Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

, Επένδυση 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας “Καθημερινή”, η Microsoft είναι έτοιμη να επενδύσει στη χώρα μας για τη δημιουργία υποδομών που αφορούν τις cloud υπηρεσίες της. Η επένδυση υπολογίζεται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, από την πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον γενικό διευθυντή της Microsoft, Brad Smith.

Η συμφωνία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ήρθε μετά από άκρως μυστικές διαπραγματεύσεις που διήρκησαν μήνες, με το Μέγαρο Μαξίμου να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κολοσσό του Redmond. Η τελική απόφαση της Microsoft να επενδύσει στη χώρα μας πάρθηκε πριν δύο εβδομάδες, σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, το υπουργείο ανάπτυξης και το επιτελείο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Για να πραγματοποιηθεί η εν λόγω κίνηση χρειάστηκε η πρόσφατη ψήφιση συγκεκριμένων νομοθετικών και ρυθμιστικών προβλέψεων, ώστε να εκσυγχρονιστεί το σχετικό πλαίσιο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, ενώ ο προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μας προετοιμάζει από το λογαριασμό του στο Twitter για την αυριανή ανακοίνωση. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο λοιπόν, όπου θα έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή
Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
karanikas

λίγες ακόμη μόνο ημέρες στον στρατηγικό σχεδιασμό και… εγώ να δείτε τι θα έφερνα !!!

Μάνος

Μακάρι να φτιάξει Azure, αλλά κάποιες ελληνικές εταιρείες hosting θα “κλάψουν” πολλή.

Kostas-Doha

Οσοι απο εμας δουλευουμε στο εξωτερικο σε δουλειες που οι ”επενδυσεις” ειναι καθημερινοτητα χτυπαμε το κεφαλι μας που δεν παρακολουθησαμε και μαθηματα υποκριτικης, θεατρου και συναφων τεχνων ωστε να λεμε ”τα_παντα” με φ_υ_σ_ι_κ_ο_τ_η_τ_α [ε ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου]

merci

Μα λεω κι εγω γιατι πεφτει η μετοχη της

SUPS 👨‍⚖️

Ωχ θα γινει το techblog τηλεπαραθυρο με καλεσμενους πολιτικαντηδες π θα σχολιαζουν τ παντα…Δεν μας εφταναν τα τρολ κ τα φανμποι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.