Η Amazon ξεμένει από εργατικό δυναμικό ως το 2024

amazon, Η Amazon ξεμένει από εργατικό δυναμικό ως το 2024

Η Amazon είναι πιθανό να ξεμείνει από υποψήφιους εργάτες για τις αποθήκες της στις ΗΠΑ μέχρι το 2024, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε στο Recode.

Σε αυτό υπήρχε μια εσωτερική έρευνα από το 2021 που προέβλεπε μια επικείμενη εργασιακή κρίση στην Amazon που θα έπληττε ορισμένες περιοχές πιο γρήγορα από άλλες. Παραδείγματος χάρη, εκτιμάται ότι θα εξαντλήσει την προσφορά εργασίας της στο Φοίνιξ της Αριζόνα μέχρι το τέλος του 2021 και στην Καλιφόρνια μέχρι το τέλος του 2022. Οι διαθέσιμοι εργαζόμενοι υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως τα επίπεδα εισοδήματος και η εγγύτητα στις υπάρχουσες και μελλοντικές εγκαταστάσεις της Amazon.

Mέτρα πρόληψης που προτείνονται είναι η αύξηση των μισθών για να διατηρήσει το υπάρχον εργατικό δυναμικό της και να προσελκύσει περισσότερες νέες προσλήψεις. Η έκθεση πρότεινε επίσης την αύξηση της αυτοματοποίησης στις αποθήκες. «Εάν συνεχίσουμε να δουλεύουμε ως συνήθως, η Amazon θα εξαντλήσει τη διαθέσιμη προσφορά εργασίας στο δίκτυο των ΗΠΑ έως το 2024», έγραψαν χαρακτηριστικά οι συντάκτες.

Ο αυτοματισμός είναι κάτι στο οποίο έχει ήδη επενδύσει η Amazon εξαγοράζοντας την Kiva Systems το 2012. Σύμφωνα με έρευνα του Wired, όμως, τα ρομπότ αποθήκης της Amazon δεν είναι σε θέση να χειριστούν προηγμένες εργασίες εκπλήρωσης που μπορούν να εκτελεστούν μόνο από άνθρωπο εργαζόμενο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.