Οι συσκευές ψηφιακοί βοηθοί θα αγγίξουν τα 8 δισ. μέχρι το 2023

Ψηφιακοί Βοηθοί, Οι συσκευές ψηφιακοί βοηθοί θα αγγίξουν τα 8 δισ. μέχρι το 2023

Ενώ η κύρια κατηγορία συσκευών που αξιοποιούν τα όλο και πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά των “Voice Assistant” Ψηφιακών Βοηθών αποτελείται αναμφισβήτητα από “έξυπνα ηχεία”, όπως το Amazon Echo και το Google Home, η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί με ακόμη πιο τρελό ρυθμό τα επόμενα χρόνια.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το Google Assistant υποστηρίζεται από ένα περίπου δις προϊόντα παγκοσμίως, ενώ η Amazon πρόσφατα ανέφερε συνολικές πωλήσεις 100 εκατομμυρίων συσκευών συμβατών με την Alexa.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις του Juniper Research υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ψηφιακών βοηθών κυμάνθηκε στον μαγικό αριθμό των 2,5 δισεκατομμυρίων συσκευών στα τέλη του 2018, το οποίο νούμερο προβλέπεται να φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2023. Αυτό θα ισοδυναμούσε με υπερτριπλασιασμό του ήδη εντυπωσιακού αριθμού που ισχύει σήμερα καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, αφού προβλέπεται ότι οι ψηφιακοί βοηθοί θα υποστηρίζονται πλέον και από τις smart τηλεοράσεις.

Εκτός από τις έξυπνες τηλεοράσεις, τα έξυπνα ηχεία και τους φορητούς υπολογιστές αναμένεται επίσης να συμβάλουν αποφασιστικά στην εκπληκτική αυτή επέκταση, και τα smartphones που λογικά θα παραμείνουν η κύρια βάση Digital Voice Assistants, χάρη στο Google Assistant και το Siri. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ήδη σήμερα τον ψηφιακό βοηθό από τα smartphones τους, θα εξακολουθούν να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο, παρά την μαζική αύξηση που αναμένεται παγκοσμίως από τις νέες Smart TV, τα Smart speakers και τα Smartwatches.

Όλα αυτά είναι καλά νέα για την Google και την Apple, αλλά και για την Amazon, η οποία είναι πιθανό να ενισχύσει την παρουσία της ανάμεσα στις τρεις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες πλατφορμών με “Voice Assistant” με την ευελιξία και την προσβασιμότητα που εμφανίζει η Alexa.

Μια τελευταία ενδιαφέρουσα πρόβλεψη, στη νέα αυτή έκθεση του Juniper, αφορά το εμπορικό κομμάτι γύρω από την τεχνολογία voice-assistant και τους ψηφιακούς βοηθούς. Η έρευνα αναφέρει ότι ο τζίρος θα αυξηθεί απότομα και σύντομα, υπερβαίνοντας τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2023 και αναφέρεται στην κυκλοφορία χρήματος και τις αγορές αγαθών τεχνολογίας πέρα των πιο “παραδοσιακών” αγορών.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Software Apple featured Siri

Νέες φήμες για έκδοση της Siri με γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο WWDC

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση της Siri στο WWDC με γενετική τεχνητή νοημοσύνη και πολλές νέες δυνατότητες.

Software AI Android Auto featured

Android Auto: Ενσωματώνει συνοπτική παρουσίαση μηνυμάτων μέσω Google Assistant και ΑΙ

H Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για το Android Auto που θα χρησιμοποιεί το Google Assistant και την AI για να συνοψίζει μηνύματα.