Alpha Bank: Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη μέσω spam email

Alpha Bank, Alpha Bank: Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη μέσω spam email

Η Alpha Bank εφιστά την προσοχή των πελατών της σε περίπτωση που λάβουν spam email για να μην πέσουν θύματα σε ηλεκτρονική απάτη. Η τράπεζα στέλνει ήδη email σε πελάτες της για να προστατευτούν καλύτερα σε περίπτωση phishing ή vishing, καθώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό, κάτι που έχουμε δει από τα ΕΛΤΑ.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν λαμβάνετε ένα e-mail
  • Το όνομα του αποστολέα αναφέρει Alpha Bank, ωστόσο η πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα δεν αντιστοιχεί στη διεύθυνση της Τράπεζας.
  • Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link), ενώ αναφέρει τον επίσημο ιστότοπο της Τράπεζας (www.alpha.gr), στην πραγματικότητα παραπέμπει σε κακόβουλη ιστοσελίδα. Το πραγματικό link εμφανίζεται μόνο όταν τοποθετήσετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω στον σύνδεσμο, χωρίς όμως να κάνετε κλικ σε αυτόν.
  • Alpha Bank, Alpha Bank: Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη μέσω spam email

    Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

    Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο (ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά) τους κωδικούς σας [Κωδικό Συνδρομητή (Username), Μυστικό Κωδικό (Password), πρόσθετο κωδικό ασφαλείας myAlpha Code, PIN κάρτας κ.λπ.], παρά μόνο μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντός της στα myAlpha Web και myAlpha Mobile. Οι κωδικοί είναι αυστηρά προσωπικοί και δεν πρέπει να αποκαλύπτονται.

    Alpha Bank, Alpha Bank: Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη μέσω spam email

    Επικοινωνήστε με την Alpha Bank σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν λαμβάνετε μηνύματα phishing στο e-mail ή στο κινητό σας.
  • Εάν χαθεί για ανεξήγητο λόγο η τηλεφωνική σύνδεση στο κινητό σας και εφόσον έχετε ενημερώσει άμεσα τον πάροχό σας (απάτη SIM Swapping).
  • Εάν λάβετε μήνυμα από υποτιθέμενη εταιρεία ταχυμεταφοράς με σκοπό την πραγματοποίηση πληρωμής για παραλαβή δέματος, ενώ δεν αναμένετε κάποια σχετική παραλαβή πακέτου.
  • Εάν έχετε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με επιτήδειους που, με αφορμή κάποια αγγελία σας, ζητούν τους κωδικούς πρόσβασης στο e-Banking ή PIN καρτών και άλλα προσωπικά στοιχεία σας, τα οποία είναι αυστηρά προσωπικά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα δίνετε σε τρίτους.
  • Εάν έχετε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με επιτήδειους που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι διεθνούς εταιρείας πληροφορικής, για βλάβη που δεν έχετε δηλώσει.
  • Τι πρέπει να κάνετε
  • Εάν υποψιαστείτε ότι βρίσκεστε αντιμέτωποι με απόπειρα εξαπάτησης, πρέπει να αναφέρετε άμεσα το γεγονός στην Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (210 326 0000).
  • Πρέπει να χρησιμοποιείτε το myAlpha Web μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλες ιστοσελίδες, μηχανές αναζήτησης ή e-mail.
  • Πρέπει να επιβεβαιώνετε την εγκυρότητα της σελίδας του myAlpha Web και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το εικονίδιο του λουκέτου που βρίσκεται στη γραμμή διεύθυνσης του εκάστοτε προγράμματος πλοήγησης.
  • Οι μυστικοί κωδικοί σας πρέπει να είναι σύνθετοι, να μην τους αποκαλύπτετε σε τρίτους και να τους αλλάζετε συχνά.
  • Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

    Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest

    0 Σχόλια
    Inline Feedbacks
    View all comments

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Smartphones featured Sony Sony Xperia

    Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

    Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

    Smartphones Apple featured iPhone

    iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

    Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

    Smartphones featured Google Google Pixel

    Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

    Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

    Software Apple featured iOS

    iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

    Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.