Nokia: Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες

Nokia, Nokia: Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες

Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, ανακοίνωσε η Nokia, παρά το ότι η φιλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συνεχίζει να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση από εταιρείες τηλεφωνίας που αναπτύσσουν τις υπηρεσίες 5G.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη στο γ΄ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 658 εκατ. ευρώ από τα 633 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, έναντι των εκτιμήσεων για 690,6 εκατ. ευρώ. Ενώ η αύξηση της μακροοικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας θα μπορούσε να έχει επίπτωση στις κεφαλαιουχικές δαπάνες ορισμένων καταναλωτών, η Nokia αναμένει ανάπτυξη σε σταθερό νόμισμα στις αγορές της το 2023, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark.

Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 6% σε σταθερό νόμισμα στο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, στα 6,24 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 6,06 δισ. ευρώ.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.