Η Alpha Bank φέρνει το Google Pay στις κάρτες της

, Η Alpha Bank φέρνει το Google Pay στις κάρτες της

Τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω Google Pay για όλες τις κάρτες Visa και Mastercard έκδοσής της παρέχει από σήμερα η Alpha Bank. To ψηφιακό πορτοφόλι της Google δίνει τη δυνατότητα συναλλαγών με χρήση κινητού ή smartwatch.

Το Google Pay μέσω των καρτών Alpha Bank θα μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς τόσο σε φυσικά όσο και σε ηλεκτρονικά, μέσω Android και Wear OS. Με το Google Pay, οι πελάτες της Alpha Bank, κάτοχοι καρτών Visa και Mastercard, μπορούν να πραγματοποιούν πολύ εύκολα τις αγορές τους σε όλα τα φυσικά καταστήματα με ανέπαφα POS, ενώ για τις online πληρωμές τους αρκεί ένα κλικ στο εικονίδιο «Πληρωμή με Google Pay», χωρίς να χρειάζεται η πληκτρολόγηση των στοιχείων της κάρτας τους.

, Η Alpha Bank φέρνει το Google Pay στις κάρτες της

Όπως και τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει ήδη η Alpha Bank στους Πελάτες της (Apple Pay, myAlpha wallet, Garmin Pay), το Google Pay στηρίζεται στην ασφαλή τεχνολογία του “tokenization” που προστατεύει από την εμφάνιση του αριθμού της κάρτας πληρωμής, καθώς στη θέση του δημιουργείται ένας μοναδικός κρυπτογραφημένος αριθμός (token), ο οποίος χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

To Google Pay είναι εύκολο στην εγκατάσταση, παρέχει ταχύτητα και ασφάλεια στις καθημερινές συναλλαγές, ενώ οι χρήστες συνεχίζουν να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τα προνόμια που προσφέρουν οι κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank. Οι κάτοχοι χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων Visa ή Mastercard καρτών (Ιδιωτών και Επιχειρήσεων) της Alpha Bank μπορούν από σήμερα να προσθέτουν τις κάρτες τους στο Google Pay, μέσω του Google Pay app, ενώ σύντομα, η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται και μέσω του myAlpha Mobile.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι διαθέσιμες εδώ.

Δελτίο Τύπου

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tzimani

Επιτελους! Άντε να το υποσρηριξουν και αλλες τραπεζες σιγα σιγα 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.