Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

, Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας “Καθημερινή”, η Microsoft είναι έτοιμη να επενδύσει στη χώρα μας για τη δημιουργία υποδομών που αφορούν τις cloud υπηρεσίες της. Η επένδυση υπολογίζεται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, από την πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον γενικό διευθυντή της Microsoft, Brad Smith.

Η συμφωνία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ήρθε μετά από άκρως μυστικές διαπραγματεύσεις που διήρκησαν μήνες, με το Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κολοσσό του Redmond. Η τελική απόφαση της Microsoft να επενδύσει στη χώρα μας πάρθηκε πριν δύο εβδομάδες, σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, το υπουργείο ανάπτυξης και το επιτελείο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Για να πραγματοποιηθεί η εν λόγω κίνηση χρειάστηκε η πρόσφατη ψήφιση συγκεκριμένων νομοθετικών και ρυθμιστικών προβλέψεων, ώστε να εκσυγχρονιστεί το σχετικό πλαίσιο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, ενώ ο προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μας προετοιμάζει από το λογαριασμό του στο Twitter για την αυριανή ανακοίνωση. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο λοιπόν, όπου θα έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή
Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
karanikas

λίγες ακόμη μόνο ημέρες στον στρατηγικό σχεδιασμό και… εγώ να δείτε τι θα έφερνα !!!

Μάνος

Μακάρι να φτιάξει Azure, αλλά κάποιες ελληνικές εταιρείες hosting θα “κλάψουν” πολλή.

Kostas-Doha

Οσοι απο εμας δουλευουμε στο εξωτερικο σε δουλειες που οι ”επενδυσεις” ειναι καθημερινοτητα χτυπαμε το κεφαλι μας που δεν παρακολουθησαμε και μαθηματα υποκριτικης, θεατρου και συναφων τεχνων ωστε να λεμε ”τα_παντα” με φ_υ_σ_ι_κ_ο_τ_η_τ_α [ε ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου]

merci

Μα λεω κι εγω γιατι πεφτει η μετοχη της

SUPS 👨‍⚖️

Ωχ θα γινει το techblog τηλεπαραθυρο με καλεσμενους πολιτικαντηδες π θα σχολιαζουν τ παντα…Δεν μας εφταναν τα τρολ κ τα φανμποι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition: Αυτή είναι – μάλλον – η πρώτη του εικόνα που βλέπουμε

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung το περιμένουμε εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως έχουμε την πρώτη του εικόνα.

Gear featured Honor IFA 2024

Honor Watch 5: Μεγαλύτερη και φωτεινότερη οθόνη, διάρκεια μπαταρίας 15 ημερών

Εκτός από την παγκόσμια κυκλοφορία του αναδιπλούμενου Magic V3, η Honor ανακοίνωσε το νέο της smartwatch Honor Watch 5.

Smartphones featured Honor

Honor Magic V3, MagicPad 2 και MagicBook Art 14: Ανακοινώθηκε η παγκόσμια κυκλοφορία τους

H Honor ανακοίνωσε το παγκόσμιο ντεμπούτο του αναδιπλούμενου Magic V3 μαζί με το tablet MagicPad 2 και το laptop MagicBook Art 14.