31 εκ. δολάρια οφείλει η Apple στην Qualcomm για παραβίαση πατέντας

Apple πατέντες, 31 εκ. δολάρια οφείλει η Apple στην Qualcomm για παραβίαση πατέντας

Apple πατέντες, 31 εκ. δολάρια οφείλει η Apple στην Qualcomm για παραβίαση πατέντας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις  παραβιάσεις πατέντας της Qualcomm έκανε η Apple με αποτέλεσμα να της οφείλει 31 εκ. δολάρια Αμερικής. Οι ένορκοι στην πολιτεία του Σαν Ντιέγκο δικαίωσαν την Qualcomm με το ποσό που η ίδια ζήτησε στην αρχή της δίκης πριν από δύο βδομάδες.

Η Apple παραβίασε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm το οποίο επιτρέπει στα smartphone να συνδεθούν στο διαδίκτυο μόλις ενεργοποιηθούν. Ένα άλλο έχει να κάνει με την επεξεργασία των γραφικών αλλά και την διάρκεια της μπαταρίας ενώ το τρίτο και τελευταίο επιτρέπει στα smartphone να κατεβάζουν δεδομένα πιο εύκολα.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε δυσαρεστημένος από την απόφαση και ανέφερε πως η τρέχουσα εκστρατεία της Qualcomm δεν είναι παρά μία προσπάθεια αποσπάσεως της προσοχής από μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια με έρευνες για τις επιχειρηματικές πρακτικές που χρησιμοποιεί στην Αμερική αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Apple και Qualcomm εμπλέκονται εδώ και χρόνια σε νομικές διαμάχες και θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη σε μία μεγαλύτερη δίκη που αναμένεται να διεξαχθεί τον Απρίλιο και πάλι στο Σαν Ντιέγκο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.