Και ο Tim Cook αμφισβητεί το “metaverse”

tim cook, Και ο Tim Cook αμφισβητεί το “metaverse”

Ο CEO της Apple, Tim Cook, θεωρεί πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να ορίσουν το “metaverse” πόσο μάλλον να περάσουν πολύ χρόνο ζώντας τη ζωή τους μέσα σε αυτό.

«Πάντα πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν τι είναι κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Cook στην ολλανδική έκδοση Bright. «Και πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να σας πει τι είναι το metaverse», πρόσθεσε.

Αυτό σημαίνει πως, παρά τα πολλά δημοσιεύματα που θέλουν την Apple να εργάζεται εντατικά πάνω σε AR και VR hardware, ο Cook δεν ασπάζεται τη θέση ότι η εταιρεία θέλει να στραφεί προς το “metaverse”.

Από την πλευρά του, ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του, είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε έναν «πολύ βαθύ, φιλοσοφικό ανταγωνισμό» με την Apple για την κατασκευή του metaverse.

Επίσης, ο Cook ήταν σκεπτικός και για το αν οι άνθρωποι θέλουν να περνούν εκτεταμένες χρονικές περιόδους στο VR στο μέλλον. «Το [VR είναι] κάτι στο οποίο μπορείτε πραγματικά να βυθιστείτε. Και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καλό τρόπο. Αλλά δεν νομίζω ότι θέλεις να ζήσεις όλη σου τη ζωή έτσι. Είναι για ορισμένες περιόδους και δεν προσφέρει καλή επικοινωνία», δήλωσε στο Bright.

O Cook δεν είναι ο μόνος που κρατά αυτή τη στάση απέναντι στο metaverse. Ο CEO του Snap, Evan Spiegel, είπε στον Guardian ότι η εταιρεία αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο επειδή είναι «αρκετά διφορούμενος και υποθετικός» και ότι αν ζητούσατε από ένα δωμάτιο ανθρώπων να τον ορίσουν, όλοι οι ορισμοί τους θα ήταν «εντελώς διαφορετικοί». Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής συσκευών της Amazon, David Limp, δήλωσε πρόσφατα ότι αν ρωτούσε «μερικές εκατοντάδες άτομα τι νόμιζαν ότι ήταν το metaverse, θα λάμβανε 205 διαφορετικές απαντήσεις» και ότι δεν υπάρχει «κοινός ορισμός» του όρου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.