Apple: Θα προτιμήσει τη λύση Dual Screen από τη foldable οθόνη;

, Apple: Θα προτιμήσει τη λύση Dual Screen από τη foldable οθόνη;

Με τα foldable να έχουν μπει στις ζωές μας και τις εταιρείες να επενδύουν όλο και περισσότερο στη νέα τεχνολογία, πολλοί περιμένουν την πρόταση της Apple στη νέα κατηγορία. Φαίνεται όμως πως τα σχέδια της Apple προς το παρόν κοιτάζουν προς… Surface Duo πλευρά παρά Galaxy Fold.

Σύμφωνα με τον γνωστό leakster Jon Prosser, αυτή τη στιγμή η Apple εργάζεται πάνω σε ένα prototype για νέο form factor στα iPhone, όχι όμως στα πρότυπα πως foldable. Το prototype αυτή τη στιγμή έχει δύο ξεχωριστές οθόνες, που ενώνονται με μηχανισμό hinge.

To prototype φαίνεται να βασίζεται στη σχεδιαστική γραμμή των iPhone 11, με στρογγυλές γωνίες και stainless steel. Τέλος, δεν υπάρχει notch, απλά μεγαλύτερο bezel στην εξωτερική οθόνη, όπου υπάρχουν οι αισθητήρες για το Face ID. Βέβαια, μπορεί όλα να αλλάξουν και η εταιρεία απλά να πειραματίζεται και να μη δούμε τέτοια συσκευή στην αγορά.

Βέβαια, αν όντως δούμε την Apple να πηγαίνει σε λύση Dual Screen, ίσως συγκριθεί άμεσα με το Surface Duo της Microsoft, κάτι που έχουμε δει και στο παρελθόν με τη σειρά Surface και τα iPad. Πάντως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ένα iPhone που θα έχει πραγματικό multitasking χάρη στις δύο οθόνες, παρά ένα foldable με τις ίδιες λειτουργίες του κανονικού.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kardinalios

Αν ζούσε ο αείμνηστος Steve, νιώθω ότι η Apple δεν θα κοιτούσε την πλάτη όλων όσων πραγματικά καινοτομούν τα τελευταία χρόνια.
Σίγουρα τρίζουν τα κόκκαλα του.
Είναι λυπηρός αυτός ο καθησυχασμος, τόσο σε επίπεδο καινοτομίας hardware όσο και σε software.
Βγάζω το καπέλο στο τμήμα marketing που καταφέρνει τόσα χρόνια να την κρατάει μέσα στα πράγματα την στιγμή που ο τεχνολογικός κόσμος εξελίσεται και εκείνοι είναι οριακά στάσιμοι.
Θα ήθελα ωστόσο να επενδύσουν λίγο παραπάνω στην έρευνα.
 
Αυτά από έναν φίλο της τεχνολογίας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 Pro: Φήμες θέλουν να υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K/120 FPS

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16 Pro θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 120 FPS, σύμφωνα με “αξιόπιστες πηγές”.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Πόσο θα κοστίζει το νέο iPhone;

Η σειρά iPhone 16 της Apple φημολογείται ότι θα έχει αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις που ίσως ανεβάσουν την τιμή των μοντέλων.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 και iPhone 16 Pro: Αποκαλύφθηκαν τα νέα χρώματα πριν την επίσημη παρουσίαση

Η Apple διαφοροποιεί τη χρωματική της παλέτα για τη σειρά iPhone 16 φέτος, σύμφωνα με τον αξιόπιστο δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman.

Gear Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Oι θήκες σιλικόνης της Apple δεν θα έχουν άνοιγμα για το Capture Button

Η Apple παρουσιάζει φέτος ένα νέο “Capture Βutton” για την κάμερα σε τουλάχιστον ορισμένα μοντέλα iPhone 16.