Nintendo Switch: Καμία συμβατότητα με παιχνίδια Wii U & 3DS

Η Nintendo, με μια συνέντευξη στο gaming περιοδικό Famitsu, επιβεβαίωσε ότι το Nintendo Switch δεν θα μπορεί να παίζει τους οπτικούς δίσκους του Wii U ή τις κασέτες του 3DS. Αυτό είναι ένα άσχημο νέο για τους φαν της Nintendo, η οποία μέχρι σήμερα είχε ένα καλό ιστορικό συμβατότητας.

Στο παρελθόν, παιχνίδια του DS ήταν συμβατά με το 3DS, παιχνίδια του GameCube δούλευαν στο Wii και του Wii στο Wii U. Οπότε όπως ήταν λογικό, πολλοί gamers ανέμεναν μια απάντηση, για το αν το Nintendo Switch θα συνεχίσει αυτή την παράδοση.

Δυστυχώς,στα πλαίσια μιας συνέντευξης, η Nintendo δήλωσε ότι το Switch δεν θα παίζει τους δίσκους του Wii U και δεν θα δέχεται τις κασέτες του 3DS, παρόλο που έχει την δικιά του υποδοχή για κασέτες.

Η Nintendo δικαιολογεί αυτή την επιλογή λέγοντας ότι, το Nintendo Switch δεν είναι ο διάδοχος του Wii U ή του 3DS. Το Switch είναι μια κονσόλα η οποία δεν κινείται στο πεδίο των υφιστάμενων κονσολών, αφού την χαρακτηρίζει ως μια εντελώς νέα παιχνιδομηχανή.

Σε ερώτηση για το αν το Nintendo Switch υποστηρίζει smartphone games, απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν μπορούν να απαντήσουν την ερώτηση. Η Nintendo έχει ήδη σχέδια για το mobile gaming, με το Super Mario Run να είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, οπότε θα είναι δύσκολο να μην έχει σκοπό να συνδυάσει το Switch με αυτό.

Η Nintendo με το να μην κάνει το Switch backwards compatible, κάνει μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση, αφού τα επερχόμενα Pokemon Sun and Moon και τις Sun and Moon 3DS XL κονσόλες, θα δώσουν μια νέα ώθηση στις πωλήσεις. Αν το Switch έμπαινε στην μέση, πολλοί θα ήταν αυτοί που θα παρατούσαν τα 3DS τους για το Switch.

Από την άλλη, η έλλειψη σημαντικών τίτλων μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές να μην διαλέξουν την νέα κονσόλα. Όπως και να έχει, ακόμη είναι νωρίς για να μιλήσουμε για το μέλλον, αφού θα πρέπει να δούμε τους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν μαζί με την νέα κονσόλα καθώς και το πόσο χρηστικά θα είναι όλα αυτά τα νέα features που προσφέρει το Nintendo Switch.

Nintendo Switch No Backwards Compatibility 3DS Wii U Wii interview Famitsu, Nintendo Switch: Καμία συμβατότητα με παιχνίδια Wii U & 3DS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Υβριδια..

Henrest

alert(String.fromCharCode(88,88,88)

Πάνος

Μα πως να παίζει WiiU δισκάκια αφού μιλάμε για εντελώς διαφορετική τεχνολογία και δεύτερον… δεν έχει οπτικό drive!

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

ότι και να κάνει η Nintendo πάντα θα έρχεται τελευταία και καταιδρωμένη πίσω από τους δυο άλλους μεγάλους παίχτες στο gaming…(και μη ρωτήσει κανείς ποιοι είναι οι δυο μεγάλοι παίκτες στο gaming)…!!!

mourgos1234

@Χρηστος Mονο με το Wii ειχε καταφερει να τους ξεπερασει, μετα η microsoft εβγαλε το kinect και η Sony τα ps eye και ps move για να την φτασουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.