Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

, Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας “Καθημερινή”, η Microsoft είναι έτοιμη να επενδύσει στη χώρα μας για τη δημιουργία υποδομών που αφορούν τις cloud υπηρεσίες της. Η επένδυση υπολογίζεται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, από την πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον γενικό διευθυντή της Microsoft, Brad Smith.

Η συμφωνία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ήρθε μετά από άκρως μυστικές διαπραγματεύσεις που διήρκησαν μήνες, με το Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κολοσσό του Redmond. Η τελική απόφαση της Microsoft να επενδύσει στη χώρα μας πάρθηκε πριν δύο εβδομάδες, σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, το υπουργείο ανάπτυξης και το επιτελείο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Για να πραγματοποιηθεί η εν λόγω κίνηση χρειάστηκε η πρόσφατη ψήφιση συγκεκριμένων νομοθετικών και ρυθμιστικών προβλέψεων, ώστε να εκσυγχρονιστεί το σχετικό πλαίσιο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, ενώ ο προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μας προετοιμάζει από το λογαριασμό του στο Twitter για την αυριανή ανακοίνωση. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο λοιπόν, όπου θα έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή
Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
karanikas

λίγες ακόμη μόνο ημέρες στον στρατηγικό σχεδιασμό και… εγώ να δείτε τι θα έφερνα !!!

Μάνος

Μακάρι να φτιάξει Azure, αλλά κάποιες ελληνικές εταιρείες hosting θα “κλάψουν” πολλή.

Kostas-Doha

Οσοι απο εμας δουλευουμε στο εξωτερικο σε δουλειες που οι ”επενδυσεις” ειναι καθημερινοτητα χτυπαμε το κεφαλι μας που δεν παρακολουθησαμε και μαθηματα υποκριτικης, θεατρου και συναφων τεχνων ωστε να λεμε ”τα_παντα” με φ_υ_σ_ι_κ_ο_τ_η_τ_α [ε ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου]

merci

Μα λεω κι εγω γιατι πεφτει η μετοχη της

SUPS 👨‍⚖️

Ωχ θα γινει το techblog τηλεπαραθυρο με καλεσμενους πολιτικαντηδες π θα σχολιαζουν τ παντα…Δεν μας εφταναν τα τρολ κ τα φανμποι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.