα χέρια σας. Όσο για τα smartphones να σας ρωτήσω: πόσα περιοδικά σε pdf έχετε διαβάσει στην 4άρα οθόνη του smartphone σας; Μια φορά το δοκίμασα και το παράτησα. Δεν γουστάρω την Apple σαν εταιρία αλλά ένα πράγμα παραδέχομαι στον κύριο Τζομπς. Καταφέρνει πάντα να εντοπίζει σωστά το κενό στις ανάγκες της αγοράς και να φτιάχνει μια συσκευή που το καλύπτει. Τα tablets όχι μόνο δεν είναι άχρηστα αλλά είναι απαραίτητα όσο κι η χαλάρωση που κάνουμε… Συνέχεια »

κώστας

Το tablet το ωθήσε στην αγορά η apple. Η σονυ δεν πίστευε ότι ένα τέτοιο άχρηστο αντικείμενο θα πουλούσε τόσο πολύ. Έτσι είναι από τις τελευταίες εταιρείες που παρουσιάζει ταμπλέτες. Γιατί να μην χωθώ και εγώ σου λέει αφού όλοι σαν… θα τρέξουν να το πάρουν? Μια χαρά είναι οι φορητοί υπολογίστες και τα smartphones. Οι ταμπλέτες είναι για τους πραγματικά κολλημένους όπως λέει και ο Ορέστης.

alex

Είναι λίγο παχύ σε μέγεθος..κατά τα άλλα έχει tegra 2 που τον Οκτώμβρη θα θεωρείται παρελθόν με την έλευση του tegra 3. Ελπίζω να είναι καλό σε βάρος. Αν κάτσουμε και φιλοσοφήσουμε τι είναι πραγματικά αναγκαίο και τι όχι,θα βγάλουμε το συμπέρασμα πως το 90% είναι άχρηστα..

κώστας

Ρε συ Σόλων αυτά που λες τα έλεγα όταν ήμουν 15 χρόνων. Είμαι 25 τώρα και δεν σκέφτομαι σαν παιδάκι. Ας σκεφτούμε λίγο το περιβάλλον και λίγο την ανθρωπότητα στο μέλλον και όχι με το πως θα καθόμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι να παίζουμε παιχνίδια να διαβάζουμε pdf και τις λοιπές @@@ που λες. Δηλαδή έλεος.

mihalis13

Τα netbooks και εγώ τα θεωρώ άχρηστα αλλά τώρα ότι το tablet σε βολεύει ξαπλωμένο από προσωπική μου εμπειρία θα διαφωνήσω εδώ με το κινητό κάτι φόρες που έχω ασχοληθεί ξαπλωμένος και δεν με βολεύει αντίθετα με λάπτοπ που βολεύει πολύ όποτε έχει τύχει και χρησιμοποιήσω(που όπως είπα δεν έχω γιατί δεν το χρειάζομαι-fan των deskopt- αφού δεν το απαιτεί ούτε η δουλειά μου και για τα email μου με βολεύει τρομερά το κινητό μου) αν κάποιος προτιμάει ένα pdf από ένα βιβλίο κακώς για εμένα αλλά υπάρχουν και τα ebook readers τα οποία είναι πολύ πιο φθηνά από ένα tablet.Έχουμε πάθει παγκοσμίως μια μανία κατανάλωσης η οποία οδηγεί σε αποξένωση και το βλέπεις αν βγεις έξω σε μια καφετέρια ανθρώπους με τα λαπτοπ τα smartphones τα tablet να ασχολιούνται μόνο με αυτά και να μην μιλάνε με το φίλο τους που θεωρητικά βγήκανε να πούνε μια κουβέντα από κοντά.Δεν πιστεύω πριν 7 χρονιά να λέγαμε αχ να ήμουν ξάπλα και να είχα το pc μέσα στη μούρη μου για να παίζω παιχνιδάκια….

Γιώργος

Δηλ Κώστα,
το περιβάλλον και η ανθρωπότητα καταστρέφονται γιατί ήρθανε τα tablets ως εξέλιξη των laptops;
Αν γίνεται “κατασπατάληση των πρώτων υλών του πλανήτη” αυτή γίνεται από όλη την φιλοσοφία του σύγχρονου ανθρώπου και δεν έχει να κάνει ούτε με τα tablets ούτε με κάποια άλλη συγκεκριμένου είδους συσκευή.
Παρεπιμπτόντως ακόμα και αν νομίζεις πως σου αρέσει η τεχνολογία προφανώς είσαι στο λάθος χώρο για τέτοιες αναφορές. Είναι σαν να μπαίνεις σε site με gadget και να σχολιάζεις το πόσο περιττά είναι αυτά….

alex

Αν όλοι σκέφτονταν με την λογική “δεν το έχω πραγματικά ανάγκη άρα αδιαφορώ για αυτό” τότε η τεχνολογία θα έμενε στάσιμη κάπου στο 1900. Ο καθένας άλλωστε έχει διαφορετικές ανάγκες,τον δικό του τρόπο διασκέδασης,εργασίας και θέτει τις δικές του προτεραιότητες. Τα Tablets για μένα είναι το μεταβατικό στάδιο σε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Και το πόσο καλό ή κακό μας κάνουν εξαρτάται απο εμάς και τι χρήση θα τα κάνουμε. Όπως π.χ. η τηλεόραση: ενημερώνει,μορφώνει,διασκεδάσει αλλά ταυτόχρονα αποχαυνώνει,επιρρεάζει,εξευτελίζει. Εσύ αποφασίζεις τι χρήση θα την κάνεις.

orestis

Ένα πράγμα που θεωρώ άδικο είναι όταν η αντίθετη άποψη αποκαλείται “off topic”! Εδώ μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας για οποιαδήποτε πτυχή των gadgets και όταν θεωρείται απαραίτητο από εμάς τους ίδιους να το καταγγέλουμε. Τους ίδιους μας τους εαυτούς θέλουμε να προστατεύσουμε! Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε μια κοινότητα!
@Solon Κατ’αρχήν δεν περιγρά-ΨΑΜΕ αλλά περιέγρα-ΨΕΣ από τη δική σου οπτική και δε συμφωνεί κανείς με τις “ανάγκες”(ας πούμε ανάγκες με λανθάνουσα χρήση της λέξης) που ανέφε-ΡΕΣ. Είπες πως τα tablets (κατ’αρχήν κιολας!) “ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα βιβλία”!! Αν είναι δυνατόν! Περιμένεις ύστερα να παρακολουθήσουμε το σχόλιό σου με σοβαρότητα? Γιατί εγώ προσωπικά, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, δεν το έκανα. Και είναι δυνατόν να εκφράζεις μια τέτοια άποψη με τέτοια σκληρότητα γνωρίζοντας ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους? Τα tablets σε καμία περίπτωση δεν ήρθαν να αντικαταστήσουν τα βιβλία και σε καμία περίπτωση δε σου παρέχουν τη χαλάρωση και τα πνευματικά ταξίδια σε αντίθεση με το βιβλίο, γιατί πολύ απλά σε αποσπούν χίλια δυο άλλα πράγματα με το tablet! Για τις υπόλοιπες ανάγκες, ασήμαντες και μη, δε γνωρίζω καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ tablet. Φιλικά

KATINA

συγνωμη αλλα διαβασα μια αναληθεια σε ενα Post του Κωστα παρα πανω.Οτι δλδ η sony δεν πιστευε στα tablets,για αυτο βγαζει τελευταια.Αυτο ειναι μεγα λαθος.Η sony απο το 2004 πειραματιζεται με υπερφορητα λαπτοπ(σε σχεδιο tablet,με σειρωμενο πληκτρολογιο),με υπερφορητες συσκευες που να μπαινουν στο internet(mylo) κ.ο.κ.Ο λογος που η sony αποφασισε να αργησει να μπει στην αγορα των tablets,ηταν επειδη δεν ηθελε να κανει το λαθος που εκανε με το walkman.Δηλαδη να βιασει στην αγορα ενα προιον,ακριβο,με κακο software,με μικρη υποστηριξη,και χωρις online services.Τα tablets αυτα θα κυκλοφορησουν τον Σεπτεμβριο,οταν το honeycomb θα εχει αρκετες εφαρμογες,Θα εχει κυκλοφορησει η 3.2 εκδοση,οταν τα online service της sony(δλδ Qriocity,music.unlimited,reader store και playstation suite) θα ειναι διαθεσιμα στις περισσοτερες χωρες αλλα και με αρκετο περιεχομενο,οταν οι τιμες των tegra2 tablets,θα μπορουν να ειναι λογικες και οχι 800ευρω,οπως το xoom.

Solon

Έλεος φίλε orestis! Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ tablet και απορρίπτεις την άποψη κάποιου που χρησιμοποιεί; Ποιος είναι ο σοβαρός εδώ; Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι πέρυσι για πρώτη φορά οι πωλήσεις βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή υπερέβησαν τις πωλήσεις σε χαρτί στο αγγλόφωνο κοινό. Θα μου πεις βέβαια ότι αφορά eReaders συσκευές και όχι tablets αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι οι οθόνες των tablets και το βάρος τους να βελτιωθούν στο σημείο που θα καταστήσουν άχρηστα και τα eReaders και τα βιβλία. Απλά θα σου πω πως ποτέ μου δεν κάθησα να διαβάσω βιβλία pdf μέχρι που πήρα tablet. Κι όσον αφορά τα σχόλια περί περιττών αναγκών που καταστρέφουν το περιβάλλον μάθε ότι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντολογικές καταστροφές οφείλετε στην τεράστια ζήτηση χαρτιού που χρειάζονται τα βιβλία.Τέλος για το απερίγραπτο σχόλιό σου σχετικά με τις δουλειές που θα χάσουν χιλιάδες άνθρωποι θα σου απαντήσω πως αυτό θα γίνει όχι εξ αιτίας των tablets αλλά εξαιτίας της ηλιθιότητάς μας και της ανοργανωσιάς μας. Το πρόγραμμα της κοινωνίας της πληροφορίας διέθεσε εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη υποδομών για την παραγωγή ψηφιακού πολιτιστικού υλικού στην Ελλάδα αλλά στην Ψωροκώσταινα φροντίσαμε να φάμε τα εκατομμύρια και να μην παράξουμε τίποτα όπως πάντα! Η… Συνέχεια »

mihalis13

Αν και διαφωνώ γενικά με τις απόψεις του Solon περί τablet στο τελευταίο post του θα συμφωνήσω μαζί του!!Ακόμα προτιμώ το βιβλιαράκι μου πάντως χωρίς να δέχομαι έστω και ελάχιστη ακτινοβολία!!

orestis

@Solon Διάβασες το «απερίγραπτο», όπως αποκαλείς, σχόλιο μου? Γιατί δε φαίνεται να έχεις καταλάβει σε ποιο σκέλος περιορίζομαι. Δεν απορρίπτω τις απόψεις σου γενικότερα περί tablets. Αυτό επισημαίνω και στην τελευταία πρόταση. Αλλά την προσωπική σου και μόνο άποψη ότι τα tablets αντικαθιστούν το βιβλίο(που δε νομίζω να είναι και πολύ προσωπική γιατί το πρώτο σου σχόλιο μου φαίνεται σαν copy-paste από συνέντευξη με “ειδικό” ή κάποια διαφήμιση έτσι όπως μας τα παρουσιάζεις στο α’ πληθυντικο!). Και ούτε αναφέρθηκα σε κατασπατάληση πρώτων υλών εγώ! Μάλλον σε άλλον πάει το συγκεκριμένο κομμάτι. Εννοείται πως ένα βιβλίο είναι πιο δαπανηρό και δε χρειάζομαι εσένα για να μου το “μάθεις” πιστεψέ με! Πραγματικά δεν καταλαβαίνω σε ποιον απαντάς με το σχόλιο σου. Γιατί από όλα όσα είπα μόνο την άποψη σου για τα βιβλία έθιξα και εσύ λες άαλλα ‘ντι άλλων που δεν ξέρω και ‘γώ από που τα έχεις κάνει copy-paste! Και κάτι ακομα. Άλλο τα e-readers και άλλο τα tablets. Είναι τελείως διαφορετικά. Για το παρόν τουλάχιστον. Όσον αφορά την τελευταία προσθήκη στο σχόλιό σου πρόκειται περί ιδεολογικής άποψης και φαίνεται καθαρά ότι είσαι τεχνοκράτης! Οπότε δεν πρόκειται καν να σχολιάσω γιατί η δική μου (και μόνο!) άποψη θα θεωρηθεί «off… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.